2010 Fast Forward: Lost Planet 2

Lost Planet was in 2007 geen grote hit, maar toch hebben veel gamers plezier aan het spel weten te beleven. Capcom heeft gelukkig niet opgegeven want in 2010 kunnen we met het tweede deel aan de gang gaan. Wat we van Lost Planet 2 kunnen verwachten lees je in deze Fast Forward…

Geen winter meer
Iedereen die Lost Planet heeft gespeeld zal bij het horen van de naam Lost Planet 2 meteen aan dikke pakken sneeuw denken. In het eerste deel bevonden gamers zich namelijk op een ijskoude planeet. In het tweede deel zullen we echter veel gevarieerdere landschappen voorbij zien komen, want het verhaal speelt zich tien jaar na het eerste deel af. Alle sneeuw is gesmolten en woestijnen, jungles en andere mooie taferelen zijn tevoorschijn gekomen.

Dit is een welkome veranderingen, maar ook een spannende uitdaging voor Capcom. Veel gameplay elementen van Lost Planet hingen namelijk van de ijskoude temperatuur en het dikke pak sneeuw af. Zo was je in het eerste deel continu opzoek naar Thermal Energy om warm te blijven. Nu de planeet een stuk warmer is hoef je jezelf dus niet meer met deze energie warm te houden. Toch hebben we in de verschillende trailers en zelfs in de demo al kunnen zien dat je nog steeds naar de Thermal Energy op zoek bent. Waarom deze zoektocht doorgaat is nog echter niet heel erg duidelijk, maar hoogstwaarschijnlijk heeft Capcom nog veel meer manieren om deze energie te gebruiken verzonnen.

[SCREENSHOTS]
Met z’n allen…
Een veel belangrijkere verandering is de toevoeging van een co-op modus. De gehele singleplayer van Lost Planet 2 is namelijk met vier man begaanbaar. Het doel van Capcom is dan ook om een geweldige co-op gameplay neer te zetten. In de demo en op de verschillende gamebeurzen heb ik deze functie al aardig goed uit kunnen testen en ik moet zeggen dat ik mij zeer heb weten te vermaken. Het is namelijk geweldig om met vier man tegen de gigantische eindbazen te vechten.

De eerste Lost Planet stond ook al in het teken van deze grote vijanden, maar in Lost Planet 2 gaat het nog een stapje verder. Je wordt namelijk keer op keer overweldigd door deze eindbazen en het vechten tegen deze gigantische vijanden wordt niet zo snel saai. Toch heeft Capcom het geheel nog wat leuker weten te maken, want je kunt dit keer ook op en zelfs in de eindbazen vechten. Zo kun je in de demo al tegen een gigantische Akrid, zo heten de vijanden, vechten en deze van binnenuit een kopje kleiner maken.

Voorlopige conclusie
Lost Planet 2 lijkt wat van zijn “roots” af te gaan wijken. Zo bevinden de spelers zich dit keer niet op een ijskoude planeet, maar lopen ze door jungles en woestijnen. Ook het doel van het spel lijkt wat veranderd te zijn, maar waar we dit keer dan voor moeten vechten heeft Capcom nog niet bekendgemaakt. Dit alles wil gelukkig niet zeggen dat Lost Planet 2 een geheel andere game gaat worden, want tijdens het spelen voelt de game nog wel als het eerste deel aan. Vooral de geweldige grote eindbazen zijn weer leuk om te verslaan en dat je dit nu met vier man tegelijk kan doen maakt het geheel nog eens een stuk toffer.

Lost Planet 2 verschijnt 18 mei voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Xtremie's avatar

    De beta was best vet, denk dat dit nog wel eens een mooi spel zou kunnen worden.

  2.   
    Deja Vu's avatar

    Co-op modus lijkt me erg vet.

  3.   
    GameAC's avatar

    Vond de demo echt héél erg slecht dus deze game laat ik lekker liggen.