Square Enix: Final Fantasy XIII mogelijk laatste in zijn soort

De CEO van Square Enix, Yoichi Wada, heeft subitel gezinspeeld op het einde van de Final Fantasy reeks zoals we die kennen. Volgens hem is het team er klaar voor om iets geheel nieuws te gaan ontwikkelen, iets wat volgens hem ook verwacht wordt van Square Enix.

Wada kijkt echter nog wel reikhalzend uit naar de nieuwe Final Fantasy XIII, aangezien dit een bijzonder project is volgens hem. Het zegt echter weinig over de toekomstige projecten van het bedrijf. Wada:

    “I believe Final Fantasy XIII is going be something special, and that it’s going to be well received by the audience. But whether we are going to continue to internally create this type of game remains to be seen, because I actually feel that the team that was involved with Final Fantasy XIII should next move on to create and generate some ‘next generation’ forms of play,”

Voorlopig is het voor het team zaak, dat Final Fantasy XIII op tijd in de winkels komt te liggen. Over toekomstige projecten werd, afgezien van de mededeling dat ze wel eens grondig konden verschillen van de huidige projecten, geen uitspraak gedaan.

Final Fantasy XIII logo

Final Fantasy XIII neemt je mee naar een wereld die uit twee delen bestaat: hoog boven de grond zweeft Cocoon, de plek waar mensen wonen, en het gebied op de grond heet Pulse. Elk gebied wordt beheerst door een fal’Cie, een wezen dat is ontstaan uit kristallen. Mensen die door de fal’Cie worden uitverkoren om een groter doel te dienen, heten l’Cie (spreek uit als “luh-sie”). Elke l’Cie heeft een Focus, een doel dat je volgens de fal’Cie moet vervullen binnen een bepaalde tijd, maar de fal’Cie zegt niet expliciet wat dat doel is. L’Cie krijgen de kracht om Eidolons op te roepen, monsters die samen met hen vechten. Deze kracht kent echter een prijs: als een l’Cie sterft voordat zijn of haar Focus is vervuld, of als het de l’Cie niet op tijd lukt om de Focus te vervullen, verandert hij of zij in een monster genaamd Cie Corpse. Zodoende zien mensen het als een vloek als ze uitverkoren worden om een l’Cie te worden.

In de loop der tijd zijn de mensen in Cocoon steeds banger geworden voor de wildernis van Pulse, met als gevolg dat de overheid van Cocoon iedereen laat verbannen die ook maar iets te maken lijkt te hebben met Pulse. Een ware klopjacht ontstaat en het PSICOM-leger van Cocoon treedt met harde hand op. Niet iedereen is het eens met deze manier van optreden, waaronder de vlotte, blonde jongen Snow, die samen met enkele medestrijders Team Nora vormt en in opstand komt.

Door toeval komt Snow echter de hoofdpersoon van Final Fantasy XIII tegen, de pittige dame Lightning (een vrouwelijke versie van Cloud uit Final Fantasy VII). Lightning is een voormalig lid van het leger van Cocoon en samen met de afro-man Sazh vecht ze zich een weg naar de fal’Cie van Pulse. Het avontuur wordt nog spannender als Lightning, Sazh, Snow en de twee bannelingen, Vanille en Hope, tegen hun wil worden uitverkoren door de fal’Cie van Pulse om l’Cie te worden en daarmee ook direct vijanden van de mensheid worden.

Meer weten over Final Fantasy XIII? Lees dan ook onze Fast Forward!

Final Fantasy XIII verschijnt 9 maart voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    GameAC's avatar

    Hopelijk geen Westerse Final Fantasy.

  2.   
    JonsoN's avatar

    Na 13 delen mag dat ook wel.. ๐Ÿ™‚

  3.   
    Rijstekorrel's avatar

    GameAC schreef, "Hopelijk geen Westerse Final Fantasy. "

    Dat zal ook vast wel niet, Maar idd na 13 delen mag dat ook wel er niet toch een keer een einde aan komen

  4.   
    craz's avatar

    Ik hoop echt dat ze aan kingdom hearts 3 gaan werken. En ik denk dat vele anderen mijn gedachten hebben.

  5.   
    Sa.'s avatar

    JonsoN* schreef, "Na 13 delen mag dat ook wel.. ๐Ÿ™‚ "

    inderdaad

  6.   
    RidvanDuzey's avatar

    yagamer schreef, "Ik hoop echt dat ze aan kingdom hearts 3 gaan werken. En ik denk dat vele anderen mijn gedachten hebben."

    Stel je voor een ” HD Next Gen” Donald en Goofy haha ๐Ÿ˜›
    Maar inderdaad zou gaaf zijn.

    On-topic : Ben benieuwd komende jaren wat Square Enix ons gaat bieden.

  7.   
    Darkknight's avatar

    Wel jammer.. Ik vond de verhalen van final fantasy altijd geweldig

  8.   
    Joey_MW's avatar

    idd jammer. Dan moet FF XIII een waardig laatste deel is ๐Ÿ™‚

  9.   
    Beukerboy's avatar

    yagamer schreef, "Ik hoop echt dat ze aan kingdom hearts 3 gaan werken. En ik denk dat vele anderen mijn gedachten hebben."

    Amen! ๐Ÿ˜†

  10.   
    killingdj0's avatar

    final fantasy gaat gwnn door zoals altijd:S

  11.   
    TotalPicnic's avatar

    lekker duidelijk weer <_<

  12.   
    Steelpartyhat's avatar

    jammer heel jammer ze hadden remakes moeten maken in plaats van nieuwe games

  13.   
    )GN(-Erik's avatar

    JonsoN* schreef, "Na 13 delen mag dat ook wel.. ๐Ÿ™‚ "

    Hoe zo? Een serie als Tomb Raider heeft toch ook al 13 delen, en daar zijn ze ook nog steeds mee bezig dacht ik ๐Ÿ™„

  14.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    yagamer schreef, "Ik hoop echt dat ze aan kingdom hearts 3 gaan werken. En ik denk dat vele anderen mijn gedachten hebben."

    waren ze wel. war of the keyblades.

    MOGELIJK i dont think so