Activision: Guitar Hero in de toekomst zonder consoles speelbaar

De grote baas van Activision, Bobby Kotick, heeft tijdens een interview laten weten dat we in de toekomst wellicht geen consoles meer nodig zullen hebben om Guitar Hero-games te spelen. Hij verklaarde:

  “You should expect to see many of our products to be playable on the television independent of a console. I think what the untethered Guitar Hero does is it maybe equals the playing field a little bit more and gives you leverage with first parties on downloadable content and the business model.”

Kotick schrijft consoles nog zeker niet af, maar hij ziet wel een gouden toekomst weggelegd voor diensten als OnLive, waarbij je alleen een televisie en een controller nodig hebt, terwijl de game zelf ergens op een server draait en naar je televisie wordt gestreamd.

Voorlopig kunnen we nog gewoon het bekende schijfje gebruiken om Guitar Hero te spelen, maar als het aan Kotick ligt zullen Guitar Hero en andere games straks geen console meer vereisen.


Guitar Hero 5 is net zoals Guitar Hero: World Tour een bandgame, maar deze keer is het ook mogelijk om in verschillende bezettingen te spelen: drie gitaristen en een zanger, twee drummers en twee gitaristen of zelfs vier zangers, allerlei combinaties zijn mogelijk. De game is een stuk toegankelijker geworden om even snel met wat vrienden te spelen. Ontwikkelaar Neversoft heeft namelijk Party Play toegevoegd, waarbij mensen vrij in en uit een nummer kunnen stappen.

Daarnaast is de competitieve multiplayer uitgebreid met de RockFest modus, waarbij spelers kunnen strijden in vijf verschillende modi. Verder is ook de Music Studio uit World Tour verbeterd en er zijn diverse uitdagingen waarbij je nummers op een speciale manier moet uitvoeren. De tracklist bestaat uit meer dan 85 bands, variërend van The Rolling Stones en Bob Dylan tot Santana en Kings of Leon.

Guitar Hero 5 is verschenen voor de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2 en Wii.

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  Nog een reden waarom consoles zonde van je geld zijn.

 2.   
  B4d33nD's avatar

  Omdat deze game in de toekomst misschien niet meer op consoles uitkomt, zijn consoles geldverspilling? Wat een onzin. Naar mijn mening is de console een beter dan de pc.

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  Het wordt dan zeker zoon game, waarbij de game gewoon in de controller zit, en dat je hem alleen nog maar in de tv hoeft te pluggen en gelijk kan gaan spelen zoals deze link naar een spongebob game hieronder.

  http://www.webstorespro.com/images/spongebob_AMSpongebobTVFrycook.jpg

 4.   
  Maotes's avatar

  Er was ook eerst een nieuwsbericht dat we over een tijdje helemaal geen consoles meer nodig hebben, maar gewoon ingebouwd gaat zitten in televisies dacht ik, als ik me niet vergis.

 5.   
  ChielB's avatar

  Niet ingebouwd, maar zoals in het bericht hierboven ook staat via diensten als OnLive. Dan heb je alleen een set-top box nodig en een bijbehorende controller, maar verder geen hardware. De game zelf wordt dan op afstand op een krachtige server afgespeeld en naar je tv gestreamd.

 6.   
  Verbeemen's avatar

  Misschien heeft dit er ook mee te maken

  Directeur Activision ziet toekomst zonder consoles

  Bobby Kotick, directeur van Activision, heeft grote verwachtingen van diensten als OnLive, waarbij gamebeelden naar de pc van de speler worden gestreamd. Hij verwacht verder niet dat er binnen twee jaar nieuwe consoles worden uitgebracht.

  Bobby Kotick als Guitar HeroIn een toespraak op de Deutsche Bank Securities Technology Conference in San Francisco ging Kotick in op de toekomst van zijn bedrijf. Hij gaf aan dat hij erg onder indruk is van de presentatie van OnLive, een service waarbij games op de servers van OnLive draaien, terwijl de hd-beelden van het spel via een breedbandverbinding aan de gamer worden geleverd. Kotick verwacht dat in de toekomst veel van Activision’s producten ‘zonder console speelbaar zijn’ en noemde daarbij de Guitar Hero-games als voorbeeld. De directeur liet echter niet los wanneer zijn bedrijf verwacht games via streaming services te leveren. Van OnLive loopt momenteel een bètatest. Rearden Labs, het bedrijf achter OnLive, hoopt de dienst tegen het einde van het jaar te kunnen starten.

  Voorlopig ziet Kotick nog toekomst in de console. Ontwikkelaars maken volgens hem nog niet optimaal gebruik van de mogelijkheden van de huidige generatie consoles. Kotick denkt niet dat er binnen twee jaar een nieuwe console gepresenteerd zal worden. Volgens de directeur krijgen uitgevers als Activision ongeveer twee jaar voor de lancering van een nieuw apparaat de eerste specificaties op papier aangeleverd, en Activision heeft nog geen nieuwe plannen gepresenteerd gekregen.

  Verder liet Kotick los dat zijn bedrijf werkt aan een nieuwe techniek voor de animatie van gezichten in games. Volgens Kotick is dat het voornaamste punt waarop games achterblijven bij films. De houterige bewegingen van vooral de lippen van game-personages zouden niet goed genoeg zijn om ‘een emotionele band met de speler te creëren.’ Hij verwacht echter dat de nieuwe technologie pas in een volgende generatie games gebruikt wordt.

 7.   
  craz's avatar

  Ze kunnen het beter gewoon bij de consoles houden…

 8.   
  delta62's avatar

  Ik weet het niet hoor, zometeen moet iedereen 300 euries dokken voor een speciale guitar hero console 🙁

 9.   
  Th3 Click3r's avatar

  Hmm het word allemaal steeds gekker, of we nou in 2009 of in 2020 leven maakt mij niet uit.
  Ik vind dat er zoiezo iets moet blijven waar je het op speelt… Hoe zit het dan met de andere nieuwe games?

  bijvoorbeeld een soort van Call of Duty in 2020 spelen zonder console zie ik niet snel gebeuren…

  Maarja het is nog niet zover:P

 10.   
  GameAC's avatar

  Voor elke game een nieuwe gitaar kopen. YES!!!!!!!!!!!