Nieuwe details omtrent Epic Mickey duiken op

Nog een kleine week en dan wordt op 12 oktober het langverwachte Epic Mickey volledig onthuld. Vandaag mogen we daarentegen al van geluk spreken, aangezien er al diverse nieuwe details bekend zijn van deze bijzondere game.

Zo mag het blijken dat Mickey een aanzienlijk aantal voorwerpen tot zijn beschikking heeft in de game, waaronder verfkwasten, gummetjes en potloden. De nadruk wordt daarom ook gelegd op het manipuleren van de levels tijdens het spelen.

De duivelse schurk in deze Mickey-game zal daarom ook bestaan uit een grote inktvlek genaamd The Blot. Het is aan onze trouwe vriend Mickey om de wereld te redden van deze zwartkijker, waarbij hij tijdens zijn avontuur diverse puzzels moet oplossen en queesten voltooien.

Onderaan dit bericht zijn alle verdere details nog te vinden.


Het doel van Epic Mickey is om een platform-game neer te zetten, welke kan rivaliseren met Mario. Zo zou het mogelijk zijn om de wereld tijdens het spelen zelf te schilderen en aan te passen, uiteraard met gebruik van de WiiMote. Daarnaast zouden ook diverse oude of vergeten Disney-personages hun terugkeer maken, om wraak te nemen op Mickey.

Epic Mickey verschijnt vermoedelijk ergens in 2010 voor de Nintendo Wii.

    – Mickey will be able to use paintbrushes, erasers, thinner, pencils
    – Controlled through Wii remote motions
    – Forgotten Disney characters are placed in a dark void which is a forgotten world containing nonfunctional machines, harsh characters
    – Oswald the Rabbit running the dark world – Wants revenge (he was the first Disney character ever)
    – Oswald the Rabbit creates The Phantom Blot – Attempt to destroy Mickey and his world
    – The Blot invades the Disney universe with black ink – Colors run/fade – As seen on the Game Informer cover
    – Mickey needs to essentially save the world
    – Draw through levels – Fix bridges with correct paint color, peer through walls when the thinner is used, remove obstacles with eraser
    – Game is focused on thinking/artwork
    – Mickey getting “his first makeover in years,” he’s also “far more retro than you’ve seen him for years.”
  1.   
    Tha Duck's avatar

    Vet, Oswald the Rabbit! Dat is het karakter waaruit Mickey is voortgekomen. Ik neem aan dat dat de centrale schurk is? 😉

  2.   
    Jonah's avatar

    Tha Duck schreef, "Vet, Oswald the Rabbit! Dat is het karakter waaruit Mickey is voortgekomen. Ik neem aan dat dat de centrale schurk is? ;)"

    Het is even aankijken wie de grootste schurk uit de game gaat worden; Oswald of The Blot… 8)