Assassin’s Creed II pre-order loopt beter dan origineel

Binnen enkele weken ligt Assassin’s Creed II in de winkels, het langverwachte vervolg op een van de grote titels uit 2007. Het origineel is inmiddels negen miljoen keer verkocht, maar volgens analist Mike Hikey ziet het er voor deel twee nog beter uit. Hikey liet namelijk weten dat Assassin’s Creed II al bijzonder populair blijkt in de pre-order met 10 tot 20 procent meer bestellingen voor de launch.

De tijd zal het leren of Assassin’s Creed II het inderdaad beter gaat doen dan het origineel. Wij waren in elk geval al zeer enthousiast in onze Video Preview.

In Assassin’s Creed II speel je niet meer met Altaïr. Hoofdpersoon in dit tweede deel is Ezio Auditore da Firenze, een jonge edelman die zijn familie heeft verloren door verraad van andere heersende families. De game speelt zich af in Venetië, gedurende het Renaissance-tijdperk, en verder zijn er veel vernieuwingen ten opzichte van de eerste Assassin’s Creed.

Zo beschikt Ezio over nieuwe wapens en kan hij zwemmen, zodat je niet langer verdrinkt als je in het water terecht komt. Er zijn meer soorten vijanden, zowel sterke tegenstanders die krachtig zijn in close-combat gevechten als slimme vijanden die zelfs schuilplaatsen doorzoeken. Missies zijn van meer variatie voorzien en ook het Toscaanse platteland zorgt voor een interessanter buitengebied. Verder zorgt Leonardo da Vinci als een ouderwetse “Q” voor nieuwe gadgets en leert Machiavelli je nieuwe tactieken.

Lees voor meer informatie over Assassin’s Creed II ook eens onze E3-preview en bekijk onze Video Preview!

Assassin’s Creed II verschijnt 20 november voor de Xbox 360 en PlayStation 3. De PC-versie verschijnt in het eerste kwartaal van 2010.

 1.   
  StR1Ng's avatar

  Deze game gaat sowieso zijn voorganger overstijgen qua verkoopcijfers.. Kan bijna niet verkeerd lopen. 🙂

 2.   
  Fischer's avatar

  StR1Ng schreef, "Deze game gaat sowieso zijn voorganger overstijgen qua verkoopcijfers.. Kan bijna niet verkeerd lopen. :)"

  Dat mag ook wel met al die verbeteringen, die ze er hebben ingestopt

  😉

 3.   
  LouisvanGaal's avatar

  inderdaad heel goed deze keer!

 4.   
  Xposer's avatar

  mm lijkt me wel een vette game maar wat zijn de systeemeisen eigelijk

 5.   
  craz's avatar

  10 tot 20’daar zit toch wel aardig wat verschil tussen. maar natuurlijk is het wel logisch.

 6.   
  Stranqer's avatar

  Volgens mij word dit veel leuker dan modern warfare 2 😳

 7.   
  makiejh's avatar

  is ook wel logisch als je ziet hoe goed het 1e deel al is, en het 2e is verbeterd, dus dat de verwachte verkoopcijfers hoog zijn lijkt me wel logisch.