Releasedatum Gran Turismo 5 zo goed als zeker

Het blijft gissen wanneer Gran Turismo 5 eindelijk de schappen zal bereiken, maar de baas van Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi, heeft laten weten dat de Europese release van de simulatie-racer niet veel verschilt met die van de Japanse.

    “I don’t think it’s going to be that different for US and Europe. Marketing is still discussing their issues.”

Het schijnt dat de laatste marketing zaken worden afgerond en dat de game nog even wordt opgepoetst op een aantal puntjes. Maar als we Yamauchi moeten geloven, kunnen we op 31 maart 2010 eindelijk aan de slag met Gran Turismo 5.

Gran Turismo 5 is de grote nieuwe racegame van ontwikkelaar Polyphony Digital. De game heeft al een voorproefje in de vorm van Gran Turismo 5: Prologue. In Prologue zitten al 40 bolides en dit aantal zal in de uiteindelijke game nog veel hoger liggen, tegen de 1000. De game loop op zestig frames per seconde en dat met 1080p-beeldlijnen. Gran Turismo 5 zal in ieder geval 60 circuits kennen daar het er mogelijk nog meer worden.

Meer informatie over Gran Turismo 5? Lees dan onze snelle Prologue review!

Gran Turismo 5 verschijnt op 31 maart 2010, exclusief voor de PlayStation 3.

  1.   
    craz's avatar

    Ik had het deze jaar nog verwacht, maarja een ding is zeker het word wel een topgame.

  2.   
    Bremster's avatar

    was deze niet al een paar jaar uitgesteld? 😮

  3.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    precies ja. 8)

  4.   
    Disnoxxio's avatar

    Dat heb k er wel voor over

    moet dan zeker goede game worden 8)

  5.   
    ps3 gek's avatar

    Ik vind dit een goede release. Waarschijnlijk zitten de weer en day/night cycle niet in de game. Maar wel een car customisation enzo. De nieuwe screenhots van de LP 560 /4 en de SLS AMG zijn echt helemaal geweldig!!! Ik kan nit wachtne op het spel 😀

  6.   
    MightyMouse's avatar

    Ik heb bij GT5 toch wel steeds meer gemengde gevoelens. Tuurlijk is de GT reeks een hele tijd de standaard geweest voor de PS consoles. Maar als ik nu kijk naar GT5 en wat ze ermee neerzetten…het schademodel? OMFG wat slecht uitgewerkt. Het BLIJVEN uitstellen van de game om de meest vage redenen. Ik moet het eerst zien en dan kijk ik wel weer verder. Voorlopig is GT5 voor mij afgedaan.

    Er zijn geruchten dat er een nieuwe GRID uit gaat komen…daar zou ik nu denk ik eerder mijn geld aan uitgeven dan aan GT5.

  7.   
    jeryboy's avatar

    jeejj! eindelijk :D:D

  8.   
    glorys6's avatar

    …………………2010 ………. 😥

  9.   
    glorys6's avatar

    @mighty mouse; weet wat je bedoelt laten we het beste er van hopen 8)

  10.   
    jungler's avatar

    dit word zalig!!

  11.   
    roeldijkstra's avatar

    ik ga kijken of ik het leuk vind 🙂

  12.   
    WL_KING's avatar

    Nice, hier wacht ik op, ik ga geen NFS halen

  13.   
    Cirdan's avatar

    Hehe^^ Eindelijk een datum waar we op kunnen heugen (na CoD MW2 dan) 🙂

    Ik heb de “demo” versie bijna uitgespeeld.

  14.   
    ps3 gek's avatar

    MightyMouse schreef, "Ik heb bij GT5 toch wel steeds meer gemengde gevoelens. Tuurlijk is de GT reeks een hele tijd de standaard geweest voor de PS consoles. Maar als ik nu kijk naar GT5 en wat ze ermee neerzetten…het schademodel? OMFG wat slecht uitgewerkt. Het BLIJVEN uitstellen van de game om de meest vage redenen. Ik moet het eerst zien en dan kijk ik wel weer verder. Voorlopig is GT5 voor mij afgedaan.

    Er zijn geruchten dat er een nieuwe GRID uit gaat komen…daar zou ik nu denk ik eerder mijn geld aan uitgeven dan aan GT5."

    Jaja, wat jij wil. Ik heb me erg verdiept in Gran Turismo (5) en heb erg veel interviews gelezen. Polyphony Digital is een erg groot team. Ze stellen de release niet voor niets uit. De game wordt beter en beter. En ga nu niet zeggen dat GRiD beter is, want je hebt nog lang niet gezien wat Gran Turismo 5 wordt!!! Het is nu nog erg stil rond GT, maar wacht maar tot de eerste trailers gereleased worden. De filmpjes die je tot nu toe hebt gezien, zijn slechts Beta filmpjes. En zoals je kon merken op TGS is er sinds de Gamescom erg veel veranderd! U zult het zien! 😉

  15.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    ps3 gek schreef, "

    ”MightyMouse” schreef, "Ik heb bij GT5 toch wel steeds meer gemengde gevoelens. Tuurlijk is de GT reeks een hele tijd de standaard geweest voor de PS consoles. Maar als ik nu kijk naar GT5 en wat ze ermee neerzetten…het schademodel? OMFG wat slecht uitgewerkt. Het BLIJVEN uitstellen van de game om de meest vage redenen. Ik moet het eerst zien en dan kijk ik wel weer verder. Voorlopig is GT5 voor mij afgedaan.

    Er zijn geruchten dat er een nieuwe GRID uit gaat komen…daar zou ik nu denk ik eerder mijn geld aan uitgeven dan aan GT5."

    Jaja, wat jij wil. Ik heb me erg verdiept in Gran Turismo (5) en heb erg veel interviews gelezen. Polyphony Digital is een erg groot team. Ze stellen de release niet voor niets uit. De game wordt beter en beter. En ga nu niet zeggen dat GRiD beter is, want je hebt nog lang niet gezien wat Gran Turismo 5 wordt!!! Het is nu nog erg stil rond GT, maar wacht maar tot de eerste trailers gereleased worden. De filmpjes die je tot nu toe hebt gezien, zijn slechts Beta filmpjes. En zoals je kon merken op TGS is er sinds de Gamescom erg veel veranderd! U zult het zien! 😉 "

    GT was de eerste game die ik speelde (deel 3) en dus ga ik deze zeker halen, en dan nog eens dat GRID. GT5 heeft een proloque gehad op een schijfje dat zie je bij GRID niet. 👿

  16.   
    delta62's avatar

    Dat duurde lang zeg, maar het is nog steeds ” zo goed als zeker”.

  17.   
    X-doos's avatar

    gameshark schreef, "GT was de eerste game die ik speelde (deel 3) en dus ga ik deze zeker halen, en dan nog eens dat GRID. GT5 heeft een proloque gehad op een schijfje dat zie je bij GRID niet. 👿 "

    Alsof elke game een ‘Prologue’ versie heeft. Voor zover ik weet is dat alleen Gran Turismo 5.

  18.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    kijk daarom is het een goed spel