Demo Pro Evolution Soccer 2010 verschenen

Het najaar is weer in aantocht en dus is het ook weer tijd voor een klassieke strijd tussen de nieuwe versies van FIFA en Pro Evolution Soccer. Voor liefhebbers van het aankomende Pro Evolution Soccer 2010 is er goed nieuws, want vandaag is geheel volgens verwachting de demo uitgebracht.

De demo is te downloaden via Xbox LIVE en het PlayStation Network. Voor de PC-versie kan je onder andere hier terecht.


Pro Evolution Soccer 2010 (PES 2010) legt de focus op een realistische en uitdagende ervaring. Zo kent dit deel intuïtieve zone-verdediging, waarbij je constant nieuwe manieren moet zoeken om aan te vallen. Daarnaast is zowel stragisch spelen als snel reageren van groot belang. Keepers zijn nog veelzijdiger met vaardigheden van een echte hedendaagse topdoelman. Ook de beslissingen van de scheidsrechter zijn verbeterd, waardoor de leidsman betere en meer gebalanceerde beslissingen maakt tijdens wedstrijden.

PES 2010 is ook visueel verbeterd. Spelers en animaties komen nog dichterbij de werkelijkheid en met nog meer gezichtsuitdrukkingen en een verbeterd systeem voor belichting zie je heel nauwkeurig in welke conditie je spelers zijn. Op het gebied van gameplay is ook veel veranderd. Dribbelen, draaien en schieten is verbeterd en je merkt echt verschil tussen een pass vanuit stilstand en passen tijdens een sprint. Daarnaast is de Master League uitgebreid met diverse managerfuncties, zodat het managen van een team nog langer leuk blijft.

Ten slotte is ook de AI van spelers aangepakt, in de vorm van Teamvision 2.0. Middenvelders en verdedigers werken samen om open ruimtes te verdedigen en aanvallen af te stoppen. Strategisch spelen is nog belangrijker geworden met diverse nieuwe mogelijkheden. Zo kan je tijdens een vrije trap de looprichting van spelers aangeven om nog beter iemand vrij te spelen. Teamgenoten reageren ook dynamisch op elkaar. Als een vleugelspeler bekend staat om een goede voorzet, zullen meer spelers bij een aanval zich naar het penaltygebied begeven om de voorzet te ontvangen.

Pro Evolution Soccer 2010 verschijnt op 22 oktober voor de PC, Xbox 360, PlayStation 3. De PlayStation 2 en PlayStation Portable worden op worden op 5 november voorzien en de Nintendo Wii-versie ligt op 20 november in de winkels.

  1.   
    AspireKill_'s avatar

    Bij mij staat de nieuwe update nog altijd niet online en ik wil zo graag deze demo en trine downloaden 😡

  2.   
    Aftermath's avatar

    oke nice ook een pc demo.. ik hoop echt dat de graphics beter zijn dan die van fifa want die waren echt gewoon te slecht voor het jaar 2009

  3.   
    FioranoJC's avatar

    Fifa is beter..
    Ik zeg wel, PES 2010 ziet er GOED UIT!

  4.   
    midnightcraig's avatar

    gelijk maar gelijk gedownload samen met fifa 10

  5.   
    Burrows's avatar

    Hey mensen.
    ik heb hem net gespeeld echt een aanrader ik speel PES 09 Ook altijd.
    Verglijk de gezichten maar Met FIFA 10 En PES 10 Met PES 10 Lijken ze bijna allemaal precies bij FIFA 10 Heel Weinig

  6.   
    tomkereltje's avatar

    Ik kan eigenlijk niet goed kiezen tussen FIFA & PES. Ik heb FIFA 07,08 en 09 gespeeld en FIFA 2010 moet echt iets moois worden maar toch.. ik heb op m”n PSP PES 09 en dat bevalt me best goed het is veel realistischer dan FIFA maar FIFA speelt gewoon lekker. ik denk dat ik wel gewoon wacht 2011 en dan koop of download ik wel PES of FIFA 11 😳

  7.   
    Dida's avatar

    Deze demo heeft me goed laten zien waarom ik vorig jaar echt overgestapt ben op FIFA, wat een houtenklazenvoetbal zeg… Jammer, Konami heeft voor mij met PES t/m PES 2008 weer de fun teruggebracht in voetbalspellen, maar ik zie, buiten het grafische, gewoon heel weinig vooruitgang meer in de serie…