Microsoft: Naar verwachting geen Natal-patches voor oude games

Microsoft’s Kudo Tsunoda heeft laten weten dat het onwaarschijnlijk is dat reeds uitgebrachte games een patch zullen krijgen om straks met Project Natal bestuurd te kunnen worden. Volgens Tsunoda is de ‘motion controller’ Natal dusdanig gecompliceerd dat men geheel nieuwe versies van de games op de markt zou moeten brengen. Een kwestie van even een patch uitbrengen is er dus niet bij.

Vorige week liet Sony nog weten dat diverse oude games door middel van een patch wel in staat zullen zijn om met de PlayStation 3 motion controller overweg te kunnen. Resident Evil 5 wordt desondanks in een geheel aangepaste Director’s Cut opnieuw uitgebracht, maar titels als Flower, PAIN en LittleBigPlanet hebben aan een patch genoeg om technisch klaar te zijn voor de bewegingsbesturing van Sony.

  1.   
    craz's avatar

    aaw jammer 🙁

  2.   
    Kilerden's avatar

    zou toch ’n toe moeilijke/grote patch zijn 😛

  3.   
    GENERAL_DS's avatar

    dat laatste is zoiezo wel bullshit 😆

  4.   
    Kenneloth's avatar

    Had zoiets al eigenlijk verwacht, ja Micrsoft he? 😉

  5.   
    ffrraannkk22's avatar

    go microsoft. 😡

  6.   
    RinusReetRidder's avatar

    Ben je echt zo dom dat je dit een fout vindt van Microsoft? Ze maken een nieuwe technologie, die te geavanceerd en complex is om met een patch in een game gestopt te kunnen worden. Dan ben je dus afhankelijk van ontwikkelaars of die hun games alsnog willen gaan aanpassen (wat tijd en geld kost).

    Laten ze maar nieuwe, echte Natal-games maken en geen ouwe spellen met Natal besturing.

  7.   
    HeroWulf's avatar

    ja het is wel waar. want hoe willen ze een spel als Halo 3 met dat Natal ding gaan doen

  8.   
    delta62's avatar

    Ik ga toch niet met Natal spelen. Geef mij maar een ouderwetse controller 😉

  9.   
    -Freedom-'s avatar

    zou iid moeilijk worden, maar de vraag is voor mij nog steeds of veel games gaan produceren om natal te gebruiken. Het is mss wel leuk om door de menus te browsen maar kan je daar nu wel soepel bv. cod mee spelen?

  10.   
    JVB93's avatar

    Natal zal een flop worden.

  11.   
    Th3 Click3r's avatar

    ”JVB93″ schreef, "Natal zal een flop worden."

    We moeten even geduld hebben en dan zullen we zien of je wel/niet gelijk heb…

  12.   
    Serg1337's avatar

    ”JVB93″ schreef, "Natal zal een flop worden."

    jou eactie faild, want je moet zoiezo minstens 1 goede reden geven waarom natal flop word, en dat kan je niet.. want natal zit nog maar in een testfase en word nog ontwikkeld. 🙂

    maargoed, ik zie zelf MS ook een patches uitbrengen voor games zodat ze natal-bestuurbaar zullen zijn, tis eigenlijk heel onhandig aangezien je dan veel ruimte nodig bent op je HDD of je moet de hele game opnieuw kopen om met natal te spelen. laat deze games maar zonder natal. 🙂

  13.   
    Mattmerize's avatar

    Voor de hardcore gamers is Natal oninteressant omdat alle hardcoregames niet te spelen zijn met Natal. Iets doodeenvoudigs als de trekker overhalen kan al niet (of Natal moet zo ontzettend geweldig zijn dat hij op een paar meter afstand meteen kan zien dat jij je wijsvinger iets naar achter beweegt op het moment dat jij wilt schieten). Voor een hardcoretitel als Gears of War of Halo of iets in die trance heb je knoppen nodig, zo simpel is het. Of komt iemand nu met een briljant idee over hoe je Gears of War 3 Natal-compatible kan maken? Ik gok van niet.

    De casualmarkt is een mogelijkheid voor Natal om zich te ontpoppen. Het enige probleem is dat er rond “Xbox” dat stereotype hardcoregamer hangt. Dat schrikt af voor casual spelers. Wat Microsoft dus kan doen is een goedkopere Xbox op de markt zetten (degene die nu de Xbox 360 Arcade is), die presenteren als een casual console, en de Xbox 360 zoals die nu is (de Xbox 360 Pro) als de hardcore console die hij nu is presenteren. Twee dezelfde consoles, alleen een hele andere marketing. Dan is iedereen blij, toch?