Releasedatum Guild Wars 2 verwacht in 2011; gesloten beta in 2010

Slecht nieuws voor de liefhebbers van Guild Wars 2 onder ons, aangezien ontwikkelaar NCSoft bekend heeft kunnen maken dat Guild Wars 2 meest waarschijnlijk pas in 2011 zal verschijnen. Dit is in overeenstemming met een eerder bericht, dat al een eventuele vertraging richting 2011 aangaf.

Het bedrijf wist echter wel het goede nieuws te brengen dat men van plan is om in 2010 een gesloten beta uit te geven, al wist men hier verder niet gedetailleerd op in te gaan. Desondanks mogen we alvast genieten van het feit dat dit langverwachte vervolg druk in aantocht is.

  “I believe there will be certain public events in the year 2010… at least a closed beta test for those titles. Commercialisation will be expected, at this point, probably some time in the year 2011.”


Guild Wars 2 zet zich af van de traditionele formule en heeft vele nieuwigheden te bieden ten opzichte van het eerste deel. Het verhaal speelt zich honderden jaren na het origineel af en dat brengt enkele nieuwe speelbare rassen met zich mee. De Sylvari, Asuras, Norn en de welbekende Charr gooien zich dit keer in de strijd. Het is niet mogelijk zijn om karakters te switchen tussen Guild Wars 1 en 2, maar titels en andere achievements kunnen wel door de Hall of Monuments naar de andere wereld worden overgebracht

Ook zal Guild Wars 2 de honger stillen voor mensen die klaagden over het lage maximum level, want ArenaNet overweegt om een helemaal géén grens te stellen. Er doen geruchten de ronde over een non-lineaire verhaallijn waarin je verschillende keuzes moet maken die invloed hebben op een verdere spelverloop. Ook het point-and-move systeem wordt afgeschaft om een grotere vrijheid voor te schotelen waarin je op objecten kan springen en in rivieren kan zwemmen. Dit wordt allemaal prima weergegeven dankzij gloednieuwe engine. Guild Wars 2 bedraagt opnieuw geen maandelijkse kosten.

Guild Wars 2 zal in 2011 verschijnen voor de PC.

 1.   
  Ika Q's avatar

  Is misschien ook beter zo, wil niet dat de game uitkomt met allemaal bugs erin. Zeker een game om naar uit te kijken. 8)

 2.   
  LouisvanGaal's avatar

  Shit. vertraging dat is best jammer. ik had gehoop toch in 2010 maarja:( jaartje wachten dan 🙁

 3.   
  b00m666's avatar

  Ika Q schreef, "Is misschien ook beter zo, wil niet dat de game uitkomt met allemaal bugs erin. Zeker een game om naar uit te kijken. 8) "

  en kijk naar al die topgames mw2 assasins creed 2 l4d2 ze kunnen beter w8 ja

 4.   
  matdriks's avatar

  pietjes!
  Ik wil de game spelen !!
  kunnen jullie niet een beta voor me regelen ofzo?

 5.   
  Ika Q's avatar

  b00m666″][quote=”Ika Q schreef, "Is misschien ook beter zo, wil niet dat de game uitkomt met allemaal bugs erin. Zeker een game om naar uit te kijken. 8) "

  en kijk naar al die topgames mw2 assasins creed 2 l4d2 ze kunnen beter w8 ja[/quote]

  Als Guild Wars 2 eerder uit was gekomen had ik die games die je nu opnoemt al ergens in me “Games uitgespeeld”- hoekje gegooid.

 6.   
  makiejh's avatar

  jammer voor de fans, aan reacties hierboven te zien moet het toch wel een mooi spel zijn, ik ken het namelijk verder niet.

 7.   
  X-doos's avatar

  Erg jammer, maar misschien inderdaad beter. Nog maar 2 jaar wachten dan…

 8.   
  Stephan123's avatar

  Eerst was het eind 2008 beta 2009 release, toen 2010 release, nu 2011 release 😥

 9.   
  Rrm's avatar

  Dit is toch iets nieuws? Bij mijn weten heeft een MMORPG nog nooit een vervolg gehad, dus logisch dat het moeilijk is. Ze hebben geen enkel voorbeeld, het moet van de eerste keer goed zijn.

 10.   
  blackname's avatar

  Zolang de game maar goed wordt wacht ik wel