Riccitiello: Pers zet Electronic Arts negatief in het nieuws

Ontwikkelaar en uitgever Electronic Arts (EA) zou negatief in het nieuws staan doordat de pers hiervoor zorgt, aldus baas van het bedrijf, John Riccitiello. Zoals bijna elk bedrijf in de game-industrie is ook bij EA de financiële situatie achteruit gegaan het afgelopen jaar. Het gebeurt dan vrij vaak dat de media het opblazen, meldt Riccitiello.

    “I would say the headwinds on the stock don’t make people smile. I think most people in the company read our press release on our Q2 and first half, and said, ‘Record market share, record revenues, profitability roughly in line with the street… that sounds like victory.’ A lot of negative articles were written that entirely missed the point that we felt we had a great first half.”

Door deze negatieve invloed zijn tevens de aandelen van EA flink gedaald en Riccitiello geeft daarom ook de media de schuld. Vooral omdat hij aangeeft dat de ‘recessie’ helemaal niet zo groot is, hij meent dat het binnen zijn bedrijf allemaal wel meevalt en dat de media ‘missed the point’.

    “We’re cash flow positive, we’re profitable, we’re growing, and what we’ve chosen to do is a strategic step in the process of resetting our company to a different strategy. Sometimes people almost believe more what they read in a newspaper than what they hear from their own company. A great deal of what’s written is often ill-informed and misunderstood. So it’s a hard thing for morale from time to time.”

Electronic Arts is nog steeds winstgevend, alleen heeft de ontwikkelaar/uitgever voor een andere strategie gekozen, aldus Riccitiello. Toch lijken de media het niet te zien door alles in een negatieve spiraal te gooien. Zelfs de eigen medewerkers lijken de kranten en het internet sneller te geloven dan berichten die vanuit het bedrijf zelf komen. Hierdoor is het moraal de laatste tijd gedaald binnen EA.

Volgens hem moeten we beter naar de bedrijven zelf luisteren dan naar de ‘negativiteit’ van de media.

  1.   
    ckerigon's avatar

    ik vind dat ie gelijk heeft..
    Over EA word idd snel negatief gepraat.. vet veel in mijn klas vinden EA een kut bedrijf ik snap het ook niet.

    Ik vind dat EA prima games maakt.

  2.   
    MaTriX's avatar

    Wel EA heeft een lange tijd bekend gestaan als bedrijfje opkopen en opdoeken.

    Activision Blizzard is nu een bedrijf geworden die op de oude EA lijkt.

  3.   
    Lapixx's avatar

    ”kitt.h.3″ schreef, "ik vind dat ie gelijk heeft..
    Over EA word idd snel negatief gepraat.. vet veel in mijn klas vinden EA een kut bedrijf ik snap het ook niet.

    Ik vind dat EA prima games maakt."

    EA als uitgever maakt geen prima games, want een uitgever is geen ontwikkelaar. De games die wel ‘door EA’ zijn gemaakt komen toch weer uit net een andere hoek.

    Daarbij schrijven de media niet dat EA een “kutbedrijf” is, iets dat je overigens niet zo snel moet ontkennen, maar dat EA er financieel slecht voorstaat. Een “kutbedrijf” kan gewoon winst maken.

  4.   
    Ika Q's avatar

    Ik vind persoonlijk helemelaal niks negatiefs aan EA. Ook al zegt de pers dat. Ze leveren games zoals Dead Space, Battlefield, Mass Effect en niet te vergeten dat ze veel sports games leveren voor de sportfans. EA behoort juist bij een van de beste uitgevers.

  5.   
    )GN(-Erik's avatar

    Komt denk ik alleen maar door de Need for Speed serie. Want super veel mensen gingen op EA lopen zeuren dat ze moesten stoppen met het uitbrengen van slechte race games 🙄

  6.   
    najreteip's avatar

    Ika Q schreef, "Ik vind persoonlijk helemelaal niks negatiefs aan EA. Ook al zegt de pers dat. Ze leveren games zoals Dead Space, Battlefield, Mass Effect en niet te vergeten dat ze veel sports games leveren voor de sportfans. EA behoort juist bij een van de beste uitgevers."

    Mass effect? Dat is juist waarom EA een beetje in een negatief daglicht komt te staan. Voordat EA Bioware en Pandemic opkocht, kwam mass effect 1 uit en was de ontwikkeling van Dragon age al begonnen, door Bioware!!! Ea brengt het spel alleen maar uit… Heb je de reclame voor dragon age gezien? EA dragonage, niet bioware…
    Het sluiten van pandemic heeft hen ook niet goed doen overkomen…

    Normaal gezien heeft zo’n overname wel een positief effect op de werknemers van het overgenomen bedrijfje, omdat ze zo meer zekerheid hebben.

    Iin alle eerlijkheid, vele topgames zouden niet bestaan zonder EA en op dat vlak heb je gelijk en de pers heeft het idd wel op hun gemunt

  7.   
    DeAdSeYe's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Komt denk ik alleen maar door de Need for Speed serie. Want super veel mensen gingen op EA lopen zeuren dat ze moesten stoppen met het uitbrengen van slechte race games :roll:"

    Daar ben ik niet helemaal mee eens. Het is zeer moeilijk om een game te ontwikkelen naar de wensen van gamers. Ze lopen alleen maar te zeuren over EA games, slechte games dat ,slechte games dit. Als je kijkt naar de games wat EA zelf heeft gemaakt, de meeste zijn grote hits. Iedereen zegt wel de *nieuwe* need for speed zijn niks, slechte games. Maar het is wel 1 van de meeste verkochte race serie ooit, en mensen blijven het altijd spelen. Maar het is gewoon moeilijk om elke keer wat nieuws uit te vinden (want men wel zoveel mogelijk probeert). Maar veel mensen zien al snel iets aan voor uitmelkerij en zeggen meteen tot het bedrijf *slecht* is. En daar ben ik best wel mee eens wat Riccitiello zegt, er wordt TE veel naar de media geluisterd en niet naar het bedrijf zelf. 😉

  8.   
    Mrn.'s avatar

    Volgens mij missen heel veel van jullie de punt. Veel mensen vinden Electronic Arts een slecht bedrijf omdat zij schuldig worden bevonden van het uitmelken van games. En daar ben ik het best mee eens, het uitmelken van games dan he. Zoals The Sims reeks, je had The Sims, The Sims 2 en The Sims 3. Maar kun jij de uitbreidingspakketten optellen? Ik in ieder geval niet. En bij Need For Speed is het volgens mij weer een ander verhaal. Volgens mij vonden zij dat Need For Speed z.s.m. in de winkels moest liggen. Toen ze net klaar waren met die ene Need For Speed, probeerden ze meteen de andere Need For Speed af te rassen om snel een nieuwe opvolger te krijgen voor de vorige Need For Speed, dit ten koste van de kwaliteit van de game.

    De punt is dat mensen Electronic Arts een vervelend bedrijf vinden omdat het veel uitmelkt, en soms ‘goede’ games verpest. In mijn punt kan ik dat begrijpen, maar toch blijf ik van Electronic Arts houden. Je wil niet weten hoeveel plezier ik had met Need For Speed III en nu met FIFA 10 😆 .

  9.   
    Johnnyboy15nl's avatar

    Ik denk dat het allemaal de schuld is van de oude ex- EA Directeur, die vond geld altijd belangrijker dan de kwaliteit van de games zelf.

  10.   
    Lapixx's avatar

    Vergeet niet dat een groot bedrijf niet hetzelfde is als een goed bedrijf. Dat EA veel goede games uitgeeft betekend niet dat ze altijd netjes te werk gaan.

  11.   
    Selective93's avatar

    Mee eens, snel negatieve dingen en ze maken toch zeker goede games in mijn mening.