Mogelijk geen toegang tot Xbox LIVE met tweedehands console

Microsoft’s Larry “Major Nelson” Hryb waarschuwt gamers met een tweedehands Xbox 360, omdat hen mogelijk de toegang tot Xbox LIVE wordt ontzegd. Hij doelt vooral op de vele omgebouwde consoles, die vaak te koop worden aangeboden. De Major vertelde:

    “Our commitment to combat piracy and support safer and more secure gameplay for the more than 20 million members of our Xbox Live community remains a top priority.

    All consumers should know that piracy is illegal, and that modifying their Xbox 360 console to play pirated discs, violates the Xbox Live terms of use, will void their warranty and result in a ban from Xbox Live. The health of the video game business depends on customers paying for the genuine products and services they receive from manufacturers, retailers, and the third parties that support them.”

De 20 miljoen leden van Xbox LIVE willen uiteraard veilig online gamen en om daarvoor te zorgen is het dus belangrijk dat piraterij geweerd wordt. Iedereen die een omgebouwde Xbox 360 gebruikt, verliest de garantie en kan een Xbox Live-ban verwachten. Iedereen die van plan is een Xbox 360 aan te schaffen via bijvoorbeeld eBay, denk nog maar eens goed na, want het kan namelijk ook zijn dat zo’n tweedehands console al geband is en dan is het helemaal zonde.

  1.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Ik heb er echt nooit last van gehad ! ik had een omgebouwde xbox maar met xbox live geen problemen mee gehad. dit is gewoon om de mensen bang te maken.

  2.   
    b00m666's avatar

    GamerGames schreef, "Ik heb er echt nooit last van gehad ! ik had een omgebouwde xbox maar met xbox live geen problemen mee gehad. dit is gewoon om de mensen bang te maken."

    ik heb wel is de ring of death gehad maar dat was een fout volgens xbox live slordig…..

  3.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    wtf dat is echt slecht.
    ik vind dit wel een beetje hard, wat ze eigenlijk zeggen is dat mensen maar een gloednieuwe consol moeten kopen, die mss wel duurder is.
    maar ik koop wel altijd nieuw.

  4.   
    ChielB's avatar

    Ze zeggen eerder dat je moet uitkijken met een 2e hands console en dus goed moet proberen na te gaan of de console nog gewoon op Xbox LIVE kan.

  5.   
    Johnnyboy15nl's avatar

    Ach ja ik heb een originele Xbox 360 gekocht in 2008. Ik heb in de tussentijd alweer een nieuwe aangeschaft omdat de Xbox me erg bevalt. owja en als ze dit gaan doen (omdat ik tweede eigenaar ben) dan zet mij dit aan tot het laten ombouwen van mijn oude xbox360 console 😛 8)

  6.   
    klacko's avatar

    ik heb geen omgebouwde xbox360 maar heb al wel een 2e hands xbox360 van mijn broer gekocht denk een jaar trug maar heb nog helemaal geen problemen gehad met xbox live en et is wel een beetje stom als ze da gaan doen voor 2ehandse consoles

  7.   
    Bremster's avatar

    lol, dan kan je die xbox net zo goed ombouwen, je bent toch al gebanned 😛

  8.   
    nurie's avatar

    kuch* microsoft afzetterij, strikes again

  9.   
    LouisvanGaal's avatar

    waar slaat dit op nu moet je persee een nieuwe kopen 😮 lekker dan microsoft…

  10.   
    supergrunt's avatar

    dit is alleen om te zeggen dat je uit moet kijken met een tweedehands console of ze je niet naaie.
    want microsoft gaat er alleen van uit dat je tweedehandse wel eens geband kan zijn
    dus gewoon opletten maar dat doe je tog wel als je een beetje slim bent

  11.   
    Disnoxxio's avatar

    Gewoon geen omgebouwde hebben en ja 2de hands dat is wel lullig.

  12.   
    UncreatedKoen's avatar

    vindt het inderdaad heel lullig van microsoft
    eigenlijk moet je gewoon nieuwe kopen van hun
    dat willen ze proberen
    ik hoop wel dat een paar gozers die ik ken gebanned worden
    die lachen mij altijd uit als ik een game later heb
    maar wie het laatst lacht lacht het best zeggen ze altijd:D

  13.   
    MarijnPF's avatar

    Wat is hier nu lullig aan?, als je je xbox hebt omgebouwd en geband bent( wat voledig terecht is) en hem dan verkoopt kan de gene die hem koopt dus niet meer op xbox live, en daar waarschuwt hij dus voor. want ze zijn nu heel erg streng aan het controleren op piraterij.

  14.   
    xHouse's avatar

    BlackBullet schreef, "Wat is hier nu lullig aan?, als je je xbox hebt omgebouwd en geband bent( wat voledig terecht is) en hem dan verkoopt kan de gene die hem koopt dus niet meer op xbox live, en daar waarschuwt hij dus voor. want ze zijn nu heel erg streng aan het controleren op piraterij."

    Inderdaad.

    Dit is gewoon om mensen te laten nadenken hee.:”D

  15.   
    railgun's avatar

    die berichten van de bans zijn trouwens niet lulkoek en dreigingen gister zijn al aardig veel mensen die ik ken gebannt

  16.   
    WoKingNL's avatar

    Het is niet zo dat je zowiezo gebanned word als je een 2de handse console heb, ze zeggen alleen maar dat je moet uitkijken dat je geen omgebouwde 2de hands console koopt die al geband is.
    Ze zeggen helemaal niet dat je een nieuwe moet kopen, alleen maar goed uitkijken…

  17.   
    makiejh's avatar

    WoKingNL schreef, "Het is niet zo dat je zowiezo gebanned word als je een 2de handse console heb, ze zeggen alleen maar dat je moet uitkijken dat je geen omgebouwde 2de hands console koopt die al geband is.
    Ze zeggen helemaal niet dat je een nieuwe moet kopen, alleen maar goed uitkijken…"

    ja idd, het is een waarschuwing.

  18.   
    y94's avatar

    ik ken 4 mensen persoonlijk die de Xbox 360 hebben omgebouwd, incl. ik zelf, en we zijn allemaal banned. iedereen is van plan om een nieuwe Xbox 360 te gaan kopen, en de oude te bewaren voor de kopietjes, vind dit nutteloos van microsoft. Ik speel alleen originele spellen online en geen kopietjes, dus wat bereiken ze hier mee? Geld nodig? Wat een onzin is dit zeg, als je dat ombouwen echt wil tegen houden ga dan naar degene die het ombouwen en niet zo kinderachtig doen 😡