Gamersnet.nl

Call of Duty: Classic deze week op XBLA en PSN

Het eerste deel van Call of Duty was in 2003 een exclusieve game voor de PC, maar die exclusiviteit duurt niet lang meer. Call of Duty zal namelijk verschijnen voor de PlayStation 3 en Xbox 360 als downloadbare game. Call of Duty: Classic, zoals de vernieuwde versie ook wel wordt genoemd, verschijnt morgen op Xbox LIVE Arcade en donderdag op het PlayStation Network.

Call of Duty: Classic kost 1200 Microsoft Points of $14,99 en kent de vertrouwde gameplay, maar dan voorzien van 720p graphics, Dolby Digital geluid en leaderboards.

Call of Duty verscheen in 2003 al voor de PC en is de eerste game van ontwikkelaar Infinity Ward. Deze PC-game speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en laat je soldaten besturen van het Britse, Amerikaanse en Russische leger. Call of Duty brengt heerlijke actie in een lineaire verhaallijn, met prachtige graphics. Het bleek de start te zijn van een zeer succesvolle reeks, met Call of Duty 4: Modern Warfare als hoogtepunt.

Call of Duty verscheen in 2003 voor de PC. Eind 2009 of begin 2010 wordt de game als download uitgebracht via Xbox Live Arcade en het PlayStation Network.