Activision reageert op Courtney Love’s bedreigingen

Gisteren lieten we jullie weten dat Courtney Love dreigde om Activision aan te klagen omdat ze haar toestemming niet zou hebben gegeven om Kurt Cobain tot een speelbaar personage te bewerken. Of Courtney ondertussen een klacht heeft ingediend is niet duidelijk, maar Activision had alvast het volgende te melden:

  “Guitar Hero secured the necessary licensing rights from the Cobain estate in a written agreement signed by Courtney Love to use Kurt Cobain’s likeness as a fully playable character in Guitar Hero(r) 5.”

Activision zou dus wel over de juiste papieren beschikken en zou zelfs een document hebben waarop Courtney haar toestemming geeft. We volgen het verhaal op de voet en zijn benieuwd hoe dit gaat aflopen.

Guitar Hero 5 is net zoals Guitar Hero: World Tour een bandgame, maar deze keer is het ook mogelijk om in verschillende bezettingen te spelen: drie gitaristen en een zanger, twee drummers en twee gitaristen of zelfs vier zangers, allerlei combinaties zijn mogelijk. De game is een stuk toegankelijker geworden om even snel met wat vrienden te spelen. Ontwikkelaar Neversoft heeft namelijk Party Play toegevoegd, waarbij mensen vrij in en uit een nummer kunnen stappen.

Daarnaast is de competitieve multiplayer uitgebreid met de RockFest modus, waarbij spelers kunnen strijden in vijf verschillende modi. Verder is ook de Music Studio uit World Tour verbeterd en er zijn diverse uitdagingen waarbij je nummers op een speciale manier moet uitvoeren. De tracklist bestaat uit meer dan 85 bands, variërend van The Rolling Stones en Bob Dylan tot Santana en Kings of Leon.

Lees meer over Guitar Hero 5 in onze hands-on preview!

Guitar Hero 5 verschijnt 11 september voor de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2 en Wii.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Zelf toestemming geven, en daarna aanklagen? Vreemd hoor! 😕

 2.   
  nuclearnemo's avatar

  Was zeker stoned of dronken toe ze dat papier tekende..XD

 3.   
  Ika Q's avatar

  Gek wijf, ze wilt alleen maar geld eruit halen, zodat ze waarschijnlijk weer kan blowen of snuiven.

 4.   
  Codename_black's avatar

  Ik snap niet waar Courtney love zich druk om maakt, dit is toch een geweldig eerbetoon voor haar overleden man.
  i

 5.   
  JonsoN's avatar

  Zulke menesen hebben geen gevoel, en denken alleen maar aan zichzelf, dat is zo en dat blijft zo, Ze wil waarschijnlijk gewoon aandacht trekken… 🙄

 6.   
  AspireKill_'s avatar

  What the hell… egoïsme? 😕