Microsoft patenteert ambitieus besturingsmiddel

Nee, het betreft hier niet Project Natal, daar heeft Microsoft immers al langer patent op. Microsoft vroeg namelijk patent aan op een compleet ander, wellicht nog ambitieuzer project: Muscle-Computer Interfaces (ookwel muCI’s). Dit besturingsmiddel werkt met slechts een stel sensoren op je lichaam en je eigen spieren. Deze sensoren kunnen lezen wanneer spieren worden aangespannen of ontspannen en dat kan gebruikt worden op velen manieren. Voor ons gamers zat er een erg leuk voorbeeld bij van รฉรฉn van deze manieren: Guitar Hero spelen zonder een gitaar.

In het onderstaande filmpje kunnen we de muCI in actie zien en wordt er uitgelegd hoe deze sensoren in werking treden.

De muCI zal waarschijnlijk nog wel even op zich laten wachten. Het is dan ook nog maar de vraag of gamedevelopers het zien zitten als volwaardig besturingsmiddel voor hun games.

 1.   
  ThuiSSiE's avatar

  Als ik me niet vergis heeft Discovery hier pas geleden nog een item over gehad. Heb het op TV gezien, erg vaag om “luchtgitaar hero” te spelen ๐Ÿ˜› Ik zou hier denk ik niet zo snel voor te porren zijn. Maar de mogelijkheden van deze technologie zijn gigantisch. Geen afstandsbedieningen meer nodig 8)

 2.   
  )GN(-Erik's avatar

  Oude techniek, maar wel leuk idee ๐Ÿ˜›

 3.   
  RidvanDuzey's avatar

  Ik ben zelf gitarist en het spreekt me echt wel aan om eens “professioneel” Air-Guitar te kunnen spelen op een console ๐Ÿ˜›

  Als dit goed uitpakt, en developers het durven ermee aan de slag te gaan kan er veel mee worden gedaan, net zoals de Emotiv Epoc.

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  Dit filmpje is wel heel erg oud, heb het begin vorig jaar nog ergens gezien. Deze techniek gebruiken ze ook om films te maken. ๐Ÿ™‚

 5.   
  delta62's avatar

  DeAdSeYe schreef, "Dit filmpje is wel heel erg oud, heb het begin vorig jaar nog ergens gezien. Deze techniek gebruiken ze ook om films te maken. ๐Ÿ™‚ "

  Idd, was dat ook niet op GN?

 6.   
  nanathan's avatar

  dit filmpje hebk een tijdje geleden als eens gezien. zien er iets futuristisch uit. Ik vraag me af hoe het zich verder zal ontwikkelen want voor een uurtje gamen ga ik echt geen bundel draden op mezelf en console aansluiten.