2010 Fast Forward: Skate 3

Skate 3 is de nieuwste telg in EA’s Skate-serie. Voorlopig verwacht rond mei 2010, zal deze skategame de serie van een flinke update voorzien. Het is de vraag in hoeverre de game invloed zal hebben op het genre, maar het lijkt erop dat EA een stevige titel in handen heeft.

Belangrijker dan ooit tevoren is de skatecrew waar je onderdeel van bent. De slogan van de game is dan ook niet voor niets ‘Team up. Throw down.’ In Skate 3 draait het allemaal om je crew. Vooruitgang boeken hoeft niet meer in singleplayer maar kan samen met vrienden, zodat je vanaf het begin samenwerkt.

Community
Het concept van een skatecrew is een van de manieren waarop EA een actieve community wil ondersteunen. Er zal namelijk ook de mogelijkheid zijn om samen met vrienden een crew te vormen en online over de skatebaan te heersen. Skate 3 zal dus mogelijkheden te bieden om ‘clanwars’ te voeren met je eigen skatecrew en dat zijn mogelijkheden als nooit te voren in het genre.

Een ander initiatief van EA is het leveren van tools, genaamd skate.create, waarmee spelers hun stijl kunnen uitdrukken door middel van video’s en zelfgemaakte skateparken. Je kunt met je crew een eigen merk opbouwen dat ook in de community gewaardeerd kan worden. Doordat de game meerdere facetten heeft, zal het een gevariëerd publiek aantrekken. Daarom heeft EA ervoor gekozen om de gameplay uitdtagend te maken voor zowel nieuwkomers als veteranen in het genre. Met de skate.school kunnen spelers van alle niveau’s hun vaardigheden trainen.

[SCREENSHOTS]

Oud en nieuw
Ook de Hall of Meat mode is weer van de partij. Probeer je skater zo hard mogelijk op zijn bek te laten gaan of spring roekeloos van het hoogste dak om zoveel mogelijk punten te halen. Al met al belooft de game veel nieuws en meer van hetzelfde. In het geval van Skate 3 is dat echter geen enkel probleem. Alle ingrediënten voor een opvolger zijn in huis en het is EA Black Box met het oog op het verleden dan ook toevertrouwd om hier een topgame van te maken.

Inhoudelijk beloofde EA te komen met nog meer moves en tricks om je virtuele skater mee uit te rusten. Dit zal zeker voor hardcore spelers van de vorige delen een aangenaam nieuwtje zijn. Diverse merken zullen vertegenwoordigd zijn in de game zoals Fallen, Zero en Emerica, om de game een realistisch tintje mee te geven. Bovendien heeft de ontwikkelaar een deal gesloten met Black Box Distribution in verband met pre-orders. Koop je de game namelijk voordat deze uitkomt in de winkel, dan krijg je exclusieve toegang tot het Black Box skatepark.

Voorlopige conclusie
Skate 3 lijkt een degelijke game te gaan worden. Het skategedeelte is vernieuwd met nieuwe tricks en moves en de rest van de game is uitgebreid met een uitgebreide toolset waarmee spelers aan de slag kunnen. De game heeft de ambitie en ook de potentie om rondom Skate 3 een actieve community te vormen. Het is zaak dat de ontwikkelaars een goede balans vinden voor nieuwkomers en veteranen, aangezien dit vaak een heikel punt is in games. Het lijkt er echter op dat ze dit onder controle hebben. Mei 2010 wordt een belangrijke datum op de kalender van elke liefhebber van skategames.

Skate 3 wordt in mei 2010 verwacht voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  Defqon's avatar

  Skate 3 word gewoon meesterlijk.
  Vooral omdat je met vrienden een crew kan worden.

 2.   
  Tom's avatar

  De crew-feature lijkt mij ook de voornaamste reden om het spel met plezier te kunnen spelen. Ik ben echter toch nog sceptisch over het hele scenario, want wat betreft grafische praal lijkt de game er eerder op achter- dan op vooruit te zijn gegaan in vergelijking met haar voorgangers.

 3.   
  HardCoreGamer™'s avatar

  Ik heb echt genoten met Skate 2en heb hem 2x uitgespeeld. Zo ongeloofelijk vet, nu nog 10 hall of meats halen en ik heb hem, wat krijg je dan als je hem hebt voltooid? Een skaleten pak of word je een skalet?

 4.   
  Defqon's avatar

  Ik weet niet precies hoor, maar volgens mij krijg je een skeletten-personage.

 5.   
  SN0WIE's avatar

  hoop dat mn vrienden het net zolang als mij blijven spelen
  😀

 6.   
  t287947's avatar

  nice altijd leuk om botten te breken

 7.   
  olivierboel's avatar

  ziet er wel cool uit 😛