Eerste DLC voor DJ Hero beschikbaar

Onze (video)review van DJ Hero staat nog maar net online en we krijgen al meteen een nieuwtje in verband met de game. Uitgever Activision heeft namelijk de eerste downloadable content vrijgegeven om binnen te halen. Extended Mix Pack 01 bevat twee nieuwe nummers waar we onze scratch skills op los kunnen laten.

De eerste mix is een niet meteen voor de hand liggende keuze. Een beat van niemand minder dan Mary J Blige ft. 50 Cent wordt hier door elkaar geschud met het nummer Radio Ga Ga van de alombekende rockband Queen. Benieuwd wat dat zal geven! Het tweede nummer is een mix van DARE van The Gorillaz met Can’t Truss It van Public Enemy. Mix Pack 01 is momenteel beschikbaar via Xbox LIVE en het Playstation Network. Voor Xbox LIVE-gebruikers kost het pakket 480 Microsoft Points en PS3-gebruikers moeten € 5,99 neertellen. De mixes zullen ook te verkrijgen zijn op Nintendo Wii, dit vanaf 24 november.

Op diezelfde dag zullen de twee andere consoles al een tweede mix pack kunnen aanschaffen. De Club DJ van het moment, David Guetta, heeft immers ook enkele vette mixes klaarstaan voor jullie.


In DJ Hero krijg je op het scherm een virtuele langspeelplaat te zien en zijn er drie banen met noten die naar beneden komen. Vervolgens moet je, net zoals bij Guitar Hero, knoppen indrukken om deze keer een zo goed mogelijke DJ te zijn. Tevens moet je scratchen, mixen en mash-ups maken van twee verschillende platen door elkaar heen.

Om het spel te besturen maak je gebruik van een speciale draaitafel, die geheel voorzien is van een crossfader en een “Euphoria”-knop, die hetzelfde doet als Star Power in Guitar Hero.

Lees voor meer informatie over DJ Hero ook eens onze muzikale review en bekijk onze vette video review.

DJ Hero is reeds verschenen voor de PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 2 en Nintendo Wii.

  1.   
    X-doos's avatar

    En hij is nog maar net uit! Toch vind ik 6 euro wel wat duur voor 2 liedjes

  2.   
    LouisvanGaal's avatar

    valt wel mee 😮

  3.   
    jungler's avatar

    het is idd wel duur 🙂
    maar komt dat niet door sabam?
    kost het niet veel om steeds die songs er op te mogen zetten?
    🙂

  4.   
    StR1Ng's avatar

    Ja elk nummer heeft uiteraard copyrights en trademarks, elk nummer in elke film en elke game is met toestemming gebruikt. Staan serieuze boetes op zo’n zaken.

    Kan er van uitgaan dat de platenmaatschappij, de artiest zelf, de manager van de artiest en dan een dergelijke organisatie als SABBAM hier elks hun graantje meepikken.

  5.   
    HardCoreGamerâ„¢'s avatar

    vet duur heey. maar vond ik ook zo in guitar hero, 2 euro voor zo’n mentallica liedje. ook al twijfel ik nou wel of ik hem moet kopen. heeft iemand hem al gekocht? en hoe speelt het? 😀