2010 Fast Forward: Metroid: Other M

Nintendo keert met Metroid: Other M terug naar de oorsprong van de welbekende serie. Garandeert dit dan ook een spannend avontuur met de bloedmooie Samus Aran? Dat lees je in deze Fast Forward!

De ultieme samenwerking
Laten we wel wezen, de aankondiging van een nieuwe Metroid-game heeft maar weinig fans op de E3 2009 verrast. Toch bracht Metroid: Other M op een geheel ander vlak een stortvloed aan emoties teweeg. Wat choqueerde iedereen namelijk aan het begin van de debuuttrailer? Een samenwerking tussen Team Ninja en Nintendo! Eerstgenoemde ontwikkelaar is uiteraard bekend van populaire franchises zoals Ninja Gaiden en Dead or Alive. Direct vroeg iedere zelfrespecterende gamer zich natuurlijk af wat dit betekende voor deze prikkelende Metroid-game.

Aan de hand van de eerste beelden werd al gauw duidelijk dat Other M dan ook een andere richting inslaat dan de Prime-delen. Voor het eerst binnen de serie krijgen we uitgebreid te maken zowel 3D als 2D-elementen. Daarnaast speel je niet langer alleen vanuit een eerste-persoons perspectief, maar ook vanuit een derde-persoons perspectief. Laatstgenoemde speelt een grote rol bij het oplossen van puzzels, het verslaan van eindbazen en uiteraard het verkennen van de omgevingen. Daarnaast stelt het ons ook in staat om de achterzijde van de schone dame eens goed te inspecteren…

Een nieuwe focus
Naast de nodige veranderingen wat betreft de gameplay en opzet van Other M krijgen we ook te maken met een diepgaander verhaal. De game speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Super Metroid en Metroid Fusion. Hierdoor focust Other M zich op de ontwikkelingen die lijden tot het offer dat bevelhebber Adam Malkovich maakt voor Samus. Dit Wii-vervolg legt dan ook de grootste nadruk ooit op de achtergrond van deze premiejager. We mogen verder een donkere, grimmige tint in de game verwachten. Het mag daarom niet als een verrassing komen dat de ruimtepiraten, onder leiding van Ridley, een terugkeer maken.

Om het geheel te complementeren, heeft het ontwikkelteam de hulp ingeschakeld van D-Rockets en uitvoerend regisseur Ryuji Kitaura. Dit bedrijf, bekend van haar werk in onder andere Dead or Alive, verzorgt de ongelooflijk gelikte tussenfilmpjes in Other M. Uiteraard mochten we hier al een voorproefje van krijgen in de debuuttrailer van de game, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Als deze filmpjes, lettend op de duistere toon, namelijk in de buurt komen van de wereldberoemde intro van Super Metroid, dan staat ons een spannend avontuur te wachten…

[SCREENSHOTS]
Verfrissend genoeg?
Wellicht dat je als opgewonden fan nog niet volledig overtuigd bent. Logisch, want hoe vernieuwend is dit nieuwe deel werkelijk? Toch is dit geen zorgelijk punt, aangezien de nadruk verder ligt op hevige actiescènes, grootschalige gevechten en epische eindbazen. Om de actie verder aan te vullen is het arsenaal van Samus dan ook flink uitgebreid. Ze is in Other M in staat om ware finishing moves uit te voeren, waarbij ze voor het eerst ook hand-tot-hand gevechten kan aangaan. Verder is de lieftallige schoonheid weer in staat om haar speed booster te gebruiken, mede voor het oplossen van talloze puzzels. Het zijn kleine elementen zoals deze die voor een verfrissende game moeten zorgen.

Voorlopige conclusie
Metroid: Other M belooft een Metroid-game te worden zoals we die al jaren niet meer hebben mogen meemaken. De samenwerking tussen Nintendo en Team Ninja is op zijn minst gezegd dan ook bijzonder te noemen. Gezien de reputatie van beide bedrijven kan ik niet anders dan alleen maar enthousiast zijn over Other M. Of dit enthousiasme ook gegrond is, kunnen we helaas pas eind 2010 ontdekken. Tot die tijd kunnen we die oude, stoffige consoles van zolder halen en wederom ontdekken waar de voorliefde is begonnen.

Metroid: Other M verschijnt medio 2010 voor de Nintendo Wii.

 1.   
  gebruiker50081's avatar

  Ben benieuwd naar deze game 🙂
  Want ik ben nog niet helemaal overtuigd dus hoop op wat meer info dit jaar 🙂

 2.   
  Sa.'s avatar

  ziet er gaaf uit 😛 😆

 3.   
  gamertje445's avatar

  zit er gelikt uit =P

  maar idd, cod4life, ben ook wel benieuwd naar meer informatie

 4.   
  ckerigon's avatar

  Ziet er idd goed uit 🙂
  Kheb de vorige delen op de wii,gc en gameboy met veel plezier gespeeld.

 5.   
  Disnoxxio's avatar

  Heb deze game reeks nooit leuk of echt bijzonder gevonden, dus voor mij word het hem niet 😉