LittleBigPlanet krijgt grote ‘Leerdammer’ update

Media Molecule, de ontwikkelaar van LittleBigPlanet, heeft een grote update aangekondigd. De update wordt 30 november uitgegeven en zal volgens de ontwikkelaar de grootste gratis update ooit zijn. LittleBigPlanet zal naar versie 1.21 worden gepatched en wordt de Leerdammer update genoemd, zoals elke update van LittleBigPlanet naar een kaassoort wordt vernoemd.

Er zijn vier belangrijke dingen die de update zal brengen. De lang verwachte online creëer mode maakt het mogelijk om met maximaal drie andere spelers online levels te bouwen en ze vervolgens te spelen. Een nieuwe manier van opslaan zorgt ervoor dat spelers meer en sneller kunnen opslaan. Betere connectiviteit moet lag gaan voorkomen door te zorgen voor een betere ‘match making’, waardoor spelers die dichter bij elkaar wonen en een lage ping hebben ook sneller bij elkaar in een server komen. Als laatste krijgen de spelers van LittleBigPlanet een grotere profielruimte, zodat er meer foto’s en kostuums opgeslagen kunnen worden.

Ook zullen er nog een aantal kleine veranderingen zijn.

LittleBigPlanet is een innovatieve puzzelgame, waarbij je met een soort van stoffen poppetje allerlei puzzels moet gaan oplossen. Hierbij draait het vooral om creativiteit en teamwork, aangezien het regelmatig voorkomt dat je meerdere mensen nodig hebt om verder te komen in een level. Zodoende is LittleBigPlanet in principe een multiplayer, maar de game is ook zeker goed als singleplayer te spelen, zowel online als offline.

Het leuke aan LittleBigPlanet is de mogelijkheid om zelf geheel nieuwe levels en puzzels te ontwerpen, zonder dat er een lastige level-editor aan te pas komt. Deel vervolgens je nieuwe creaties met gamers over de hele wereld en de mogelijkheden van user-created content in deze game zijn eindeloos! Je kunt je character uitgebreid customizen en punten verdienen door een zo snel mogelijke tijd neer te zetten in de levels. Met deze punten kan je vervolgens weer vele attributen voor je character kopen en daarnaast kan je ook nieuwe items verdienen om te gebruiken in zelf te ontwikkelen levels. De kernwoorden van LittleBigPlanet? Play, Create en Share!

Lees voor meer informatie over LittleBigPlanet de PS3 review of de PSP review!

LittleBigPlanet is inmiddels verschenen voor de PlayStation 3 en de PSP.

  1.   
    Xtremie's avatar

    Is die water-mogelijkheid er eigenlijk al?

  2.   
    Sa.'s avatar

    XtreMie schreef, "Is die water-mogelijkheid er eigenlijk al?"

    volgens mij wel 🙁

  3.   
    craz's avatar

    sdfl schreef, "

    ”XtreMie” schreef, "Is die water-mogelijkheid er eigenlijk al?"

    volgens mij wel 🙁 "

    volgens mij niet?

  4.   
    GameAC's avatar

    yagamer schreef, "

    ”sdfl” schreef, "[quote=”XtreMie”].."

    volgens mij wel 🙁 "

    volgens mij niet?[/quote]

    Nee, denk het ook niet. Bovendien ga je daar voor moeten betalen.

  5.   
    -050- Critical's avatar

    ahaha wat een grappen leerdammer update A.