Videogames als emotionele therapie, aldus Boeddhistische Lama

Een Lama, dat is een Boeddhistische leraar, uit India genaamd Trinley Dorje heeft in een interview met de Times of India verteld dat hij videogames gebruikt om zijn negatieve gedachten en emoties kwijt te raken.

De 24 jarige spiritueel leider is de enige erkende senior Boeddhistisch leider door China. Toen hem gevraagd werd hoe hij zijn leven kon wijden aan de vrede en tegelijkertijd geweldadige games te spelen antwoordde Dorje:

  “Well, I view video games as something of an emotional therapy, a mundane level of emotional therapy for me. We all have emotions whether we’re Buddhist practitioners or not, all of us have emotions, happy emotions, sad emotions, displeased emotions and we need to figure out a way to deal with them when they arise.”

Verder voegde hij er aan toe dat deze negatieve gevoelens niet noodzakelijk door meditatie verwerkt hoeven te worden en dat videogames een handig stuk gereedschap zijn om hetzelfde resultaat te bereiken:

  “If I’m having some negative thoughts or negative feelings, video games are one way in which I can release that energy in the context of the illusion of the game. I feel better afterwards.”
 1.   
  perryv's avatar

  ja, dat kan natuurlijk ook, is nog makkelijker en leuker ook

 2.   
  Boxer's avatar

  yep

 3.   
  Burrows's avatar

  Ja dat kan:P

 4.   
  7lotus94's avatar

  lol, ik ben ook altijd helemaal in trance achter mijn pc πŸ˜†

  Nee grapje, ik zou wel willen weten hoe dat er uit ziet en welke spellen hij dan doet. Maar ik moet zeggen dat het soms wel helpt als je agressief bent om dan te gaan gamen, kunnen hele hoge scoren uit komen! πŸ™‚

 5.   
  JonsoN's avatar

  Zozo, dat was wel t laatste wat ik van een boeddhist had verwacht. :p maar t klopt idd.. haha

 6.   
  Mattmerize's avatar

  Flower is een uitstekende game om al je stress van je af te laten glijden. Een paar keer per week speel ik het na een vermoeiende dag eventjes en ben ik weer helemaal zen.

 7.   
  )GN(-Erik's avatar

  Dan kijk ik liever gewoon een Disney film πŸ˜› πŸ™„

 8.   
  JVB93's avatar

  Je kan ook gewoon porno kijken om rustig te worden πŸ™‚

 9.   
  delta62's avatar

  Hij heeft het bij het rechte eind πŸ™‚

 10.   
  Daniel Z's avatar

  ”7lotus94″ schreef, "Maar ik moet zeggen dat het soms wel helpt als je agressief bent om dan te gaan gamen, kunnen hele hoge scoren uit komen! πŸ™‚ "

  Bij mij werkt dat niet. Ik moet juist niet gaan gamen als ik agressief/chagrijnig ben, dan kunnen controllers opeens vliegen πŸ™„

 11.   
  /DareDevil's avatar

  Ik ben het wel met hem eens πŸ™‚

 12.   
  Sarge's avatar

  Ik game net slechter als ik kwaad ben. Ik haal de beste scores als ik lekker relaxed, zonder druk achter men pc kan gaan kruipen…

 13.   
  JonsoN's avatar

  DaniΓ«l-Z schreef, "

  ”7lotus94″ schreef, "Maar ik moet zeggen dat het soms wel helpt als je agressief bent om dan te gaan gamen, kunnen hele hoge scoren uit komen! πŸ™‚ "

  Bij mij werkt dat niet. Ik moet juist niet gaan gamen als ik agressief/chagrijnig ben, dan kunnen controllers opeens vliegen πŸ™„ "

  Of toestenborden kraken.. muizen met te ver ingedrukte knopjes.. πŸ˜€