Gears of War-film zal lijken op Cloverfield

Cloverfield was een film over de verwoesting van New York door een enorm wezen, geheel gefilmd met een handcamera. Het deed allemaal een beetje denken aan de klassieker Godzilla. Producent Wyck Godfrey denkt er nu over na om de Gears of War-film hetzelfde aan te pakken.

Vooral het aspect van een wereld die eerst goed loopt en vervolgens wordt omgetoverd in een volledig slagveld, spreekt Godfrey aan. De film moet zich focussen op die eerste 48 uur van โ€˜Emergence Dayโ€™, waarin de wereld vanuit het niets wordt aangevallen door de Locust Horde. Godfrey wil vooral voor dit omslagmoment kiezen, omdat het voor hem niet goed voelt nu een film te maken over een al volledig in puin liggende planeet. De kijker moet zien dat het eerst een normale wereld was en dat deze nu met een enorme impact wordt gereduceerd tot puin.


De Gears of War-film wordt gemaakt door Legendary Pictures en New Line Cinema. Len Wiseman, bekend van Underworld en Die Hard 4.0, zal de film regisseren. Hij wordt bijgestaan door Cliff Bleszinksi, de man achter de Gears of War-games. Dwayne โ€˜The Rockโ€™ Johnson lijkt voorlopig de aangewezen man voor de rol van Marcus Fenix, hoewel nog niets officieel bekend is gemaakt.

 1.   
  Selective93's avatar

  Cloverfield was gewoon te vet, maar of het nou goed is voor in een game??

 2.   
  DeAdSeYe's avatar

  Cloverfield zag ook erg onprofessioneel uit, dat kwam puur omdat alles uit 1 camera is gefilmt op oog hoogte. Maar ik heb toch wel zeer genoten van die film. Ze moeten meer films maken wat allemaal uit 1 camera is gefilmt. Het brengt een totale andere sfeer en het raakt je echt diep. Zowel voor Cloverfield of Paranormal activity zat ik toch wel echt op de puntjes van men stoel. Het raakt je echt dieper als een gewone film.

 3.   
  craz's avatar

  DeAdSeYe schreef, "Cloverfield zag ook erg onprofessioneel uit, dat kwam puur omdat alles uit 1 camera is gefilmt op oog hoogte. Maar ik heb toch wel zeer genoten van die film. Ze moeten meer films maken wat allemaal uit 1 camera is gefilmt. Het brengt een totale andere sfeer en het raakt je echt diep. Zowel voor Cloverfield of Paranormal activity zat ik toch wel echt op de puntjes van men stoel. Het raakt je echt dieper als een gewone film."

  onprofesioneel? De film had geweldige effecten.

 4.   
  DeAdSeYe's avatar

  yagamer schreef, "

  ”DeAdSeYe” schreef, "Cloverfield zag ook erg onprofessioneel uit, dat kwam puur omdat alles uit 1 camera is gefilmt op oog hoogte. Maar ik heb toch wel zeer genoten van die film. Ze moeten meer films maken wat allemaal uit 1 camera is gefilmt. Het brengt een totale andere sfeer en het raakt je echt diep. Zowel voor Cloverfield of Paranormal activity zat ik toch wel echt op de puntjes van men stoel. Het raakt je echt dieper als een gewone film."

  onprofesioneel? De film had geweldige effecten."

  Tegenover een *gewone* film zag het er onprofessioneel en dat is wat ik er meebedoel. ๐Ÿ˜‰ Omdat je alles uit 1 camera ziet.

 5.   
  Super Gamer's avatar

  hopelijk in 3D ๐Ÿ˜›

 6.   
  ChielB's avatar

  DeAdSeYe schreef, "

  ”yagamer” schreef, "[quote=”DeAdSeYe”].."

  onprofesioneel? De film had geweldige effecten."

  Tegenover een *gewone* film zag het er onprofessioneel en dat is wat ik er meebedoel. ๐Ÿ˜‰ Omdat je alles uit 1 camera ziet. [/quote]Alles vanuit 1 camera(standpunt) is een kwestie van artistieke keuze en heeft weinig te maken met professionaliteit of niet. ๐Ÿ˜‰

 7.   
  najreteip's avatar

  Zolang de film maar niet gemaakt wordt door Uwe Boll!

 8.   
  b00m666's avatar

  Super Gamer schreef, "hopelijk in 3D ๐Ÿ˜› "

  hopelikk niet man en als dat zo is maak het dan ook in normaal legendary pictures:(

 9.   
  DeAdSeYe's avatar

  Tuurlijk is het niet onprofessioneel als je alle uit 1 camera standpunt filmt. Maar als ze dat doen dan lijkt het net of alles onprofessioneel is. Als ik kijk naar Cloverfield, Paranormal activity, The blair witch project, 84 Charlie Mopic zijn allemaal films uit 1 camera standpunt. Spanning en sfeer zaten heel erg goed in die films. Maar doordat ze het uit 1 camera standpunt deden filmen, lijkt het net op een documentaire film van allemaal beelden wat echt zijn gebeurt net of er totaal geen script in de film zit. Oftewel een intervieuw wat ik zie bij 84 Charlie Mopic zag. Ik neem dit ook erg positief aan omdat zoon films als dit echter lijken als *gewone* films waardoor de sfeer totaal anders is. En dat is wat ik ermee probeer te zeggen. Ze moeten net meer van deze soort films maken. En ik ben zeer benieuwd wat ze maken van Gears of War film.

 10.   
  delta62's avatar

  Nice, hopelijk wordt hij echt vet!

 11.   
  Neolite's avatar

  Cloverfield was een film met een originele insteek, dit was zeer goed gedaan en getuigde van heel veel originaliteit. En er is nooit gezegd dat de Gears of War film zo zal zijn. Het concept dat je eerst kennismaakt met een onaangeroerde wereld en langzaam overgaat op een kapotgeschoten wereld is iets wat ze willen toepassen in de film. Ze hebben dan ook niks over de camera gezegd. En als ik eerlijk ben zie ik het ook niet gebeuren dat ze dat gaan toepassen. ๐Ÿ˜‰

 12.   
  Slayer61's avatar

  Zoeits heet toch een Shaky Cam ofzo ?

  Ik heb Cloverfield niet gezien maar ik haat films waar ze maar 1 camera voor gebruiken.
  Paranormal Activity was ook zo’n film. Oh my god, was die film echt k*t ๐Ÿ˜†

 13.   
  Taz25's avatar

  Hier geil ik egt zo op ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜ฎ
  Ook al vond ik deeltje 2 wat tegen vallen ๐Ÿ˜ณ ๐Ÿ˜›

 14.   
  Taz25's avatar

  Suprime Link schreef, "Dan hoop ik wel op een beter einde. ๐Ÿ˜› "

  dat hoop ik niet man ik vindt het wel vet

 15.   
  Xtremie's avatar

  Cloverfield was een prachtige film en erg origineel vergeleken de meeste “wereld-aan-stront”-films.
  Maar ik weet niet of dit nou wel zo goed bij een film van Gears past. ๐Ÿ˜•

 16.   
  /DareDevil's avatar

  Vinnie Jones: Marcus Fenix

  Dwayne Johnson: Dominic Santiago

  ๐Ÿ˜†

 17.   
  )GN(-Erik's avatar

  Vond Cloverfield en District 9 allebei wel leuke films met 1 camera achtige momenten ๐Ÿ˜›

 18.   
  johnneeh's avatar

  Iedere gamefilm die niet door Uwe Boll wordt gemaakt heeft een kans.. ๐Ÿ˜†
  Cloverfield was echt vet en Gears of War is helemaal vet en nu hopen dat de film zijn hoge standaarden kan halen.. ๐Ÿ˜‰

 19.   
  Sarge's avatar

  Ik zal hem zeker eens uitproberen ๐Ÿ™‚ Ik ken gears of war en cloverfield allebei gewoon van naam dus ik zal zien wat er van voortkomt he xD

 20.   
  MaTriX's avatar

  Ben zeer benieuwd naar de film , hoewel een deel 3 in 2010 ook wel lekker zal zijn , maar ja dat zal er wel niet in zitten.

 21.   
  Knive's avatar

  Persoonlijk vind ik het een unieke keuze om te kiezen voor de Cloverfield stijl van verfilmen. De techniek vond ik eigenlijk vervelend. Wat ik maar wilt zeggen, ik HOOP echt dat de Gears film niet gaat teleurstellen…
  Als ze dan toch voor deze manier kiezen, liefst meer richting District 9 dan naar Cloverfield. ๐Ÿ™‚

 22.   
  gamertje445's avatar

  CHILL!!(H)

  GoW (Gears of War) is echt vet spel. ik heb 1 & 2 al gespeeld (1uitgespeeld 2 nog niet) Ik ga die film zeker wel in de bioscoop kijken.

 23.   
  GraveDevil's avatar

  ChielB schreef, "Alles vanuit 1 camera(standpunt) is een kwestie van artistieke keuze en heeft weinig te maken met professionaliteit of niet. ๐Ÿ˜‰ "

  Wel een riskante keuze. Vaak worden films snel saai gevonden als het beeld om de paar seconden niet van camera veranderd. Heel veel denken er zoals Slayer denk ik. Hij schrijft film’s waarbij รฉรฉn camera wordt gebruikt al gelijk af, terwijl het verhaal en special effects misschien wel geweldig zijn.

 24.   
  najreteip's avatar

  ”matrix50″ schreef, "Ben zeer benieuwd naar de film , hoewel een deel 3 in 2010 ook wel lekker zal zijn , maar ja dat zal er wel niet in zitten."

  If only…