Gamersnet.nl

Grote Nintendo DSi vanaf eerste kwartaal 2010 in Europa

Er waren al geruchten over een nieuwe DSi met grotere schermen. Deze DSi zou met name ouderen aan moet spreken. Vandaag heeft Nintendo bekend gemaakt dat deze DSi er ook daadwerkelijk zal komen en wel in 2010, als deze handheld uit zal komen in Europa. De DSi LL, waarbij LL aangeeft dat het om de grote variant gaat, zal wel iets duurder zijn dan de normale DSi. Hoeveel duurder is nog niet bekend, maar in Japan is er een prijsverschil van zo’n 40 dollar.

De DSi LL heeft een scherm van 4.2 inch, dat dezelfde resolutie heeft als het scherm van de normale DSi. Daarnaast zijn er vooraf op de DSi LL enkele Brain Training games gezet, die je dus niet meer hoeft te downloaden als DSiWare. Ook zal de batterij maximaal 17 uur mee kunnen gaan, in plaats van 14 uur zoals bij de normale DSi.

De kleuren waarin de DSi LL uit zal komen zijn wat minder spannend dan die van de normale DSi; de DSi LL zal verkrijgbaar zijn in de kleuren natuurlijk wit, donkerbruin en wijnrood. Tevens is de Nintendo DSi LL 2.3 centimeter dikker, 1.4 cm breder en 2.4 centimeter langer