Nieuwe DLC Borderlands heet Mad Moxxi’s Underdome Riot

Borderlands krijgt aan het einde van deze maand weer nieuwe DLC, genaamd Mad Moxxi’s Underdome Riot. De DLC zal via Xbox LIVE op 29 december te downloaden zijn voor 800 Microsoft Points, omgerekend ongeveer zeven euro. Op 7 januari zal Mad Moxxi’s Underdome Riot op het PlayStation Network verschijnen voor hetzelfde bedrag.

Voor de PC heeft de DLC nog geen vaste datum, aangezien de vorige DLC, The Zombie Island of Dr. Ned, nogal wat problemen kende en men er alles aan wil doen om te zorgen dat dit niet nogmaals gebeurt.

Mad Moxxi’s Underdome Riot zal drie ‘Riot Mode arena’s’ aan het spel toevoegen, die allemaal nieuwe vijanden en items herbergen. Daarnaast komt er een wapenopslag voor de speler. Doordat het spel een bijna oneindig aantal verschillende wapens kent, is dit een interessante en gedurfde toevoeging. Eenzelfde functionaliteit van de Dragon Age: Origins DLC kreeg veel commentaar, omdat de speler hiermee elk wapen kon houden, zonder ooit te hoeven kiezen. Als laatste zal je twee extra ‘skill points’ kunnen verdienen en alles kan natuurlijk weer in singleplayer of co-op gespeeld worden.


Borderlands speelt zich af in een grote, verwoeste wereld die Pandora heet. Volgens de verhalen ligt er ergens een enorme buitenaardse schat en die wil iedereen wel hebben. Zodoende is Pandora overspoeld met criminelen en schatzoekers, wat ook zo’n beetje jouw rol is. De wereld is overigens geheel vrij te verkennen als je liever wat meer gaat free-roamen dan heel strak de hoofdzakelijke verhaallijn te volgen.

Borderlands wordt omschreven als ‘Diablo meets Mad Max’ en het spel is een mix van science fiction en een first-person shooter met RPG-elementen. De RPG-elementen die de game bevat kennen veel meer diepgang dan een doorsnee shooter. Verder beschikt de game over een coöperatieve online-modus, waarin je met maximaal vier spelers kunt spelen, en ruim 15 miljoen wapens! Ontwikkelaar Gearbox heeft een speciaal systeem ontwikkeld dat automatisch uit een enorme database met onderdelen verschillende unieke wapens met unieke eigenschappen samen kan stellen, wat voor ongekend veel unieke wapens zorgt.

Borderlands is verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Het eerste pakket met downloadable content, The Zombie Island of Dr. Ned, is inmiddels ook via Steam, Xbox LIVE en het PlayStation Network verkrijgbaar.

 1.   
  matdriks's avatar

  Dat is wel snel, hopen dat hij een beetje lang is

 2.   
  Houserz's avatar

  Ik hoop dat ie inderdaad wat minder buggy is dan Zombie island….deze was overigens wel heel vet….Volgens mij zijn we nog lang niet klaar met Boarderlands 😀

 3.   
  GameAC's avatar

  Wat een naam.

 4.   
  b00m666's avatar

  again xD

 5.   
  /DareDevil's avatar

  Binnenkort is downloaden samen met Zombie Island of Dr Ned 😆

 6.   
  Selective93's avatar

  De naam rockzzz <3.