Star Trek Online vroeger dan verwacht in VS

Ontwikkelaar Cryptic en uitgever Atari zijn al een tijdje bezig met Star Trek Online, maar tot op de dag van vandaag was het wachten op een releasedatum. Op hun website staat namelijk te lezen dat de PC-game op twee februari van volgend jaar zal verschijnen. Dit is echter wel een Noord-Amerikaanse releasedatum zodat het voorlopig nog wachten is op een Europese datum.

De uitgever was normaal gezien nog niet van plan om het nieuws bekend te maken, maar was wel genoodzaakt wegens enkele geruchten. De webwinkels Amazon.com en GameStop hadden de game vorige week al op hun website geplaatst met daarbij de datum dat je de game kan aankopen. Veel fans van de reeks reageren positief op dit nieuwtje, aangezien ze de game veel later hadden verwacht in de winkelrekken.

In Star Trek Online stap je in de schoenen van een starship captain in dienst van de Federarion of de Klingons. De gameplay bestaat zowel uit deep-space actie met je ruimteschip als het te voet verkennen van planeten en andere ruimteschepen. Je kunt je eigen outfit en het uiterlijk van je ruimteschip volledig customizen, en daarnaast ga je aan de slag met het recruteren en trainen van je crew.

De game speelt zich af na alle bestaande Star Trek films en tv-series. Laat je verrassen door de toekomst van het Star Trek-universum, op weg naar de 25e eeuw. Een tijd van nieuwe allianties en nieuwe ontdekkingen.

Star Trek Online zal in Noord-Amerika op twee februari van volgend jaar verschijnen op de PC, het is voorlopig nog wachten op een Europese datum.

Wil je meer over deze game te weten komen? Raadpleeg dan onze preview!

 1.   
  JVB93's avatar

  Goed nieuws.
  Hopelijk hebben ze het spel goed afgewerkt tegen dan ๐Ÿ˜‰

 2.   
  meatball's avatar

  hoop het ook dat hij wat goed is, want dit is de eerste mmo die mij leuk lijkt ๐Ÿ˜ณ

 3.   
  b00m666's avatar

  ik weet veel van games maar

  waarom is de vs datum anders dan de europese

  waarom doen ze de game van vs niet gewoon voor europa?? ze hoeven tog nie opnieuw alles te maken voor de europese?

 4.   
  Tha Destiny's avatar

  Dit is een MMO een wereldwijde realese kan voor server problemen zorgen daarom doet een ontwikkelaar er verstandig aan om de game eerst op een ander continent uit te brengen zodat de servers getest kunnen worden.

 5.   
  LouisvanGaal's avatar

  ja. moeten ze betere severs maaken:P want vs heeft voordeel wij moeten wahcten hun krijgen gelijk ๐Ÿ™