Assassin’s Creed II DLC zat oorspronkelijk al in de game

Begin 2010 kunnen liefhebbers van Assassin’s Creed II weer helemaal aan hun trekken komen, want dan verschijnen er in elk geval twee stukken extra content. Deze DLC zat echter oorspronkelijk al in de game verwerkt, zo liet Patrice Desilets weten. Hij vertelde:

  “I felt that, ‘Okay, there were too many things to do and to finish.’ So we said, ‘Okay, let’s take a portion of the game that was planned and we’ll give it in DLC.’ We’ll remove some stress to the team while giving more to fans and people who like Assassin’s Creed.

  I think we gave them so much content that they cannot say that we owe them, that we didn’t give them a lot for their 60 bucks.”


In Assassin’s Creed 2 speel je niet meer met Altaïr. Hoofdpersoon in dit tweede deel is Ezio Auditore da Firenze, een jonge edelman die zijn familie heeft verloren door verraad van andere heersende families. De game speelt zich af in Venetië, gedurende het Renaissance-tijdperk, en verder zijn er veel vernieuwingen ten opzichte van de eerste Assassin’s Creed.

Zo beschikt Ezio over nieuwe wapens en kan hij zwemmen, zodat je niet langer verdrinkt als je in het water terecht komt. Er zijn meer soorten vijanden, zowel sterke tegenstanders die krachtig zijn in close-combat gevechten als slimme vijanden die zelfs schuilplaatsen doorzoeken. Missies zijn van meer variatie voorzien en ook het Toscaanse platteland zorgt voor een interessanter buitengebied. Verder zorgt Leonardo da Vinci als een ouderwetse “Q” voor nieuwe gadgets en leert Machiavelli je nieuwe tactieken.

Lees voor meer informatie over Assassin’s Creed II ook eens onze review of bekijk onze uitgebreide video review!

Assassin’s Creed II is verschenen voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. De PC-versie verschijnt in het eerste kwartaal van 2010.

 1.   
  Boxer's avatar

  net zoals die extra spelmodi in MW2

 2.   
  LittleRemco01's avatar

  Begin 2010 kunnen liefhebbers van Assassin’s Creed II weer helemaal aan hun trekken komen,

  Waar Slaat Dit op?

 3.   
  Mattmerize's avatar

  ”LittleRemco01″ schreef, "

  Begin 2010 kunnen liefhebbers van Assassin’s Creed II weer helemaal aan hun trekken komen,"

  Waar Slaat Dit op?

  Op het feit dat er is aangekondigd dat er in eind januari en in eind februari DLC komt voor Assassin’s Creed 2?

 4.   
  Alias's avatar

  @ LittleRemco01: Gewoon een stukje beeldspraak? Niet alles zo letterlijk nemen/doordenken als er ergens het woord “trekken” staat…

  @Boxer: Waarschijnlijk wel. Wanneer je een Private Match met wat vrienden doet kan je gewoon elke Gametype in Hardcore mode spelen. Laatst nog gezellig wat HC Domination en CTF gedaan.

  Dat DLC al in een spel verwerkt zit is tegenwoordig niks nieuws, is al vaker gebeurd. Dat ze het via de DLC vrijgeven en netjes afgewerkt afleveren is dan ook alleen maar mooi. Want zoals ik het hier lees over AC2 waren de dingen die door de DLC vrij komen nog niet helemaal volledig afgewerkt.

 5.   
  craz's avatar

  ”LittleRemco01″ schreef, "

  Begin 2010 kunnen liefhebbers van Assassin’s Creed II weer helemaal aan hun trekken komen,"

  Waar Slaat Dit op?

  Ik moet nu lachen als ik er naar kijk. 😛

 6.   
  michelvosje's avatar

  Ik vind het meer overkomen alsof je dus betaald voor iets wat niet in je spel verwerkt zit. Dat moet je dan maar apart downloaden.

 7.   
  MightyMouse's avatar

  Het gaat hier om sequence 12 en 13. Die in het origineel corrupt bleken te zijn. De prijzen voor deze 2 DLC’s zijn ook klein te noemen. Ik heb voor het spel heel wat plezier gehad. Heb me er waanzinnig mee vermaakt en had niet het idee dat ik ook maar iets miste tijdens het spelen. Dat ze nu deze 2 sequences toevoegen door middel van een DLC vindt ik prima. Kom maar op 8)

 8.   
  MaTriX's avatar

  Ik was enorm tevreden met de game en zeker voor de prijs wat je ervoor betaald heb en wat je ervoor terug kreeg.

  Of deze 2 DLC er oorspronkelijk al in hadden moeten zitten boeit me niet veel, ik zal deze 2 nieuwe DLC zeker aanschaffen.

 9.   
  cookymonster's avatar

  Goed gesproken matrix50 ik ben het helemaal met je eens.

 10.   
  olivierboel's avatar

  cookymonster schreef, "Goed gesproken matrix50 ik ben het helemaal met je eens. "

  ja ik ook 😛

 11.   
  X-doos's avatar

  Als die DLC er oorspronkelijk al in zat, waarom brengen ze het dan pas uit?

 12.   
  martyntjee's avatar

  X-doos schreef, "Als die DLC er oorspronkelijk al in zat, waarom brengen ze het dan pas uit?"

  Lezen : ‘Okay, let’s take a portion of the game that was planned and we’ll give it in DLC.’ We’ll remove some stress to the team while giving more to fans and people who like Assassin’s Creed.

 13.   
  Beukerboy's avatar

  Dlc is pure uitbuiterij, afschaffen die handel..

 14.   
  nanathan's avatar

  wat een afrip

 15.   
  klacko's avatar

  weet iemand hoeveel die dan gaan kosten?

 16.   
  MightyMouse's avatar

  Ubisoft has delivered details and pricing info for January and February’s Assassin’s Creed II downloadable content, which fill the gaps in Ezio’s DNA sequence. How much will it cost to complete the game?

  The Battle of Forli and Bonfire of the Vanities DLC, dropping in January and February respectively, comprise the two missing segments in Ezio’s DNA, annoying gaps played off in the main game as corrupted information. The newly re-titled Sequence 12: Battle of Forli will run players $3.99, with 13: Bonfire of the Vanities a dollar more at $4.99.

  The Battle of Foril contains six new memories revolving around Ezio aiding Machiavelli and Caterina Sforza with the defense of Forli from the Orsi Brothers, while preventing a Piece of Eden from falling into Templar hands. It also includes another ride in Leonardo’s flying machine.

  Bonfire of the Vanities unlocks a new area in Florence, which you’ll navigate using a new move – the spring-jump. Florence is caught in the grip of the mad monk Saconarola, and Ezio must help Machiavelli liberate the city throughout the course of more than ten new memories.

 17.   
  brend5's avatar

  MightyMouse schreef, "Het gaat hier om sequence 12 en 13. Die in het origineel corrupt bleken te zijn. De prijzen voor deze 2 DLC’s zijn ook klein te noemen. Ik heb voor het spel heel wat plezier gehad. Heb me er waanzinnig mee vermaakt en had niet het idee dat ik ook maar iets miste tijdens het spelen. Dat ze nu deze 2 sequences toevoegen door middel van een DLC vindt ik prima. Kom maar op 8) "

  het gaat niet om Seguence 12 en 13 die zitten op de DS versie, dus ik weet niet hoe je hier aan komt?

 18.   
  GameAC's avatar

  Beetje triest. Er zit wel genoeg content in voor 60 euro, maar dit gaat niet om werkdruk ofzo. Gewoon om geld.

  ”brend5″ schreef, "het gaat niet om Seguence 12 en 13 die zitten op de DS versie, dus ik weet niet hoe je hier aan komt?"

  Het gaat wel om Sq 12 en 13

 19.   
  MightyMouse's avatar

  brend5″][quote=”MightyMouse schreef, "Het gaat hier om sequence 12 en 13. Die in het origineel corrupt bleken te zijn. De prijzen voor deze 2 DLC’s zijn ook klein te noemen. Ik heb voor het spel heel wat plezier gehad. Heb me er waanzinnig mee vermaakt en had niet het idee dat ik ook maar iets miste tijdens het spelen. Dat ze nu deze 2 sequences toevoegen door middel van een DLC vindt ik prima. Kom maar op 8) "

  het gaat niet om Seguence 12 en 13 die zitten op de DS versie, dus ik weet niet hoe je hier aan komt?[/quote]

  Lees es ff paar posts naar boven, komt van Ubisoft af. LEZEN 🙄

 20.   
  Ika Q's avatar

  ”LittleRemco01″ schreef, "

  Begin 2010 kunnen liefhebbers van Assassin’s Creed II weer helemaal aan hun trekken komen,"

  Waar Slaat Dit op?

  Jou hersenen die te veel denken ?

 21.   
  Umbra's avatar

  Tja, het is iets met zowel voor- als tegenstanders. Als je kijkt dat er voor Dragon Age op het moment dat de game uitkwam meteen al (betalende) DLC was, dan kun je spreken van oplichterij imo. Het is iets dat afgewerkt was, en eigenlijk in de game had moeten zitten. Maar nee, op geld beluste uitgevers beslissen een stukje uit een spel te halen, om het dan tegen betaling terug aan te bieden. Sorry, dat gaat er bij mij niet in.

  Ik vind ook dat hetzelfde opgaat voor deze DLC van AC 2. Goed, het kan best zijn dat er bepaalde stukken nog niet helemaal afgewerkt zijn, of niet functioneren zoals de ontwikkelaars het voor ogen hadden, maar daar kun je toch iets aan doen? Zoals bijvoorbeeld het spel wat uitstellen, zodat het echt helemaal af is voor het in de winkelrekken wordt gedropt. Maar nee, ook hier gaat het weer om de eindejaarsperiode die moet worden gehaald en goede kwartaalcijfers kunnen voorleggen aan aandeelhouders.

  Het weghalen, verbeteren en dan uitbrengen in een patch zou het moeten zijn. Extra betalen voor content die al in het spel had moeten zitten, wel, daar pas ik voor…

 22.   
  Nielobal's avatar

  Umbra schreef, "Tja, het is iets met zowel voor- als tegenstanders. Als je kijkt dat er voor Dragon Age op het moment dat de game uitkwam meteen al (betalende) DLC was, dan kun je spreken van oplichterij imo. Het is iets dat afgewerkt was, en eigenlijk in de game had moeten zitten. Maar nee, op geld beluste uitgevers beslissen een stukje uit een spel te halen, om het dan tegen betaling terug aan te bieden. Sorry, dat gaat er bij mij niet in.

  Ik vind ook dat hetzelfde opgaat voor deze DLC van AC 2. Goed, het kan best zijn dat er bepaalde stukken nog niet helemaal afgewerkt zijn, of niet functioneren zoals de ontwikkelaars het voor ogen hadden, maar daar kun je toch iets aan doen? Zoals bijvoorbeeld het spel wat uitstellen, zodat het echt helemaal af is voor het in de winkelrekken wordt gedropt. Maar nee, ook hier gaat het weer om de eindejaarsperiode die moet worden gehaald en goede kwartaalcijfers kunnen voorleggen aan aandeelhouders.

  Het weghalen, verbeteren en dan uitbrengen in een patch zou het moeten zijn. Extra betalen voor content die al in het spel had moeten zitten, wel, daar pas ik voor…"

  I totally agree. Het is allemaal wel leuk en aardig die dlc, alleen dit laat zien dat de meeste makers niet meer kijken naar de wens van de consumenten. Als ik voor 60 piek een game koop wil ik ook alles wat er uitgehaald kan worden. Het is niet zomaar iets wat je uitgeeft. Van AC II kan ik het nog begrijpen want het voelde aan als een volledige game. Maar als je kijkt naar Dragon Age dan is het echt bullshit. Kom je 3 stadjes verder, staat er zo een debiel die een toffe quest weg wil geven. Wil je hem accepteren dan verwijst hij naar DLC. Betaal je je daar scheel aan terwijl het allang klaar was toen de game uitkwam. Dat is afzetterij. Maar ach wij zijn zo dom om het toch te downloaden.

  🙄 Als ze het later in een game proppen als het nog iets leuks zou toevoegen op het moment dat je het spel al weer even stof hebt laten proeven, dan is het alleen maar fijn. Naja happy christmas! LATAAH

 23.   
  BillEEEh's avatar

  Vreselijk hoe erg jullie je aanstellen. Het gaat hier over een UITBREIDING op al een fantastisch spel voor nog geen 10 euro. Als je het niet wil koop het dan niet, maar stel je niet aan. Ik weet zeker dat iedereen die een baan heeft, en Assassins Creed 2 leuk vind deze DLC packs gaat kopen.