Left 4 Dead meest gewilde game onder game-ruilers in 2009

Left 4 Dead was de meest gevraagde game van de grootste ‘gametradingsite’ van het internet, Goozex.com. Het bestuur van ruilsite Goozex verklaarde dat vandaag. De gebruikers van de site plaatsten in het jaar 2009 massaal Left 4 Dead in hun lijst van meest gewilde games om te ruilen.

Opvallend aan Goozex’ gehele top tien van 2009 is dat zelfs Call of Duty 4: Modern Warfare (die al ruim een jaar in de winkels lag voordat 2009 begon) nog in de top tien staat. De tien meest gewilde games onder ruilers in 2009 is hieronder te vinden.

  1. Left 4 Dead
  2. Fallout 3
  3. Killzone 2
  4. Infamous
  5. Resident Evil 5
  6. Fable II
  7. Call of Duty: World at War
  8. Gears of War 2
  9. Call of Duty 4: Modern Warfare
  10. Batman: Arkham Asylum
 1.   
  MaTriX's avatar

  Ik ruil meestal via marktplaats.

 2.   
  Menyz0r's avatar

  het is ook een goede game , *zucht* jammer van l4d2 πŸ™

 3.   
  Slayer61's avatar

  Left 4 Dead is echt een fantastische game, maar zo goed is hij nou ook weer niet. De eerste deel vond ik heel vet om met een aantal vrienden te spelen, maar de tweede deel kwam al veel te snel. En een aantal nieuwe mappen, wapens en 2 Γ‘ 3 nieuwe monster maken geen nieuw spel. πŸ˜‰

 4.   
  Jonah's avatar

  Menyz0r schreef, "*zucht* jammer van l4d2 :("

  Wat is er mis mee dan?

 5.   
  Johnnyboy15nl's avatar

  Uhh… je registreert de game toch via Steam hoe kan je dan ruilen :S….

 6.   
  Jonah's avatar

  Johnnyboy15nl schreef, "Uhh… je registreert de game toch via Steam hoe kan je dan ruilen :S…."

  Ik denk dat het hier dan ook de Xbox 360-versie betreft. πŸ˜‰

 7.   
  Broodbeleg's avatar

  Jonah schreef, "

  ”Menyz0r” schreef, "*zucht* jammer van l4d2 :("

  Wat is er mis mee dan?"

  Precies wat Slayer61 zegt. Ze hebben Left 4 dead 1 laten vallen voor deeltje 2. Bugs die in L4D1 al zitten vanaf de release zijn nog steeds niet verholpen en in deel 2 zijn precies dezelfde bugs al vrij snel na een patch weggepoetst. De DLC die beloofd is valt hartstikke vies tegen. L4D1-eigenaren hebben maanden moeten wachten op 2 maps die al grotendeels speelbaar waren in versus en op de survivalmodus. De 2 maps konden dus al gespeeld worden zonder de update en de survivalmodus was na een aantal rondes niet veel meer aan. De ontwikkelaars hebben meerdere malen gezegd dat ze zullen komen met nieuwe wapens, nieuwe zombies en dat ze het zouden ondersteunen op dezelfde manier als TF2. Dit is allemaal niet gebeurt. Zij zijn zich vrijwel meteen na de release gaan richten op deel 2 en deel 1 eigenaren hebben hun geld eigenlijk neergelegd voor een halve game.

 8.   
  Jonah's avatar

  Ik begrijp je punt en ben ’t er als Left 4 Dead 1 & 2-speler helemaal mee eens. Ik las de vraag op het eerste gezicht verkeerd. My bad. πŸ™‚

 9.   
  Pack Leader's avatar

  Ik kan ze geen ongelijk geven. πŸ˜‰

 10.   
  BulletKill's avatar

  Left 4 dead 2 bij vriend gespeeld, loved it, maar niet 60 euro waard.
  Daarom voor 40 euro besteld bij online winkel :).

 11.   
  Menyz0r's avatar

  danke broodbeleg om het voor me uit te leggen πŸ˜‰ , ben ik teminste niet de enige hier die er zo over denkt

 12.   
  delta62's avatar

  L4D 2 is een toffe game, maar hij kwam veel te snel. Ik heb de demo gespeeld, maar ik vind het ’t kopen niet waard πŸ™„

 13.   
  Jonah's avatar

  Dan mis je absoluut een geweldige game. πŸ˜‰

 14.   
  GameAC's avatar

  veel mensen boden hem aan na de aankondiging van 2?

 15.   
  Tom's avatar

  Jonah schreef, "Dan mis je absoluut een geweldige game. πŸ˜‰ "

  Helemaal juist, ik geniet zo nu en dan nog steeds van een potje zombies knallen in deeltje twee. 8)

 16.   
  Sa.'s avatar

  ik vond l4d2 niet echt een geslaagde game ik vond hem eerlijk gezegd zelfs erg slecht in vergelijking met de andere grote titles:
  ACII MWII BAA ENZ.. 😳

  P.S. de online co-op en zombie modes waren wel leuk

 17.   
  killingdj0's avatar

  Menyz0r schreef, "het is ook een goede game , *zucht* jammer van l4d2 :("

  ze zijn allebei goed wrm jammer… wees blij dat valve ons zo snel iets geeft dan 2 jaar te w8

 18.   
  Maotes's avatar

  Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb liever een goede game waar 2 jaar aan gewerkt wordt, dan een rotgame dat in een jaartje snel is afgeraffeld.

 19.   
  Leon 2.0's avatar

  Nitroglycerine schreef, "Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb liever een goede game waar 2 jaar aan gewerkt wordt, dan een rotgame dat in een jaartje snel is afgeraffeld."

  Maar L4D2 is geen rotgame die snel is afgeraffeld.

 20.   
  killingdj0's avatar

  mr.black schreef, "

  ”Nitroglycerine” schreef, "Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb liever een goede game waar 2 jaar aan gewerkt wordt, dan een rotgame dat in een jaartje snel is afgeraffeld."

  Maar L4D2 is geen rotgame die snel is afgeraffeld."

  idd!

 21.   
  Dark_Phoenix's avatar

  killingdj0″]

  ”mr.black schreef, "[quote=”Nitroglycerine” schreef, ".."

  Maar L4D2 is geen rotgame die snel is afgeraffeld."

  idd![/quote]

  Not aggree, het is echt een slecht spel met weinig inhoud het is zelfs niet waard om hem illegaal te downloaden, laat staan te kopen.

 22.   
  Codename_black's avatar

  Jullie maken hier toch allemaal een grote fout, deze game is een naaistreek voor mensen met deel een
  maar voor een net instappende gamer in deze serie is een pracht game de helemaal niet is affgeraffeld ik heb beide gespeeld en twee springt er toch tussen uit.

 23.   
  Broodbeleg's avatar

  Codename_black schreef, "Jullie maken hier toch allemaal een grote fout, deze game is een naaistreek voor mensen met deel een
  maar voor een net instappende gamer in deze serie is een pracht game de helemaal niet is affgeraffeld ik heb beide gespeeld en twee springt er toch tussen uit."

  Deel 2 wordt beter ondersteund. Sinds deel 2 uit is heeft deel 1 geen enkele update gekregen. Ik raad dus ook mensen aan deel 1 niet te kopen. Deel 1 zal namelijk binnen een paar maanden nagemaakt zijn in left 4 dead 2. Heb je beide spellen voor de prijs van 1. πŸ™‚

 24.   
  Jonah's avatar

  Ik vind het toch Γ©cht zΓ³ humor dat jullie allemaal Left 4 Dead 2 afkraken, maar ondertussen geen geldige argumenten aanvoeren. Laat me raden, alleen de demo gespeeld zeker? πŸ™„

  Broodbeleg schreef, "

  Deel 2 wordt beter ondersteund. Sinds deel 2 uit is heeft deel 1 geen enkele update gekregen. Ik raad dus ook mensen aan deel 1 niet te kopen. Deel 1 zal namelijk binnen een paar maanden nagemaakt zijn in left 4 dead 2. Heb je beide spellen voor de prijs van 1. πŸ™‚ "

  Ik vrees dat je het behoorlijk mis hebt. Left 4 Dead 1 heeft laatst namelijk wΓ©l een update gekregen, die onder andere het matchmakingsysteem optimaliseert voor bijvoorbeeld Team Versus.

  Daarnaast is acht dagen voor de release van Left 4 Dead 2 een update uitgebracht voor het origineel, die het zojuist genoemde Team Versus toevoegde. Heren, waar hebben we het over? πŸ˜‰

 25.   
  Leon 2.0's avatar

  Dark_Phoenix schreef, "

  ”killingdj0″ schreef, "[quote=”mr.black”].."

  idd!"

  Not aggree, het is echt een slecht spel met weinig inhoud het is zelfs niet waard om hem illegaal te downloaden, laat staan te kopen.[/quote]

  Voor het gemak neem ik even aan dat je het spel danwel gedownload hebt ofwel alleen de demo gespeeld hebt, of het hele genre (co-op shooter) spreekt je niet aan. In de eerste 2 gevallen heb je bijna geen recht van spreken. Als je het spel gedownload hebt, kun je alleen singleplayer spelen terwijl L4D(2) juist draait om de co-op multiplayer. Als je de demo alleen gespeeld hebt, heb je een van de mindere campaign chapters gespeeld, imo. Je hebt ook nog eens alleen maar campaign gespeeld, terwijl juΓ­st versus en scavenge zijn vet, en het doorlopen van een campaign met 3 vrienden op advanced/expert, met als climax de final, die niet in de demo zat. πŸ˜‰

 26.   
  Broodbeleg's avatar

  Jonah schreef, "Ik vind het toch Γ©cht zΓ³ humor dat jullie allemaal Left 4 Dead 2 afkraken, maar ondertussen geen geldige argumenten aanvoeren. Laat me raden, alleen de demo gespeeld zeker? πŸ™„

  ”Broodbeleg” schreef, "

  Deel 2 wordt beter ondersteund. Sinds deel 2 uit is heeft deel 1 geen enkele update gekregen. Ik raad dus ook mensen aan deel 1 niet te kopen. Deel 1 zal namelijk binnen een paar maanden nagemaakt zijn in left 4 dead 2. Heb je beide spellen voor de prijs van 1. πŸ™‚ "

  Ik vrees dat je het behoorlijk mis hebt. Left 4 Dead 1 heeft laatst namelijk wΓ©l een update gekregen, die onder andere het matchmakingsysteem optimaliseert voor bijvoorbeeld Team Versus.

  Daarnaast is acht dagen voor de release van Left 4 Dead 2 een update uitgebracht voor het origineel, die het zojuist genoemde Team Versus toevoegde. Heren, waar hebben we het over? πŸ˜‰ "

  De laatste updates waren grotendeels miniscule servertweaks en inderdaad de 4 vs 4 update. Ik zie alleen nog steeds niemand left 4 dead 1 spelen. Het spel is dood. Vanaf het moment dat Left 4 dead 2 is aangekondigd is Left 4 Dead 1 weggeschoven. En ja we hebben de crash course gekregen, maar die zuigt zo hard, gewoon niet te geloven. We hebben 4 vs 4 gekregen, ja heel leuk maar dat had er vanaf de release in gemoeten. En niet te vergeten, we hebben de serverbrowser gekregen. Nou dank je wel valve die update had ik nou net nodig. Bugs die vanaf de release bekend zijn, zijn nog steeds niet gefixed en de beloftes die gemaakt zijn door Gabe zijn niet nagekomen en die zullen ook nooit na gekomen worden.

 27.   
  Jonah's avatar

  Ik voel me als Left 4 Dead-eigenaar ook zeker genaaid. Aan de andere kant bekijk ik het als volgt. De eerste Left 4 Dead is als het ware niks meer dan een test geweest. Left 4 Dead 2 pakt de formule bij z’n reet en perfectioneert het op diverse vlakken. Tuurlijk zitten er nog wat kinken in de kabel, de game is zelfs op punten extreem buggy. Enerzijds ook logisch, gezien het tijdframe. Toch vind ik het niet erg om 50 euro in een game gestoken te hebben, waarmee ik, ook na de aankondiging van Left 4 Dead 2, uiteindelijk honderden uren zoet ben mee geweest. Als ik het verschil zie tussen deel 1 en deel 2, dan vraag ik me werkelijk af hoe ik ooit aan Valve getwijfeld had kunnen hebben. Het verschil is fenomenaal gewoon. Op Expert is Left 4 Dead 2 eindelijk de moeilijkheidsgraad die ik zoek, daarnaast is het geheel een stuk actievoller, intenser en met de juiste drie maten een geweldige game.