Games op PlayStation Network lanceren geen verplichting

Derde partijen zijn niet verplicht games online te lanceren op het PlayStation Network voor de PSP Go, aldus Sony Computer Entertainment (SCE). Titels die niet van Sony komen, verschijnen dus mogelijk alleen op UMD, waardoor die spellen niet op de PSP Go gespeeld kunnen worden.

    “It’s up to individual third parties to decide if and when to publish their UMD releases on PSN. Most, if not all, are on board, as this is a revenue opportunity for them.”

De eerste UMD-only games na de lancering van Sony’s nieuwe PSP-model zijn onder andere al NBA 2K10 en Naruto Shippuden: Legends. In dat opzicht kun je zien dat Sony heel erg vrij is wat betreft keuzes maken die ontwikkelaars en uitgevers doen, in tegenstelling tot Microsoft. SCE geeft echter wel aan dat al veel uitgevers meewerken om games digitaal aan te bieden via de PlayStation Store.

  1.   
    MauriceV's avatar

    Ik vind ook goed dat ze niet verplicht zijn de games alleen als download beschikbaar te stellen

  2.   
    Neolite's avatar

    Als uitgever zou ik toch altijd proberen om het spel uit te brengen op de PSP Go. Je wilt potentiële kopers niet mislopen natuurlijk. Aan de andere kant is het ook een financiële beslissing, kan je er genoeg winst mee maken. Dus dat ze het volledig vrij laten is in mijn ogen een goede beslissing. Sony moet uitgevers niet gaan verplichten om bepaalde dingen te doen. 😉

  3.   
    LouisvanGaal's avatar

    Neolite schreef, "Als uitgever zou ik toch altijd proberen om het spel uit te brengen op de PSP Go. Je wilt potentiële kopers niet mislopen natuurlijk. Aan de andere kant is het ook een financiële beslissing, kan je er genoeg winst mee maken. Dus dat ze het volledig vrij laten is in mijn ogen een goede beslissing. Sony moet uitgevers niet gaan verplichten om bepaalde dingen te doen. 😉 "

    ja inderdaad ze moeten wel wat verdiennen:p

  4.   
    X-doos's avatar

    Dan zou je dus eigenlijk beter een gewone oude PSP kunnen kopen. En die is ook nog goedkoper!

  5.   
    nurie's avatar

    nu alleen nog zelf prijs bepaling door third parties

  6.   
    GameAC's avatar

    Zou wel genaaid zijn als je een PSPgo hebt en een geweldige game komt dan niet op PSN en kan je ‘m niet spelen.

    Nog een reden om een gewone PSP te kopen ipv PSPgo.

  7.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    GameAC schreef, "Zou wel genaaid zijn als je een PSPgo hebt en een geweldige game komt dan niet op PSN en kan je ‘m niet spelen.

    Nog een reden om een gewone PSP te kopen ipv PSPgo."

    dat dacht ik dus ook al.

  8.   
    GENERAL_DS's avatar

    GameAC schreef, "Zou wel genaaid zijn als je een PSPgo hebt en een geweldige game komt dan niet op PSN en kan je ‘m niet spelen.

    Nog een reden om een gewone PSP te kopen ipv PSPgo."

    in tegendeel

    er komt een locoroce alleen voor psp go 🙁