Analist licht Take Two door; BioShock 2 beste kanshebber

Een analist die Take Two doorgelicht heeft, vertelde dat BioShock waarschijnlijk de grootste inkomstenbron is voor het bedrijf in 2010. Ondanks het feit dat de ontwikkelaar grote titels in de planning heeft staan, zal ze het komend jaar mogelijk met verlies of op zijn best quitte afsluiten.

Volgens Todd Greenwald, analist voor Signal Hill, is BioShock 2 de beste kanshebber om flink wat geld in het laatje te brengen. Daarover zegt hij:

    “Bioshock 2, due out on February 9, has great brand awareness, should be supported by a huge marketing campaign, and is one of the most highly anticipated titles of 2010.”

Het snelste paard van de stal is dus BioShock 2, volgens Greenwald. Een andere topper die naar verwachting minder hard zal rennen is Red Dead Redemption. Deze economische analyse is gebaseerd op het feit dat de game al meer dan drie jaar in ontwikkeling is en dus waarschijnlijk hoge kosten op de balans zet. Tel daarbij op dat Western games sowieso voor een tough crowd zijn, getuige ook de 900.000 verkopen van Call of Juarez van Ubisoft.

Twee andere potentiële toppers zijn Mafia 2 en Max Payne 3, waar Greenwald voorzichtig over spreekt. Voor Max Payne 3 is het erop of eronder. Max Payne 2 verkocht destijds iets meer dan 2 miljoen exemplaren ondanks de grote populariteit van het eerste deel. Mafia 2 wordt vergeleken met EA’s The Godfather, die per deel minder dan 2 miljoen games verkocht.

Greenwald deed ook uitspraken over een nieuwe GTA, maar dat ging niet verder dan een verwachte releasedatum ver in de toekomst. Op zijn vroegst in oktober 2011 verwacht hij een nieuwe GTA, maar dat kan uitlopen als het ontwikkelteam Rockstar North nog meewerkt aan andere aanstaande titels zoals L.A. Noir en Agent. In ieder geval zal GTA V voor het boekjaar 2010 geen inkomsten genereren.

  1.   
    M@tthijs's avatar

    Een hoop speculaties dus en geen enkele vaste feiten. Wat betreft Mafia 2 denk ik in ieder geval dat hij flink verkeerd kijkt. Met de juiste campagne en uitstekende berichten in de pers, moet het toch echt wel The Godfather gaan overtreffen. Ik koop hem in ieder geval wel. Ook over zijn speculatie van Red Dead Redemption zet ik zo mijn vraagtekens. We zullen het in ieder geval wel zien. 😛

  2.   
    XTR17's avatar

    Red Dead Redemption en Bioshock 2 koop ik sowieso. Maar wel niet meteen bij de release.

  3.   
    JonsoN's avatar

    Take Two > 2K > Rockstar?..

  4.   
    M@tthijs's avatar

    ”JonsoN_RX69″ schreef, "Take Two > 2K > Rockstar?.."

    De overkoepelende organisatie 😉

  5.   
    b00m666's avatar

    een analist?????

  6.   
    Umbra's avatar

    ”b00m666″ schreef, "een analist?????"

    Tuurlijk, gamesontwikkelaars en uitgevers zijn nog altijd bedrijven die ondanks alles winst willen maken, en dan kan een doorlichting door een analist eventueel wat uitsluitsel bieden…

  7.   
    b00m666's avatar

    Umbra schreef, "

    ”b00m666″ schreef, "een analist?????"

    Tuurlijk, gamesontwikkelaars en uitgevers zijn nog altijd bedrijven die ondanks alles winst willen maken, en dan kan een doorlichting door een analist eventueel wat uitsluitsel bieden…"

    met analist??? bedoel ik wat is dat:D

  8.   
    ChielB's avatar

    Iemand die een analyse van een situatie (een bedrijf, de verkoopmarkt van games enzovoort). Analisten maken vaak op basis van gegevens een voorspelling voor de nabije toekomst. Hoe goed een bedrijf zal draaien, hoe goed een game gaat verkopen, etc. 🙂

  9.   
    Baker502's avatar

    Ik weet het nog niet hoor. 😕
    Of hij gelijk heeft.

  10.   
    MightyMouse's avatar

    Ik weet bijna zeker dat Maffia2 Bioshock2 ver achter zich gaat laten. We shall see 8)

  11.   
    Jarek's avatar

    Ik zou persoonlijk liever voor maffia 2 gaan dan voor bioshock 2 🙂