Grote update onderweg voor Battlefield Heroes

Eerder deze maand bracht ontwikkelaar DICE al een technische update uit voor de gratis online shooter Battlefield Heroes en vandaag laat men weten dat er nog een update in ontwikkeling is. Het gaat om de zogeheten “Fall update”, die zoals de naam al doet vermoeden ergens in de herfst wordt uitgebracht.

De update voert diverse veranderingen door. Zo wordt de Gunner class nieuw leven ingeblazen en moet het makkelijker worden om nieuwkomers van de echte veteranen te onderscheiden dankzij een beter rankingsysteem. De Gunner krijgt een Explosive Keg, die niet alleen zorgt voor schade maar ook vijanden kan versuffen en vertragen als ze binnen het bereik van de ontploffing zijn. De Gunner kan daarnaast Soldiers en Commandos extra dekking geven met een beschermend schild en beschikt over een vaardigheid genaamd Frenzy Fire, waarmee hij zichzelf weer iets kan healen.

Ten slotte zal men profielpagina’s gaan bijwerken in drie secties: Friends, Favourites en Fans. Na het bereiken van level 10 zal je geen ranking meer hebben, maar krijg je een titel die zowel op het strijdveld als op je eigen profielpagina zichtbaar is. Meer concrete informatie wordt nog verwacht zodra de release van de patch nabij is, later dit jaar.

Battlefield Heroes is hier verkrijgbaar.

Battlefield Heroes logo

Met Battlefield Heroes introduceert Electronic Arts een geheel nieuwe Play 4 Free-model, want de game is geheel gratis. In-game advertenties en micro-transacties, zoals nieuwe outfits en wapens, zullen voor de financiering zorgen, waardoor iedereen de basisgame kosteloos in huis kan halen. Battlefield Heroes zal geheel in de stijl van Team Fortress 2 beschikken over een cartoony uiterlijk en tevens zal de game ook toegankelijker worden voor het mainstream-publiek. EA en ontwikkelaar DICE laten echter weten dat de game ook zeker genoeg uitdaging zal bieden voor de fanatieke Battlefield gamers.

Battlefield Heroes is verschenen voor de PC.

 1.   
  DutchFreeze's avatar

  Nice
  alleen als ze nou ook gewoon je rank aan je naam hadden toegevoegd waren veel problemen veel makkelijker opgelost ๐Ÿ˜†

 2.   
  Boxer's avatar

  Eindelijk eens online tegen gunners

 3.   
  Lode's avatar

  Eindelijk. Gunner had echt wel een boost nodig! ๐Ÿ™‚

 4.   
  matdriks's avatar

  ik heb het al gehad met Battlefield heroes.
  Na de closed beta vond ik het al genoeg.

 5.   
  delta62's avatar

  De game lijkt mij opzich leuk alleen iets te casual ๐Ÿ™‚

 6.   
  JVB93's avatar

  Er mag ook best een lobby komen..