2010 Fast Forward: Dead Rising 2


Na vele jaren is het dan eindelijk zover, het langverwachte vervolg op Dead Rising is in aantocht. Belooft Dead Rising 2 een ongekend zombiefestijn te worden of wacht ons een volledig ander lot? Dat lees je in deze Fast Forward!

Een ‘bekend’ concept
Zombies, een winkelcentrum en een gestoorde fotograaf. Hét concept achter Dead Rising, een op zijn minst gezegd succesvolle zombiegame. In tegenstelling tot dit eerste deel betreden we in Dead Rising 2 een geheel nieuwe locatie. Voor dit vervolg reizen we met ex-motocrosscoureur Chuck Greene af naar het fictionele Fortune City, een stad geïnspireerd door het bekende Las Vegas. Zodoende mogen we zombies uitwonen met onder andere gokautomaten, LED’s en diverse casinomaterialen. Een kalmerend potje Blackjack zit er dus niet in…

Het is logischerwijs niet alleen het arsenaal aan wapens dat is uitgebreid, maar ook het aantal kwijlende zombies. Ontwikkelaar Capcom wist indertijd met het origineel zo’n 800 stuks tegelijk op het scherm te toveren. Men beweert nu echter in staat te zijn om zowaar 6000 zombies tegelijk tevoorschijn te halen. De eerste beelden mogen hier al gedeeltelijk van getuigen, al zullen we pas bij de release zien of dit een keihard feit is geworden. Desondanks belooft Dead Rising 2 op twee van de belangrijkste punten een stuk gevariëerder te worden.

Toch zijn er terugkerende elementen in de game, waaronder natuurlijk de meesterlijke humor en tevens het strakke tijdsbestek. Ook Chuck heeft maar een select aantal uren om de zombiegekte tegen te gaan. Wat voor invloed dit precies heeft op het verhaal is vooralsnog onduidelijk, al heeft Capcom al wel kunnen hinten dat de missies een stuk afwisselender zullen worden. Dit komt mede doordat de omgeving vele malen groter is ten opzichte van het eerste deel, al blijft Dead Rising 2 ondanks het sandbox-aspect een redelijk lineair gedreven game.

[SCREENSHOTS]
Motivatie en vernieuwing
Laten we wel wezen, een motivatie om zombies met gereedschap te bewerken, hebben we eigenlijk niet nodig. Toch houdt Capcom het doel voor ogen om Dead Rising 2 een diepgaandere achtergrond mee te geven. Het is aan Chuck om het wederom op te nemen tegen diverse psychopaten, met dezelfde opzet als in het eerste deel. Daarnaast is tevens het doel van Chuck om ook overlevenden te redden, waarbij zijn eigen dochtertje de grootste focus is. Uiteindelijk leiden al deze evenementen ertoe dat hij moet deelnemen aan een gewelddadige gameshow, genaamd Terror Is Reality.

Dezelfde show is tevens te vinden in de online multiplayer van Dead Rising 2, want ook dit vervolg is voorzien van een dergelijke modus. Dit is in het geval van een zombiegame zoals Dead Rising een absolute must, want wie wilt er nou niet met maximaal vier man online zombies ontleden? Het doel van deze modus is dan ook om binnen de kortst mogelijke tijd zoveel mogelijk zombies te ‘doden’. De manier waarop je deze taak voltooit draagt tevens bij aan je uiteindelijk score.

Stel je bijvoorbeeld voor om met twee kettingzagen gebonden aan het stuur van je motor al racend zombies te halveren. Een ander ‘voertuig’ is de enorme hamsterkooi, een ronde, stalen bal waarin de speler al rollend de zaak kan pletten. Het is verder ook mogelijk om je tegenstanders met smerige trucjes te saboteren, al wist Capcom hier helaas nog niet over uit te weiden. Toch belooft dit component een verslavende ervaring te vormen.

Voorlopige conclusie
Er is nog niet bijster veel bekend over de game, maar Dead Rising 2 belooft een uitstekend vervolg te worden. Er is een behoorlijke nadruk op meer variatie en ook de diepere achtergrond die Capcom wil meegeven kan een interessante rol gaan spelen. Verder kunnen we ook uitkijken naar een knotsgekke multiplayer, die flink wat potentie heeft.

Dead Rising 2 verschijnt eind 2010 voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Pack Leader's avatar

    Hoppa, lekker maaien, heb toch nog steeds erg het idee dat dit puur bij het hack en slash genre hoort(Duhh 🙄 ), pure lol dus :P.

  2.   
    DeAdSeYe's avatar

    Hopelijk wordt het een mooie en goede uitgebreide multi-player, er is niks vetter als met een vriend van jou tientallen zombie’s op rare manieren neer te maaien. 😀

  3.   
    MelvinK's avatar

    Kan niet wachten echt niet , deel 1 op 360 was ook geweldig nu hoop ik dat deze ook voor ps3 komt want 360 is weg , co-op mode zou zeer welkom zijn 😀

  4.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Dit is ook een game waar ik naar uit kijk want ik hou van Zombies,
    Niet de zombies zoals in Left4Dead (2) ook al kun je die geen zombies noemen.
    Alleen hoop ik dat de AI nu better in elkaar zit van overlevende plus wat meer variatie in de Missies dan voorheen.

  5.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    ah dat is vet. dit wordt zo’n must have die je gewoon blijft spelen. 8)