EA Canada verwacht goedkopere games in de nabije toekomst

Terwijl Menno en Peter tijdens onze GN Radio over abonnementen op gameseries speculeerden, verwacht Jason DeLong, senior producer van EA Canada toch iets compleets anders: de producer van Electronic Arts gaat er namelijk van uit dat in 2010 de prijs van games juist omlaag zou gaan. Hij sprak als volgt:

    “I think that we’re going to start to see – maybe not in the next year, but in the near future – games go down the route of smaller up-front experiences and lower prices at the beginning and then the ability to extend the game through episodic material or future feature material. I think that’s a direction we’re probably heading in.”

Als we DeLong mogen geloven worden de games korter in de nabije toekomst en betalen we daar dan ook minder voor. Diegene die de ‘gehele’ ervaring willen hebben, kunnen dat er dan later nog bij kopen in de vorm van downloadable content. Of DeLong’s visie op de gameindustrie werkelijkheid wordt is nog maar de vraag, maar het zou zo maar kunnen.

  1.   
    BulletKill's avatar

    Goedkopere games zal fijn zijn, maar dan een korte game te kopen alleen voor een lagere prijs en als je meer wilt kan je DLC kopen, nou ik wil geen halve game die je kan kopen voor wat minder en als je meer wilt DLC moet kopen, fak dat. Ik heb liever alle nieuwe games gewoon lagere prijs, 60 euro is al vet veel vind ik, en dan ook nog de prijsverhouding als in amerika het 60 dollars is moet het hooguit 50 euro hier zijn,

  2.   
    b00m666's avatar

    BulletKill schreef, "Goedkopere games zal fijn zijn, maar dan een korte game te kopen alleen voor een lagere prijs en als je meer wilt kan je DLC kopen, nou ik wil geen halve game die je kan kopen voor wat minder en als je meer wilt DLC moet kopen, fak dat. Ik heb liever alle nieuwe games gewoon lagere prijs, 60 euro is al vet veel vind ik, en dan ook nog de prijsverhouding als in amerika het 60 dollars is moet het hooguit 50 euro hier zijn, "

    normaal kosten nieuwe games 60 euro das egt ***

  3.   
    Jonah's avatar

    ”b00m666″ schreef, "

    normaal kosten nieuwe games 60 euro das egt ***"

    Online zijn die zelfde games voor 50 euro te verkrijgen. Daarnaast zijn PC en Wii-games standaard in de winkel 50 euro en online voor maar 40 euro te verkrijgen. Op Steam zijn PC-games zelfs helemáál goedkoop. Voor mij zat redenen om te blijven bij Ninty en Steam.

  4.   
    Boxer's avatar

    gameserieus

    moet dat niet gameseries zijn?

  5.   
    DeAdSeYe's avatar

    Ik haal alle games bij de Media markt, zelfs als ik ze doe pre orderen betaal ik al meer dan 10 euro minder als de officiële prijs. 😉

  6.   
    Rock-in's avatar

    Jonah schreef, "

    ”b00m666″ schreef, "

    normaal kosten nieuwe games 60 euro das egt ***"

    Online zijn die zelfde games voor 50 euro te verkrijgen. Daarnaast zijn PC en Wii-games standaard in de winkel 50 euro en online voor maar 40 euro te verkrijgen. Op Steam zijn PC-games zelfs helemáál goedkoop. Voor mij zat redenen om te blijven bij Ninty en Steam."

    Dat niet alleen, je hebt vrij regelmatig kortingsacties. Het enige nadeel is en blijft dan wel dat je geen vaste software hebt en een mooie handleiding. Voor veel spellen maakt dat voormij niet uit, maar de must-haves koop ik nog steeds liever in een vaste vorm. 🙂

    Ik hoop voor ze dat ze niet minder content gaan bieden met een bepaalde prijsverhouding. Alleen om de zelfde hoeveelheid geld te blijven verdienen. Als EA er zo overdenkt kun je het bedrijf gerust als een platenmaatschappij zien, veranderen zit er dan niet in. Vooralsnog blijven ze opkopen eigen strategie doordrukken en melkkoeien maken, zonde! 🙁

  7.   
    BulletKill's avatar

    Oke, als ik een PC gamert of Wii gamert zou zijn zou ik wel blij zijn met prijsjes enzo, maar xbox 360 en ps3 zijn de prijsen nog al hoog vind ik dan, kon net zo goed 50 euro zijn(wat inhoud NOG goedkoper op internet 😛 ).

  8.   
    delta62's avatar

    Hopelijk, 60 euro heb ik namelijk niet voor alle games over 😉

  9.   
    nurie's avatar

    bepaalde ”releasesellers” verkopen games voor 36-45 waarneer ze net gereleased zijn

  10.   
    Super Gamer's avatar

    k hoop ook de pc

  11.   
    firehopper211's avatar

    Zou fijn zijn,het geld groeit natuurlijk niet m’n rug. 🙄

  12.   
    olivierboel's avatar

    DeAdSeYe schreef, "Ik haal alle games bij de Media markt, zelfs als ik ze doe pre orderen betaal ik al meer dan 10 euro minder als de officiële prijs. 😉 "

    helemaal mee eens 😀 😀

  13.   
    Codename_black's avatar

    Mooi, is goed voor mijn beurs! 🙂

  14.   
    WoKingNL's avatar

    Als de games goedkoper worden en korter zal je uiteindelijk wel in totaal meer kwijt zijn dan een originele game tegenwoordig aan DLC 🙁