Resident Evil 5: Director’s Cut content komt ook naar de Xbox 360

Vorige week werd tijdens de Tokyo Game Show onthuld dat Resident Evil 5 een speciale Director’s Cut zal krijgen voor de PlayStation 3, die geschikt wordt gemaakt voor Sony’s motion controller. Deze nieuwe uitvoering van de game zal echter ook van extra content worden voorzien, wat de aankoop een stuk interessanter maakt voor gamers die al over het spel beschikken.

De extra content bestaat uit een geheel nieuwe episode, die voor twee uur aan nieuwe gameplay moet zorgen. Volgens producer Jun Takeuchi wordt deze content ook voor de Xbox 360 uitgebracht, maar wel in een andere vorm. Naar verwachting krijgt de Xbox 360 de Director’s Cut niet op disc, maar zal het als downloadable content worden aangeboden op Xbox LIVE.

Er werd niet gesproken over het verschijnen van de content voor de PC-versie van de game.

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer een bloedhete Afrikaanse staat en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een wereldwijde epidemie te voorkomen. Gelukkig krijg je hulp van de charmante dame Sheva, wat zowel in singleplayer als coöperatief mogelijk is.

Check voor meer informatie over Resident Evil 5 onze review!

Resident Evil 5 is verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Resident Evil 5: Director’s Cut wordt in de lente van 2010 verwacht.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren