Eerste DLC Borderlands voorzien van datum en prijs

Goed nieuws voor Borderlands-spelers, want ontwikkelaar Gearbox Software heeft laten weten dat het eerste pakket met downloadable content (DLC) op 24 november verschijnt via Xbox LIVE en het PlayStation Network. De DLC heet The Zombie Island of Dr. Ned en kost 10 dollar op het PSN of 800 Microsoft Points.

Deze extra content laat je, niet geheel verrassend, lekker knallen op zombies. Je taak is namelijk het helpen van Dr. Ned om alle inwoners van Jakobs Cove weer gezond te maken. De DLC bevat verder diverse nieuwe vijanden, nieuwe quests en hele zeldzame items die je kunt verzamelen.

Volgens de Twitterpagina van Gearbox komt de DLC ook naar de PC, al is het momenteel nog onduidelijk wanneer dit gaat gebeuren.

Borderlands speelt zich af in een grote, verwoeste wereld die Pandora heet. Volgens de verhalen ligt er ergens een enorme buitenaardse schat en die wil iedereen wel hebben. Zodoende is Pandora overspoeld met criminelen en schatzoekers, wat ook zo’n beetje jouw rol is. De wereld is overigens geheel vrij te verkennen als je liever wat meer gaat free-roamen dan heel strak de hoofdzakelijke verhaallijn te volgen.

Borderlands wordt omschreven als ‘Diablo meets Mad Max’ en het spel is een mix van science fiction en een first-person shooter met RPG-elementen. De RPG-elementen die de game bevat kennen veel meer diepgang dan een doorsnee shooter. Verder beschikt de game over een coöperatieve online-modus, waarin je met maximaal vier spelers kunt spelen, en ruim 15 miljoen wapens! Ontwikkelaar Gearbox heeft een speciaal systeem ontwikkeld dat automatisch uit een enorme database met onderdelen verschillende unieke wapens met unieke eigenschappen samen kan stellen, wat voor ongekend veel unieke wapens zorgt.

Lees voor meer informatie over Borderlands ook eens onze review of bekijk ons video-interview met Randy Pitchford.

Borderlands is verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Houserz's avatar

    …juuist, dat kunnen we wel gebruiken ook want het spel is geen fuck meer aan als het uitgespeeld is.

  2.   
    Slayer61's avatar

    Mooi, heb het spel al bijna uitgespeeld en verwachtte ook een DLC voor dit gruwelijke game ! 8)

    Borderlands is a Must-Have !

  3.   
    LouisvanGaal's avatar

    Houserz schreef, "…juuist, dat kunnen we wel gebruiken ook want het spel is geen fuck meer aan als het uitgespeeld is.

    "

    dat is bij de meeste games zo. dan moet je weer opnieuw beginnen dan wat (moeilijker) maken:P