2010 Fast Forward: Crackdown 2

De Xbox 360-exclusive Crackdown was een groot succes en het is dan ook niet gek dat er een vervolg op deze game aan zit te komen. Wat we van deze game mogen verwachten, kun je alvast in deze Fast Forward lezen…

Een andere Grand Theft Auto
David Jones, de bedenker van de Grand Theft Auto-serie, liet in 2007 zien dat hij nog niet klaar was met games die een open wereld hebben. Zo creëerde hij samen met ontwikkelaar Realtime Worlds een soort over de top GTA. Gebouwen opblazen, auto’s honderden meters ver weg slingeren en van wolkenkrabbers afspringen zijn enkele voorbeelden van acties waarmee je jezelf in Crackdown kon vermaken. In verschillende trailers hebben we al kunnen zien dat ontwikkelaar Ruffian Games deze extreme gameplay voort gaat zetten in Crackdown 2.

Weer een game met zombies
De stad waar je dit keer doorheen loopt, vliegt of springt is echter wel wat veranderd, want deze is overgenomen door freaks. Dit zijn een soort zombies die de inwoners van de stad, maar ook de Agents, waar jij deel van uit maakt, aanvallen. Het verslaan van deze freaks zal volgens de ontwikkelaar een echte uitdaging zijn en dit is een welkome verandering. De eerste Crackdown was namelijk nogal makkelijk en als speler was je al snel duidelijk de sterkste in de hele stad.

Ook het beeld van de stad is door de freaks veranderd. Zo zijn de inwoners verenigd, vind je overal geïmproviseerde bepantserde auto’s en trucks en zien sommige delen van de stad er vervallen uit. De gameplay is zoals gezegd nog wel hetzelfde gebleven en hopelijk zelfs leuker geworden. Zo kun je nog hoger en verder springen en heb je nog meer toffe wapens tot je beschikking. Ik ben ervan overtuigd dat de gameplay erg leuk gaat worden en we hopen natuurlijk dat we spoedig meer gameplaytrailers te zien gaan krijgen.

[SCREENSHOTS]
Verbetering, maar ook vernieuwing
Op grafisch gebied lijkt er verder nog weinig veranderd te zijn. Natuurlijk ziet alles er mooier en gedetailleerder uit, maar het spel gebruikt verder nog steeds de cartoon-achtige graphics waarmee het bekend is geworden. Hier is verder niks mis mee, want deze minder realistische uitstraling versterkt juist het sfeertje en over-the-top gevoel. Ook de co-op functie zal weer in Crackdown 2 aanwezig zijn. Dit keer kun je zelfs met vier man tegelijk door de stad rennen. De co-op moet ook wat beter gaan werken dan zijn voorganger, want daar waren nog wel eens problemen met het connecten en disconnecten van spelers.

De laatste en misschien wel belangrijkste verandering waar ontwikkelaar Ruffian Games het tot nu toe over gehad heeft, is het verhaal van Crackdown 2. De eerste game bevatte namelijk maar weinig verhaallijnen. In Crackdown 2 zal dit gelukkig veranderen, want de missies die je uitvoert zullen allemaal onderdeel zijn van een groter verhaal. Samen met de dreiging van de freaks kan dit voor hele interessante momenten gaan zorgen.

Voorlopige conclusie
Crackdown 2 lijkt een mix van Left 4 Dead, Borderlands en de Grand Theft Auto-serie te worden. Met al deze elementen kan het bijna niet anders dan dat dit een goed spel gaat worden, maar het is dan wel belangrijk dat het spel meer doet dan zijn voorganger. Dit was zeker geen slecht spel, maar het bevatte wel wat minpuntjes. Ik heb er echter het volste vertrouwen in dat dit een erg mooie Xbox 360-exclusive gaat worden. De pakkende slagzin “The city is infected and you are the cure” laat mij in ieder geval hunkeren naar meer informatie.

Crackdown 2 verschijnt in de eerste helft van 2010 voor de Xbox 360.

  1.   
    Swoop NL's avatar

    Over een poosje bestaan er alleen maar spellen met zombies 😛
    Maar het is wel leuk dat het een soort van mix is 😀

  2.   
    gebruiker50081's avatar

    Het eerste deel scheen erg goed te zijn 🙂
    Ben benieuwd naar deze game, een open wereld game pakt bijna altijd wel goed uit 😛

  3.   
    MaTriX's avatar

    Zombies hier zombies daar ach me zoon van 11 vermaakt zich er prima mee met Left for Dead 1 en 2

    Ze vriendje mag niet meer kijken als tie het speelt die kreeg er nachtmerries van 🙄
    Dus als ze vriendje komt staat Team fortress 2 aan 😀

  4.   
    b00m666's avatar

    Swoop NL schreef, "Over een poosje bestaan er alleen maar spellen met zombies 😛
    Maar het is wel leuk dat het een soort van mix is :D"

    ik hoop het niet want alleen maar zombiespellen word je gek van