Quantum Theory gaat multiplatform, aldus Tecmo

Ontwikkelaar Tecmo heeft in een interview in Tokio laten weten dat de PlayStation 3-exclusive Quantum Theory toch op meerdere platformen zal verschijnen, namelijk ook op de Xbox 360. Hiermee heeft Sony dus weer een exclusieve titel verloren.

Er is echter geen reden gegeven waarom Tecmo multplatform gaat, aangezien het bedrijf voorheen namelijk veel exclusieve games ontwikkelde. Quantum Theory wordt op een onbekende engine geproduceerd en de PlayStation 3-versie is momenteel voor 70% klaar.

Quantum Theory is het nieuwste project van Tecmo en staat onder leiding van Keisuke Kikuchi, de man achter de Fatal Frame-serie. Het verhaal van Quantum Theory draait om de ‘donkere held’ Sid die een gigantisch warpen draagt en de vrouwelijke ‘witte rebel’ Filerna die een wapen hanteert die kan switchen tussen een geweer en een zwaard.

In de game zul je een toren moeten beklimmen, maar beide personages hebben een ander doel. Sid is van plan de toren te vernietigen terwijl Filerna de top wil bereiken om daar haar vader te ontmoeten.

Quantum Theory verschijnt in de lente van 2010 voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

  1.   
    nurie's avatar

    leuk voor y xdoos guys 🙂

  2.   
    )GN(-Erik's avatar

    Die “onbekende engine” lijkt anders verdacht veel op de Unreal engine 3 🙄

  3.   
    Selective93's avatar

    )GN(-Erik schreef, "Die “onbekende engine” lijkt anders verdacht veel op de Unreal engine 3 :roll:"

    Laten we het hopen, een van de beste in mijn mening.

  4.   
    eddyp's avatar

    Game ziet er een beetje uit als een gears kloon. Spijtig want Tecmo is een ontwikklaar die tot beters in staat is 😥

  5.   
    Indotastic's avatar

    Het spel is echt een Gears Of War Rip Off….

  6.   
    najreteip's avatar

    Indotastic schreef, "Het spel is echt een Gears Of War Rip Off…."

    Ja, idd, maar ik krijg niet het idee dat het een goede is 😛

  7.   
    GameAC's avatar

    Waarom zou iemand met een 360 een slechte Gears-kloon willen. Dan ga je toch Gears spelen.

  8.   
    Ika Q's avatar

    Indotastic schreef, "Het spel is echt een Gears Of War Rip Off…."

    Gears behoord naar mijn mening ook tot 1 van de grootste rip-off. Dit is trouwens niet de eerste game met “cover”systeem en al.

  9.   
    najreteip's avatar

    Ika Q schreef, "

    ”Indotastic” schreef, "Het spel is echt een Gears Of War Rip Off…."

    Gears behoord naar mijn mening ook tot 1 van de grootste rip-off. Dit is trouwens niet de eerste game met “cover”systeem en al. "

    Care to elaborate?

  10.   
    Ika Q's avatar

    najreteip schreef, "

    ”Ika Q” schreef, "[quote=”Indotastic”].."

    Gears behoord naar mijn mening ook tot 1 van de grootste rip-off. Dit is trouwens niet de eerste game met “cover”systeem en al. "

    Care to elaborate?[/quote]

    Games zoals killswitch, Resident evil 4 of rogue trooper hadden dit soort gameplay al. En zo zie je maar dat Gears behoorlijk overrated is en een rip-off van meerdere games is, dan zie ik Quantum Theory echt niet als een “Gears rip-off”. CliffyB zei al dat Gears veel ideeén van andere games heeft, dat is wat Gears goed maakt. Dus waarom moet dat nou weer slecht zijn voor Quantum Theory ? Fanboy maybe….?

  11.   
    najreteip's avatar

    Ika Q schreef, "

    ”najreteip” schreef, "[quote=”Ika Q”].."

    Care to elaborate?"

    Games zoals killswitch, Resident evil 4 of rogue trooper hadden dit soort gameplay al. En zo zie je maar dat Gears behoorlijk overrated is en een rip-off van meerdere games is, dan zie ik Quantum Theory echt niet als een “Gears rip-off”. CliffyB zei al dat Gears veel ideeén van andere games heeft, dat is wat Gears goed maakt. Dus waarom moet dat nou weer slecht zijn voor Quantum Theory ? Fanboy maybe….?[/quote]

    Van wat ik gezien heb van Quantum theory, komt dat cover systeem niet zo enorm veel aan bod, then again, misschien vergis ik me. Het doet je gewoon denken aan gears, door de enorme hoofdfiguur (en gigantische laarzen, nog altijd niet zo belachelijk groot als bij gears, maar toch) en de vijanden zelf.

    Ik ben gewoon niet akkoord dat je zegt dat Gears een rip-off is(chainsaw bayonet!), want, hoeveel games van dat systeem gebruik maken… Zo is het gevechtsysteem van gta4 ook wel een rip-off!

    Het spel doet gewoon heel erg aan gears denken en dat is alles,moet je me daarvoor nog niet voor fanboy gaan uitschelden

  12.   
    Ika Q's avatar

    Lol ik scheld niemand uit, je moet het alleen niet serieus nemen. Vooral dat je iemand gaat qouten en eens bent dat het een Gears rip-off is, dat maakt je een fan-boy.

  13.   
    najreteip's avatar

    Nou doe je het weer 😛