Doelgroep Ratchet & Clank boven de 18

Als je denkt dat Ratchet & Clank voor iedereen is weggelegd, dan heb je het mis. Tenminste, als het aan scriptschrijver TJ Fixman ligt, dan is de PlayStation-reeks voor een deel bedoeld voor gamers boven de 18 jaar. In een interview met Edge wist Fixman namelijk te zeggen dat toen gamers 12 jaar waren en ze de eerste Ratchet & Clank speelden, zij nu nog steeds fan zijn maar ook volwassen.

De beste man legt voor een deel de doelgroep tussen 18 en 35 jaar. Hij vergelijkt Ratchet & Clank tevens met Shrek, op zo’n manier dat er in beide series een bepaalde humor geïmplementeerd wordt die voor een breder publiek geschikt is. Uiteraard is de reeks ook gewoon geschikt voor het jongere grut.

Je hoeft niet bang te zijn, de Ratchet & Clank-serie zal (voorlopig) geen 18+-logo opgeplakt krijgen.

Ratchet & Clank: A Crack in Time geeft antwoord op een aantal van de grootste vragen die fans van de franchise hebben. Ratchet ontdekt dat de kwade Dr. Nefarious achter de verdwijning van zijn trouwe robot Clank zit en hij gaat snel op zoek om zijn vriend te redden. Onderweg ontdekken zowel Ratchet als Clank de waarheid achter hun bestaan en wordt ook duidelijk wat hun ultieme lotsbestemming is. Terwijl het duo steeds dichter bij een hereniging komt, moeten ze zichzelf een belangrijk iets afvragen: ligt hun lot bij elkaar of is het tijd dat ze voor altijd zonder elkaar verder gaan. Verwacht verder weer prachtige graphics, zowel nieuwe als bekende slechteriken en veel nieuwe wapens en vaardigheden.

Lees meer over Ratchet & Clank: A Crack in Time in onze review.

Ratchet & Clank: A Crack in Time verschijnt 6 november voor de PlayStation 3.

  1.   
    GENERAL_DS's avatar

    lol 18 + ratchet and clank

  2.   
    XTR17's avatar

    daantjesl schreef, "lol 18 + ratchet and clank"

    Doelgroep is iets anders dan advies leeftijd 😛

  3.   
    xHouse's avatar

    Lol. :””””D.

    Zou je niet echt denken ;”D.

  4.   
    )GN(-Erik's avatar

    Gelukkig nog wel een serie die met zijn fans mee gaat 😛 Maar ja misschien vind niet iedereen het niveau van bijvoorbeeld de Lego Starwars games (die er een beetje op lijken) even leuk 🙄

  5.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    wel slim ja.