Fils-Aime: Wat is het voordeel van de PSP Go?

Reggie Fils-Aime, de president van Nintendo of America, heeft in een interview vraagtekens gezet bij Sony’s PSP Go. Volgens hem heeft de PSP Go een fundamenteel probleem qua opzet.

Fils-Aime benadrukte dat Nintendo alle respect heeft voor concurrenten op de markt, maar ondanks dat zijn er kritische kanttekeningen te maken. Fils-Aime:

    “… it’s interesting to try and answer the consumer question of ‘what’s in it for me?’ in that product. [The PSP Go may have a] fundamental concept problem in terms of ‘who it’s for’ and ‘what’s the benefit?'”

Verder vertelde de topman dat Nintendo geen behoefte heeft om te concurreren met de iPhone. De DS biedt met zijn twee schermen een unieke ervaring waar een telefoon simpelweg niet tegenop kan. Over games zoals Scribblenauts, New Super Mario Bros, Nintendogs en Mario Kart DS zei hij:

    “That’s a fabulous experience that can only be brought to life on the DS. All of these experiences are very unique and very different and what you cannot find on their App Store.”

Als laatste vertelde Fils-Aime over de Wii en diens lancering. De lage prijs was een strategische zet om een brede markt aan te spreken. Ondanks het massale succes dat de Wii geboekt heeft, zou Nintendo niets veranderen aan het originele plan. Fils-Aime:

    “The device’s lower price was central to attracting the mainstream consumer. We wouldn’t do it any other way.”
  1.   
    nurie's avatar

    ik zie ook geen voordeel in de DSi, die anders moeten zijn dan de voordelen van de PSP

  2.   
    LouisvanGaal's avatar

    ik tot nu toe ook niet.

  3.   
    ckerigon's avatar

    Ik vind de DSI wel een leuk ding 😛
    En je hebt DSI Ware, maar psp heeft weer psp mini’s.

  4.   
    JonsoN's avatar

    Hmm, nu Nintendo uit de bus gekomen is als beste bedrijf, Laten ze dat dus ook blijken, Ze moeten eerst maar eens naar zichzelf kijken. Ik heb nog nooit gesnapt wat er zo bijzonder is aan de Wii, en al helemaal niet aan hun spellen.. ik zet een vraagteken bij de wii 👿 Wat een ongelofelijke KWAL die vent! 👿

  5.   
    Carlzz's avatar

    Helemaal gelijk hb je 😀 !!

  6.   
    Carlzz's avatar

    jonso

  7.   
    Slayer61's avatar

    Nou, sorry hoor, maar ik vind dat Nintendo een beetje aan het “showen” is omdat hun een grote bedrijf zijn.

    En, ik heb in de ochtend mijn PSP Go gekregen en ik heb er absoluut geen spijt van. Het is echt een mooi ding, Prachtig gewoon.

  8.   
    Mattmerize's avatar

    @Kitt.h.3: De Mini’s kan je ook op een PSP-3000 spelen terwijl de DSi-ware niet bereikbaar is voor de DSLite-bezitters.

    Ik ben het met Fils-Aime eens. Bij de DSi had je ook een paar kleine verbeteringen, maar bij de PSPGo heb je die helemaal niet. Sterker nog, hij is eerder slechter geworden. Een kortere batterijduur, een hogere prijs, een kleiner scherm, er is genoeg te noemen.

    Het enige echte voordeel is dat je al je games altijd en overal kan spelen, zolang je alleen maar je PSPGo bij je hebt. Een iPod touch zou ook niet werken als gameplatform als je voor elk spelletje een klein schijfje mee moet nemen. Juist omdat je ze allemaal met een keer klikken kan opstarten is die digitale distributie een voordeel.

    @JonsoN!: Ben je mal? De Wii is misschien wel de grootste revolutie in de geschiedenis van de videogames. Voor het eerst spelen miljoenen huismoeders een videogame! Voor het eerst zijn er 9,3 miljoen mensen in Nederland die frequent een videospelletje spelen. Dat is wat de Wii voor impact heeft gehad. Wil jij beweren dat dat niks betekent?

    Er is nu geen enkele reden voor huidige PSP-bezitters om hun oude PSP te verkopen om deze ervoor in de plaats te nemen. Dat is waarom Fils-Aime terecht z’n vraagtekens zet bij de PSPGo.

  9.   
    Eggie124's avatar

    De wii is ook niet leuk als je een die-hard gamer bent. Maar wel als je lekker sterren wilt pakken in Mario Galaxy en straks new super mario bros.. Ook Kart is geweldig. En wat dacht je van tal van de familie games!! Ik heb een xbox360 en een wii. Men vriendin zit ’s avonds vaak samen met mij op de wii. En als ze een avond dienst heeft ben ik toch meer achter de 360 te vinden.. Zeker heeft de wii veel teweeg gebracht. Zei zou nooit achter een xbox of ps3 zitten. En zo zijn er wel veel meer mensen!!

  10.   
    das gamen's avatar

    DSI heeft gewoon een camera ingebouwd en schijnt beter te zijn, maar ik vind het maar niks die DSI