Risen bereikt gouden status; Xbox 360-versie uitgesteld

Piranha Bytes heeft vandaag laten weten dat de role-playing game Risen voor de PC de gouden status heeft bereikt. Deze versie ligt goed op schema om op 2 oktober uitgebracht te worden. De Xbox 360-versie laat echter langer op zich wachten. Men heeft namelijk gemeld dat deze versie nog tot begin 2010 op zich laat wachten.


Risen (uitgesproken als Rizzen) is een actievolle singleplayer RPG van ontwikkelaar Piranha Bytes, de makers van onder andere Gothic. Risen kent een epische verhaal en speelt zich af in de Middeleeuwen op een vulkanisch eiland in de Middellandse Zee. Het verhaal van Risen ontvouwt zich in vier hoofdstukken en biedt meerdere manieren waarop het verhaal zich ontwikkelt, dat wordt beïnvloed door persoonlijke keuzes en acties. Ondanks deze grote vrijheid in keuzes, zal het echter niet mogelijk zijn om de verschillende storylines te verbreken.

Als speler maak je gebruik van magische krachten, de vliegmodus en de mogelijkheid om overal op te klimmen om je doelen te bereiken, welke meestal niet zonder een flink gevecht kunnen worden afgerond. Alle dialogen in het spel zijn gesproken, wat het spel meer gevoel moet geven en er een vrolijk geheel van moet maken, wat tevens één van de hoofddoelen van de ontwikkelaar is. De innovatieve en intuïtieve gebruikersinterface maakt de game geschikt voor zowel casual als hardcore gamers. Door het ‘full world streaming support’ kent het spel geen laadtijden en kun je tevens altijd gaan en staan waar je maar wilt.

Risen verschijnt 2 oktober voor de PC. Begin 2010 verschijn nog een Xbox 360-versie.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren