Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Nieuwe trailer: A Boy and his Blob Gameplay Trailer

In A Boy and his Blob speel je een jongen die samen met de buitenaardse ‘Blob’ op avontuur gaat. Door de Blob snoepjes te geven kan hij als een ware Barbapapa in diverse vormen veranderen, zoals een luchtbel, een kleine raket of een trampoline. Het spel kwam in 1991 uit voor de NES en nu maakt de game zijn opwachting op de Wii.

De game kent handgetekende 2D-visuals en naast het gebruik van alle bekende defensieve snoepjes kan je de Blob deze keer ook offensieve snoepjes geven. Hierdoor zal de Blob bijvoorbeeld als een aambeeld op een tegenstander kunnen vallen of ergens de grond onder iemands voeten weghalen. Verder legt de game de nadruk op de vriendschap tussen de hoofdpersoon en zijn Blob. De ontwikkeling is in handen van Way Forward, die eerder al werkte aan Shantae voor de Game Boy Color en de recente horror/puzzel game LIT.

A Boy and his Blob verschijnt eind dit jaar voor de Nintendo Wii. Bekijk nu deze nieuwe trailer met vrolijke gameplay.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Een bijzonder sfeervolle game volgens mij, maar het is alleen irritant dat je heel de tijd om die blob moet gillen als die weer uit het scherm verdwijnt 🙄

 2.   
  sant1970's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Een bijzonder sfeervolle game volgens mij, maar het is alleen irritant dat je heel de tijd om die blob moet gillen als die weer uit het scherm verdwijnt 🙄 "

  ja mij ook, ben je ver weg en dan moet je heem weer roepen en dan weer wachten.

 3.   
  RemcoM94's avatar

  ziet er wel lol uit mr k heb geen wii