Guitar Hero 5 verslaat The Beatles: Rock Band in Britse verkoopcharts

Het zijn weer muzikale tijden momenteel, want onlangs zijn de bekende Rock Band en Guitar Hero-series uitgebreid met een nieuw deel in de vorm van The Beatles: Rock Band en Guitar Hero 5. Beide games nemen het zodoende ook in de charts met verkoopcijfers tegen elkaar op na het onthullen van de Britse verkoopcharts is gebleken dat Guitar Hero 5 de eerste slag in elk geval heeft gewonnen.

In de meest recente lijst met verkoopcijfers van het Verenigd Koninkrijk, staat Guitar Hero 5 op de eerste plaats. Concurrent The Beatles: Rock Band vinden we enkele plaatsen lager als vierde, na Colin McRae: DiRT 2 en Batman: Arkham Asylum.

Je kunt spoedig de reviews van beide games op GamersNet lezen. Wil je daarnaast kans maken op hele vette Guitar Hero-prijzen, zoals de Wii-versie van Guitar Hero 5 of een gesigneerd t-shirt van Guitar Hero: Metallica? Doe dan snel mee met onze videoprijsvraag!


Guitar Hero 5 is net zoals Guitar Hero: World Tour een bandgame, maar deze keer is het ook mogelijk om in verschillende bezettingen te spelen: drie gitaristen en een zanger, twee drummers en twee gitaristen of zelfs vier zangers, allerlei combinaties zijn mogelijk. De game is een stuk toegankelijker geworden om even snel met wat vrienden te spelen. Ontwikkelaar Neversoft heeft namelijk Party Play toegevoegd, waarbij mensen vrij in en uit een nummer kunnen stappen.

Daarnaast is de competitieve multiplayer uitgebreid met de RockFest modus, waarbij spelers kunnen strijden in vijf verschillende modi. Verder is ook de Music Studio uit World Tour verbeterd en er zijn diverse uitdagingen waarbij je nummers op een speciale manier moet uitvoeren. De tracklist bestaat uit meer dan 85 bands, variërend van The Rolling Stones en Bob Dylan tot Santana en Kings of Leon.

Lees meer over Guitar Hero 5 in onze hands-on preview!

Guitar Hero 5 is verschenen voor de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2 en Wii.

  1.   
    nurie's avatar

    guitar hero is hier in NL ook bekender

  2.   
    Maotes's avatar

    Ik heb Guitar Hero 5 ook gekocht :).

  3.   
    GameAC's avatar

    Onterecht, maar zeg dat maar eens tegen mainstream gamers.

  4.   
    nurie's avatar

    Btw er guitar hero 5 had een iets grotere doelgroep onder de gamers dan the beatles hadden, zelfs als je the beatles vergelijkt met aerosmith vergelijkt zou het nog oneerlijk zijn.

  5.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    zoiets was al algemeen bekend en verwacht. maar dit is echt zo’n game waar je ouders zeker van uit hun dak gaan en dat is wel leuk. 8)

  6.   
    Disnoxxio's avatar

    Guitar hero rules denk ik ook gewoon 😛 ik vind de hals van Rock band ook niet mooi ( op het scherm)
    veel te dik enz.. maarja dat is mijn mening het is wel een leuk spel natuurlijk maar ik vind Gh toch leuker en beter 8) 😉

  7.   
    GameAC's avatar

    nurie schreef, "Btw er guitar hero 5 had een iets grotere doelgroep onder de gamers dan the beatles hadden, zelfs als je the beatles vergelijkt met aerosmith vergelijkt zou het nog oneerlijk zijn."

    Duh, the beatles vergelijken met aerosmith of metallica is een groffe belediging voor the beatles