2010 Fast Forward: Anno 1404 Venice

Anno 1404 is mijn favoriete game van 2009. Toegegeven, Assassin’s Creed II en Batman: Arkham Asylum vond ik ook werkelijk fantastisch, maar elke keer kom ik terug bij Anno. Zie ik het niet zitten, Anno. Ben ik blij, Anno. Ben ik boos, Anno. Anno voor, Anno na en met het verschijnen van Anno 1404: Venice aan de horizon is ook 2010 veilig gesteld voor mijn favoriete en urenverslindende titel.

Heerlijk complex
Anno 1404 is een hele uitgebreide game die vooral leuk wordt als je het vele uren achter elkaar speelt. Zo zijn er zowel Noordelijke (West Europees) als Zuidelijke (Midden Oosten) gebieden, met elk hun eigen grondstoffen, gebouwen, schepen en leiders. De game rust volledig op dit systeem van verschillende gebieden. Zo zullen Noordelijke bewoners naar verloop van tijd behoefte krijgen naar kruiden, die alleen in het Zuiden te verbouwen zijn. Het gaat zelfs een stuk verder, waar bij verschillende Noordelijke eilanden ook weer verschillende gewassen hebben. Kortom, een eiland voor graan, sap en bessen, een eiland voor katoen, zout en gerst en een eiland voor Oosterse kruiden. Wat ontstaat is een complex web aan schepen die je eilanden voorzien van verschillende goederen.

De reden dat ik dit uitleg is ten eerste om te laten zien hoe verslavend deze game is, ten tweede omdat ik vind dat meer mensen deze titel moeten proberen, maar vooral omdat ik hoop dat Anno 1404: Venice volledig nieuwe goederen gaat bieden die de game qua diversiteit nog complexer en diverser maakt. Hoe tof zou het zijn als je bewoners afhankelijk worden van de producten van Venetië, al weet ik op dit moment niet wat Venetië te bieden heeft qua producten en landbouw.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen er inderdaad nieuwe producten komen van de nieuw aangekondigde vulkanische eilanden. Er zijn namelijk 60 nieuwe items aangekondigd in Anno 1404: Venice, al moet ik toegeven dat 60 nieuwe item een rekbaar begrip is, want hiertoe kunnen we alles rekenen, van nieuwe producten, tot nieuwe spullen voor schepen e.d. Maar toch, nieuwe items betekenen een nieuw web aan schepen en nieuwe manieren om je inwoners tevreden te stellen. En dat is natuurlijk waar het om draait in Anno 1404.

[SCREENSHOTS]

Heerlijk Venetië
Naast de toevoeging van complexiteit in de game, wat uiteraard vet is voor de gameplay, is de Venetiaanse stijl ook een fijne toevoeging. De eerste screenshots zien er in ieder geval tof uit. Huizen en gebouwen zijn gebouwd in het water en dit alles zorgt voor een geheel nieuwe uitstraling. Daarbovenop is er een coöperatieve multiplayer aangekondigd zodat je ook met vrienden aan de slag kunt in de game. Deze laatste toevoeging zal ik zeker vaak gaan gebruiken.

Verder is er nog maar weinig bekend gemaakt over deze uitbreiding. Wel weten we dat er nieuwe schepen zullen zijn, nieuwe scenario’s, nieuwe achievements en de eerder genoemde multiplayer coöp. Uitbreidingen zijn alleen maar vet als het van een toffe game is die je alleen maar meer wilt spelen. Gelukkig zit dat met Anno 1404 wel goed en daarom heb ik ook erg veel zin in Anno 1404: Venice.

 1.   
  M@tthijs's avatar

  Wel vet dat je schepen nu ook waarschijnlijk door heel je stad kunnen varen 😛

  Ik denk trouwens dat er sowieso een aantal vissen worden toegevoegd. 🙂

 2.   
  matdriks's avatar

  Kan er niet op wachten

 3.   
  MaTriX's avatar

  Ziet er heel mooi uit denk alleen niet dat me huidige PC nog een game aan kan zonder dat er rook uit komt 🙄

 4.   
  Dotz's avatar

  Ik hoop dat hij ook voor de pc uitkomt! Ik heb nooit echt interesse gehad voor Anno, maar ik ga toch Anno 1404 eens proberen!

 5.   
  Lode's avatar

  Ja ziet er inderdaad een prachtig spel uit. Ben al fan van de reeks vanaf 1602 maar 1701 kon mijn PC net aan. Deze is ietsje te zwaar jammer genoeg. 🙁 👿

 6.   
  Sacul's avatar

  @Dotz, Anno is juist voor de PC. Zo’n complex spel doe je niet ff op een console 🙂

  Lijkt me tof om een stad in Venetië te bouwen. Lekker ingewikkeld denk ik hoe je alle community gebouwen (kerk, kroeg, etc.) kwijt moet.

  Weet je ook wanneer Venice verwacht wordt Peter? Voorlopig vermaak ik me ook nog wel met 1404. Ben nog steeds met me eerst map bezig (geen campaign). Daar alleen al zit een paar dagen aan tijd in 😀

 7.   
  FT0rres090's avatar

  dit lijkt me nou een tof spel