Gamersnet.nl

Activision doneert een miljoen aan veteranen

Oorlogje spelen gebeurt niet alleen virtueel. Oorlog is er altijd al geweest in het echte leven en Activision leeft met gedupeerde militairen mee. Call of Duty: Modern Warfare 2 is natuurlijk net uit en verkoopt als een malle, maar om veteranen tegemoet te komen, doneert Activision Blizzard een miljoen dollar.

Het bedrijf is zich ervan bewust dat voormalige militairen in Amerika het heel moeilijk hebben wat betreft carrière. Het werkloosheidspercentage ligt namelijk zeer hoog onder deze groep, hoger dan het percentage onder de ‘gemiddelde’ Amerikaan. Activision schijnt dus erg mee te leven met deze veteranen en hoopt op een rooskleurige toekomst.

Of dit tevens een publiciteitsstunt is, blijft gissen.


Call of Duty: Modern Warfare 2 is alweer het zesde deel uit de Call of Duty-serie en dit deel komt weer uit de studio’s van Infinity Ward, die ook al aan de eerste Modern Warfare werkte. Verwacht actie op besneeuwde bergen, zanderige woestijnen en vanuit de sloppenwijken van Brazilië. Ook keren enkele bekende namen terug uit Call of Duty 4: Modern Warfare, zoals ‘Soap’ MacTavish. Daarnaast is Modern Warfare 2 voorzien van de bekende, succesvolle multiplayer met nieuwe perks, uitgebreide killstreaks en vooral heel veel actie.

Call of Duty: Modern Warfare 2 is reeds verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.