The Witcher 2: Assassins of Kings aangekondigd

CD Projekt heeft bekendgemaakt dat er een nieuwe game van “The Witcher” zal uitkomen. Deel twee is getiteld The Witcher 2: Assassins of Kings en verschijnt in elk geval voor de PC, al heeft men ook plannen om de game voor de consoles uit te brengen.

De originele The Witcher-game verkocht ruim 1,2 miljoen exemplaren voor de PC, wat genoeg reden was om aan een tweede deel te werken. Een woordvoerder van CD Projekt liet weten dat de ontwikkeling van The Witcher 2 nog een lange weg te gaan heeft, dus we hoeven voorlopig nog niet op de game te rekenen.

De onthulling van The Witcher 2: Assassins of Kings gebeurde eigenlijk per ongeluk tijdens een vertrouwelijke demonstratie van de game. Gelukkig voor ons lekte al snel een trailer van de alpha build uit en deze trailer kun je hieronder bekijken.

The Witcher 2: Assassins of Kings schotelt een nieuw avontuur voor met Geralt in de hoofdrol. De game kent een betere dag/nacht-cyclus en de graphics engine is een stuk opgepoetst voor nog meer realisme. Daarnaast heeft men de dialogen onder handen genomen en voorzien van een dynamische camera, zodat je het verhaal als een interactieve film beleeft.

Je acties in de game gaan niet onopgemerkt voorbij, want alles wat Geralt doet is van invloed op de mensen in je buurt. De wereld leeft echt en mensen kunnen je op je gedrag aanspreken, vragen of je interesse hebt in een klusje of ze doen gewoon hun dagelijkse routine. Het vechten is in The Witcher 2 eveneens aangepakt, met finishing moves die nog dynamischer, spectaculairder en bloederiger zijn. Ook krijg je af en toe te maken met kleine quick-time events en heeft Geralt de nodige magie tot zijn beschikking.

The Witcher 2: Assassins of Kings verschijnt op een nog onbekende datum voor de PC. Een versie voor de consoles behoort ook nog tot de mogelijkheden.

 1.   
  JonsoN's avatar

  Dit ziet er zeker goed uit 😮 De originele Witcher was ook al erg leuk:D

 2.   
  Aftermath's avatar

  wow die wil ik wel! alleen vind ik de voice actor’s stem voor de hoofdpersonage er niet echt bij passen

 3.   
  Rise Against's avatar

  Had al gehoopt op een nieuwe Witcher. Hopelijk hebben de makers dit keer de zaakjes wel op tijd klaar 🙂