Schrijver van Assassin’s Creed II had begin graag willen verbeteren

Sommige critici zijn niet erg te spreken over het begin van Assassin’s Creed II, want ze vinden het te langdradig en te langzaam. Corey May, één van de schrijvers van de game, heeft in een interview met VG247 gezegd dat hij het hier gedeeltelijk mee eens is. Ook zegt hij dat hij het verhaal aan het begin van het spel graag had willen verbeteren.

  “I think it was necessary to spend time with Ezio as a carefree adolescent, unaware of his heritage. And it needed to be more than a token five minutes. So in that sense I disagree. But I fully admit that we could have refined the sequence so that it either moved faster or provided the player with more action-oriented activities. This would have likely made a big difference.”

  “If I could do it again I’d try and ’sharpen’ it but I wouldn’t cut it.”

Assassin’s Creed II is echter geen slecht spel, want menig reviewer gaf het spel een negen of zelfs hoger. Ook op GamersNET vonden we de game een echter topper, want de game ontving van ons maar liefst een 9.7.


In Assassin’s Creed II speel je niet meer met Altaïr. Hoofdpersoon in dit tweede deel is Ezio Auditore da Firenze, een jonge edelman die zijn familie heeft verloren door verraad van andere heersende families. De game speelt zich af in Venetië, gedurende het Renaissance-tijdperk, en verder zijn er veel vernieuwingen ten opzichte van de eerste Assassin’s Creed.

Zo beschikt Ezio over nieuwe wapens en kan hij zwemmen, zodat je niet langer verdrinkt als je in het water terecht komt. Er zijn meer soorten vijanden, zowel sterke tegenstanders die krachtig zijn in close-combat gevechten als slimme vijanden die zelfs schuilplaatsen doorzoeken. Missies zijn van meer variatie voorzien en ook het Toscaanse platteland zorgt voor een interessanter buitengebied. Verder zorgt Leonardo da Vinci als een ouderwetse “Q” voor nieuwe gadgets en leert Machiavelli je nieuwe tactieken.

Lees voor meer informatie over Assassin’s Creed II ook eens onze review of bekijk onze video review uitgebreide !

Assassin’s Creed II is verschenen voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. De PC-versie verschijnt in het eerste kwartaal van 2010.

 1.   
  MaTriX's avatar

  Eerst ff hallo zeggen , ben sinds vandaag nieuw hier , eigenlijk overgestap van een andere nieuws site omdat ik an deze vrij goeie dingen hoorde en die andere ugh blegh das het enige wat ik erover kwijt wil 😳

  Ontopic dan maar

  Ik vind de intro van AC2 eigenlijk best goed , zowieso beter dan deeltje 1 waar je ineens het diepe in werd gegooid , geniet van de replay waarde op moment maar enige waar ik me wel aan stoor is dat je de DNA sequences niet apart kan spelen zoals in deel 1.
  Zo heb ik bijvoorbeeld de archivement gemist die je kan behalen tijdens het vliegen.

 2.   
  b00m666's avatar

  ”matrix50″ schreef, "Eerst ff hallo zeggen , ben sinds vandaag nieuw hier , eigenlijk overgestap van een andere nieuws site omdat ik an deze vrij goeie dingen hoorde en die andere ugh blegh das het enige wat ik erover kwijt wil 😳

  Ontopic dan maar

  Ik vind de intro van AC2 eigenlijk best goed , zowieso beter dan deeltje 1 waar je ineens het diepe in werd gegooid , geniet van de replay waarde op moment maar enige waar ik me wel aan stoor is dat je de DNA sequences niet apart kan spelen zoals in deel 1.
  Zo heb ik bijvoorbeeld de archivement gemist die je kan behalen tijdens het vliegen."

  welkom:D

 3.   
  Darkknight's avatar

  nou toen ik het begin speelde d8 ik juist ow nee ze valle in herhaling want ik moet van die naar persoon lopen en maar weer lopen ik d8 wanneer mag ik nou eindelijk moorde? maar dat duurde even maar dat opbouw van het verhaal is gelukkig een stuk beter. PS welkom matrix50 😉

 4.   
  DutchFreeze's avatar

  Ik ben eigenlijk nog niet zo ver, maar ik vind het juist wel leuk om die jonge vrije ezio te kunnen spelen, zo voel je je wel meer betrokken in het verhaal vind ik.

  Ik heb het spel nog niet zo lang, maar ik zou het als een voorlopige review ook een dikke negen geven!

  Of Topic: Welkom uiteraard 🙂

 5.   
  gragon3's avatar

  Allereerst welkom natuurlijk 😛

  Ik vond het intro best leuk, het was totaal niet wat ik verwachte maar idd na een tijdje had ik zo van: wanneer krijg ik nou mijn hiddenblade en kan ik mense afmaken?

 6.   
  Maotes's avatar

  ”Darkknight “ schreef, "nou toen ik het begin speelde d8 ik juist ow nee ze valle in herhaling want ik moet van die naar persoon lopen en maar weer lopen ik d8 wanneer mag ik nou eindelijk moorde? maar dat duurde even maar dat opbouw van het verhaal is gelukkig een stuk beter. PS welkom matrix50 ;)"

  Als je met Assasin’s Creed begint met de gedachten ”mag ik nu eindelijk iemand vermoorden?” dan heb je toch echt de verkeerde aankoop gedaan. Had je beter een Call of Duty game kunnen halen.

 7.   
  Cirdan's avatar

  Ik vond het een van de leukste intro van een game dat ik gespeeld had. Stukje bij stukje kreeg je meer en meer informatie en je snapte waar het over ging. Nog steeds snap ik niet echt van deeltje 1 en deel 1 heb ik nooit uitgespeeld.

 8.   
  Selective93's avatar

  Welkom,

  Ik vindt de intro goed genoeg –> beter dan in deel 1 :).

 9.   
  LittleRemco01's avatar

  Ik Vond het Intro Heel Normaal , Beetje Kennismaken Wie wie is in het Verhaal .

 10.   
  Houserz's avatar

  Ik vind het een top game, idd wat er gezegd word wat langdradig en soms vind ik dat je wel erg lang moet lopen om ergens te komen.

  verder is het top,

  ik heb net mn gun ontvangen en flink wat mensen afgeknald…TOP!

 11.   
  gragon3's avatar

  Het Intro is zeker leuk en origineel, maar als je deel 1 gespeeld hebt, dan weet je eigenlijk alles al….

 12.   
  railgun's avatar

  alleen je ziet wel in de filmpjes als je een belangrijk persoon vermoord dat het met dat mes moet want als je zo`n persoon neerschiet dan sta je opeens naast hem.

 13.   
  7lotus94's avatar

  Cirdan schreef, "Ik vond het een van de leukste intro van een game dat ik gespeeld had. Stukje bij stukje kreeg je meer en meer informatie en je snapte waar het over ging. Nog steeds snap ik niet echt van deeltje 1 en deel 1 heb ik nooit uitgespeeld. "

  Toch raad ik je dan aan het verhaal uit te spelen, kan misschien ophelderdend zijn, als je het hele plaatje gezien hebt! Daarnaast, zo moeilijk is heel het verhaal toch niet? 🙄

 14.   
  Dr. D3nVil's avatar

  ik heb niks te klagen over AC2 vind het een super game:D

 15.   
  X-doos's avatar

  7lotus94″][quote=”Cirdan schreef, "Ik vond het een van de leukste intro van een game dat ik gespeeld had. Stukje bij stukje kreeg je meer en meer informatie en je snapte waar het over ging. Nog steeds snap ik niet echt van deeltje 1 en deel 1 heb ik nooit uitgespeeld. "

  Toch raad ik je dan aan het verhaal uit te spelen, kan misschien ophelderdend zijn, als je het hele plaatje gezien hebt! Daarnaast, zo moeilijk is heel het verhaal toch niet? 🙄

  [/quote]

  Inderdaad, maar saai kan het wel worden. Vooral als je, net als ik, eerst alle citizens wilt saven, alle view points wil en alle informer challenges etc. Gaat lang duren, vooral als je nadat je de hele verhaallijn hebt gespeeld hebt uitgevonden dat je Vidic’s pen had moeten jatten…
  EDIT: Welkom Matrix50 😀

 16.   
  Taz25's avatar

  Tja begin dan maar animous 3.0(of zo iets) te maken. Ga je trug en kan je het spel zoals je wou maken 😛 😆 😀 😉