Nieuwe footage Alan Wake toont achtervolging door politie

Het is alweer een tijdje rustig geweest rondom Alan Wake, maar er is eindelijk weer een teken van leven. Op GameTrailers TV zijn een aantal filmpjes te vinden met flarden van het verhaal en stukjes gameplay elementen. De kans is dus groot dat het spel ook nog daadwerkelijk een keer uitgebracht gaat worden. Ze hebben er bij Remedy Entertainment ruim de tijd voor genomen, maar het ziet er allemaal erg gelikt uit.

De filmpjes van de opening vind je hier, hier en hier. Voor filmpjes van de politie-achtervolging kan je hier en hier klikken.

Alan Wake is een psychologische actie-thriller, dit is voor games een nieuw genre en laat film en game zo weer een stap dichter tot elkaar komen. De game speelt zich af in Bright Falls, een idyllisch Amerikaans dorpje in de staat Washington. De speler stapt in de schoenen van Alan Wake, een succesvolle schrijver van horror-boeken. De beste man is bezig met het schrijven van een nieuw boek over zijn meest afschuwelijke nachtmerries, in de game worden de nachtmerries natuurlijk werkelijkheid en moet Alan zich hier uit zien te redden.

Lees meer over Alan Wake in onze uitgebreide E3-preview!

Alan Wake zal in de lente van 2010 verschijnen voor de Xbox 360. Een PC-versie verschijnt mogelijk later nog.

 1.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Zeker wel een aanrader voor mensen die van horror spellen houden. Ik vind het persoonlijk ook heel erg goed spel. Het is spannend en het maakt je nieuwsgierig wat voor kwaad er in die bossen en de rest van het gebied schuilt. Lijkt inderdaad op een horror film.

 2.   
  Oldsk00ll's avatar

  Ja ik ben het helemaal met je eens het ademt echt zo`n creepy sfeertje uit en wat jij ook zegt over die bossen dat je je gaat afvragen wat daar nog meer zit zeker een game die ik met interesse blijf volgen.

 3.   
  gebruiker50081's avatar

  Wow ik dacht dat deze game redelijk goede graphics had maar dit verbaast me echt :O
  Die graphics zijn echt het begin van een nieuw tijdperk van games 😆

 4.   
  craz's avatar

  wow dit is echt vet!

 5.   
  -050- Critical's avatar

  whauwser gek zoo mooi en vet. die shit maak zoo niuwsgierig

 6.   
  Houserz's avatar

  Hmmm nachtmerrie shere we go!