Borderlands DLC zorgt voor zes uur extra speeltijd

Ontwikkelaar Gearbox Software liet eerder al weten dat het eerste pakket met downloadable content (DLC) voor Borderlands, The Zombie Island of Dr. Ned, op 24 november zal verschijnen via Xbox LIVE en het PlayStation Network. De extra content kost 10 dollar op het PSN of 800 Microsoft Points via Xbox LIVE en voor dat bedrag krijg je volgens design director Paul Helqist zeker zes uur aan extra speeltijd.

Volgens Helqist is de DLC ongeveer net zo groot als de Arid Badlands. Men heeft de DLC ontworpen voor alle spelers vanaf level 10, waarbij de vijanden zich aan jouw niveau aanpassen. Zo biedt deze nieuwe content voor iedereen een gepaste uitdaging, ongeacht of je level 20 of level 50 bent. En ook als je later terugkeert naar het gebied zullen de vijanden met je meegroeien als je zelf inmiddels een hoger level hebt bereikt.

Borderlands speelt zich af in een grote, verwoeste wereld die Pandora heet. Volgens de verhalen ligt er ergens een enorme buitenaardse schat en die wil iedereen wel hebben. Zodoende is Pandora overspoeld met criminelen en schatzoekers, wat ook zo’n beetje jouw rol is. De wereld is overigens geheel vrij te verkennen als je liever wat meer gaat free-roamen dan heel strak de hoofdzakelijke verhaallijn te volgen.

Borderlands wordt omschreven als ‘Diablo meets Mad Max’ en het spel is een mix van science fiction en een first-person shooter met RPG-elementen. De RPG-elementen die de game bevat kennen veel meer diepgang dan een doorsnee shooter. Verder beschikt de game over een coöperatieve online-modus, waarin je met maximaal vier spelers kunt spelen, en ruim 15 miljoen wapens! Ontwikkelaar Gearbox heeft een speciaal systeem ontwikkeld dat automatisch uit een enorme database met onderdelen verschillende unieke wapens met unieke eigenschappen samen kan stellen, wat voor ongekend veel unieke wapens zorgt.

Lees voor meer informatie over Borderlands ook eens onze review of bekijk ons video-interview met Randy Pitchford.

Borderlands is verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    gebruiker50081's avatar

    Zozo dat is wel heel erg veel 😛 Maarja Borderlands heeft ook normaal een best grote speeltijd.

  2.   
    makiejh's avatar

    dat is zeker niet weinig, maar wel mooi voor de mensen die het spel hebben. 😉

  3.   
    superdedupe's avatar

    ga ik wel kopen denk ik. 😆