Heavy Rain ”cultureel” gecensureerd

Tijdens de Gameplay demo die afgelopen week in Japan is uitgebracht, vertelde Guillaume de Fondaumiere dat de game gecensureerd is in sommige landen. Dit hebben ze gedaan omdat in sommige landen een hoop dingen niet mogen of gedoogd worden.

Volgens Guillaume zijn de veranderingen niet groot en zal overal de game grotendeels hetzelfde zijn. Guillaume liet weten.

    “We wanted to have pretty much the same game everywhere, be it Europe, in the United States, or in Japan, of course, with slight adaptions β€” for instance, the Japanese version, but I don’t think the changes we made will make a big difference, so that those are real modular things.”

Censuur is nooit leuk en de vraag is of Quantic Dream ons kikkerlandje wel vrij genoeg schat en ons gewoon de normale versie geeft.


Mensen houden van het bestuderen van andere mensen. Heavy Rain doet precies dat, maar combineert dat met de grootste kracht van gaming: je mag nu zelf de keuzes en dus het verhaal maken. Combineer dat met een geweldige engine die virtuele mensen als nooit tevoren op het scherm tovert, een getalenteerd team en een script van 2000 pagina’s en je hebt een game met een ongelofelijke potentie. En dan niet alleen de potentie om geweldig te worden; het heeft ook dat speciale aura van games als Shadow of the Colussus en Okami. Het heeft de potentie om spelers te raken zoals weinig andere games dat doen en zo’n game te worden die we ons over tien jaar nog herinneren. De potentie van Heavy Rain is ‘mind-blowing’.

Wil je meer weten over Heavy Rain? Check dan ook eens onze E3-preview!

Heavy Rain verschijnt ergens in 2010 voor de PlayStation 3.

  1.   
    Ika Q's avatar

    Laten we hopen van niet. Ze moeten de game behoorlijk spannend maken en dat doe je niet door dingen te censureren.

  2.   
    DaxPg's avatar

    Ik denk persoonlijk dat ze misschien ergens een sex-scene in de game hebben net als in Fahrenheit, en dat ze die dan weghalen.

  3.   
    GameAC's avatar

    Maak toch niet uit. Net als met Fahrenheit zal de EU versie ongecensureerd zijn.

  4.   
    DaxPg's avatar

    Verwacht ik eigenlijk ook wel, maar zo dachten de makers van Infamous ook toen ze de game alleen in het Nederlands hier uitbrachten.

  5.   
    )GN(-Erik's avatar

    In nederland doen ze daar meestal niet moeilijk over πŸ™„

  6.   
    LittleRemco01's avatar

    31 December 2009 πŸ˜‰

    Ik hooop niet dat die hier gecencureerd wordt , zal niet blij zijn .

  7.   
    Daniel Z's avatar

    Zoals altijd zullen wij gewoon de ongecensureerde krijgen. Nederland is nog vrij genoeg, vrijheid! 8)

    En, ooh ja, deze game wordt briljant!

  8.   
    Disnoxxio's avatar

    nou in nederland zou het eigenlijk moeten kunnen πŸ˜›
    maarja het kan ook te erg zijn.