Gearbox: Vervolg op Borderlands spreekt voor zich

Het is nog maar net drie weken dat we mogen genieten van het avontuurlijke Borderlands, maar dat weerhoudt Mike Neumann, creative director bij ontwikkelaar Gearbox, om ons alvast warm te maken voor een vervolg op deze excentrieke game.

In een interview met videogaming247 heeft de beste man namelijk laten weten dat Borderlands 2 eigenlijk een “no brainer” is, wat komt door de enorme positieve ontvangst die de game heeft mogen krijgen. Hiermee bedoelde Neumann echter niet dat Gearbox daadwerkelijk al begonnen is aan dit vervolg, aangezien men nog druk bezig is met downloadable content en er simpelweg gespeculeerd werd.

Desalniettemin mogen we de komende jaren alvast met plezier uitkijken naar een uitzonderlijk vervolg op Borderlands. Zie hier nog de verklaring van Neumann:

    “Everyone here loves the franchise, and it seems like the public is really coming back with praise and love. So yeah, if everything makes sense, Borderlands 2 seems like a no-brainer to me.”


Borderlands speelt zich af in een grote, verwoeste wereld die Pandora heet. Volgens de verhalen ligt er ergens een enorme buitenaardse schat en die wil iedereen wel hebben. Zodoende is Pandora overspoeld met criminelen en schatzoekers, wat ook zo’n beetje jouw rol is. De wereld is overigens geheel vrij te verkennen als je liever wat meer gaat free-roamen dan heel strak de hoofdzakelijke verhaallijn te volgen.

Borderlands wordt omschreven als ‘Diablo meets Mad Max’ en het spel is een mix van science fiction en een first-person shooter met RPG-elementen. De RPG-elementen die de game bevat kennen veel meer diepgang dan een doorsnee shooter. Verder beschikt de game over een coöperatieve online-modus, waarin je met maximaal vier spelers kunt spelen, en ruim 15 miljoen wapens! Ontwikkelaar Gearbox heeft een speciaal systeem ontwikkeld dat automatisch uit een enorme database met onderdelen verschillende unieke wapens met unieke eigenschappen samen kan stellen, wat voor ongekend veel unieke wapens zorgt.

Lees voor meer informatie over Borderlands ook eens onze review of bekijk ons video-interview met Randy Pitchford.

Borderlands is verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    gebruiker50081's avatar

    Ik ben benieuwd 🙂 Maar laat eerst die dlc maar komen 😆

  2.   
    Ika Q's avatar

    Ik vond het einde van Borderlands behoorlijk tegenvallen. Cliffhanger 😕

  3.   
    Jonah's avatar

    Ika Q schreef, "Ik vond het einde van Borderlands behoorlijk tegenvallen. Cliffhanger 😕 "

    Ach, over 200 jaar kunnen we weer. 😛

  4.   
    superdedupe's avatar

    tjah ik vond het stom dat je niet de kluis in mag… van de andere kant wil je dit spel blijven spelen om toffere wapens te vinden… ik ben al lvl 50 maar toch blijf ik graag spelen om mijn wapen skills omhoog te levelen en betere wapens te vinden… ik ben voorlopig nog wel even bezig met borderlands, dus kan ik ff wachten met codmw2 kopen ^^