Resident Evil 5 speelbaar met PS3 magic wand

Sony heeft tijdens de Tokyo Game Show onthuld dat Resident Evil 5: Director’s Cut speelbaar zal zijn met Sony’s motion controller, de PS3 magic wand. Tijdens een demonstratie in Japan speelde producer Jun Takeuchi de game met een controller in de ene hand en Sony’s “magic wand” in zijn andere hand.

Ook andere games, zoals LittleBigPlanet, Flower, PAIN en EyePet zullen straks werken met de PS3 magic wand. In de toekomst gaan meer titels gebruik maken van Sony’s motion controller.

Resident Evil 5 is uiteraard weer een third-person actie/horrorgame. De setting is deze keer een bloedhete Afrikaanse staat en ditmaal heb je Chris Redfield onder de knoppen, een oude bekende uit de eerdere Resident Evil-titels. Chris is aan het werk gegaan voor de organisatie BSAA en namens dit bedrijf wordt hij naar Afrika gestuurd om een wereldwijde epidemie te voorkomen. Gelukkig krijg je hulp van de charmante dame Sheva, wat zowel in singleplayer als coöperatief mogelijk is.

Check voor meer informatie over Resident Evil 5 onze review!

Resident Evil 5 is verschenen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Resident Evil 5: Director’s Cut wordt in de lente van 2010 verwacht.

 1.   
  ckerigon's avatar

  Gaan ze dat doen met een patch?

 2.   
  ChielB's avatar

  De meeste games zullen inderdaad een patch via het PlayStation Network krijgen om deze magic wand-ondersteuning toe te voegen.

 3.   
  Joey_MW's avatar

  ik ben benieuwd hoe het gaat werken.. 🙄