Infinity Ward: Cinematische ervaring niet mogelijk op de Wii

Het mag geen verrassing heten dat ontwikkelaar Infinity Ward ons straks van Call of Duty: Modern Warfare 2 voorziet. De spirituele voorloper van deze ‘next-gen’ game, Call of Duty 4: Modern Warfare, wordt momenteel echter door de mensen van Treyarch omgewerkt voor de Wii in de vorm van Call of Duty: Modern Warfare: Reflex. Volgens Rob Bowling van Infinity Ward is het echter niet mogelijk om eenzelfde, cinematische ervaring op de Wii te creëren. Bowling verklaarde:

    “If we felt like we could deliver the cinematic experience we were going for on other platforms, then we would gladly move to that platform. Right now, we don’t think the Wii can deliver the exact experience that we’re doing. We like to be very equal across all platforms, and if it’s not equal then we won’t do it.”


Call of Duty: Modern Warfare 2 is alweer het zesde deel uit de Call of Duty-serie en dit deel komt weer uit de studio’s van Infinity Ward, die ook al aan de eerste Modern Warfare werkte. Verwacht actie op besneeuwde bergen, zanderige woestijnen en vanuit de sloppenwijken van Brazilië. Ook keren enkele bekende namen terug uit Call of Duty 4: Modern Warfare, zoals ‘Soap’ MacTavish. Daarnaast is Modern Warfare 2 voorzien van de bekende, succesvolle multiplayer met nieuwe perks, uitgebreide killstreaks en vooral heel veel actie.

Lees meer over Modern Warfare 2 in onze E3-preview en Special Ops-preview!

Modern Warfare 2 wordt op 10 november verwacht voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

  1.   
    Fischer's avatar

    Ligt het aan mij of word IW een beetje arrogant 🙁

  2.   
    RinusReetRidder's avatar

    Terecht dat ze een beetje arrogant zijn. Treyarch is duidelijk een minder goede ontwikkelaar en op de Wii is natuurlijk niet zoveel rekenkracht aanwezig om een technisch gelijke game te maken.

    Leuk voor Wii gamers dat Treyarch CoD4 naar de Wii overzet, maar ik denk ook niet dat het net zo’n goede beleving wordt als de originele CoD4.

  3.   
    Neolite's avatar

    Het is een redelijk simpel verhaaltje, de Wii is niet krachtig genoeg en dat was een fout van Nintendo waar ze nu de gevolgen van merken. De verkopen worden steeds minder en bij heel erg veel mensen staat de Wii stof te happen. Infinity Ward heeft groot gelijk om Call of Duty Modern Warfare 2 niet op Wii uit te brengen, laat Nintendo eerst maar is een console neerzetten die krachtig genoeg is om naar deze tijd fatsoenlijke graphics neer te kunnen zetten. 😉

  4.   
    craz's avatar

    Allemaal waar neo moesten ze maar een krachtigere console uitbrengen.

  5.   
    Uchiha linkz's avatar

    Ik vindt dit een goede zet van IW,want zo wordt nintendo onderdruk gezet en moeten ze wel een nieuwe wii uitbrengen. 😉 😛

  6.   
    SN0WIE's avatar

    Het is hun keuze als zij dat vinden moet je dat respecteren enzo ps trotse xbox 369 bezitter 😛 pss hou niet van fanboy gedoe