Dante’s Inferno krijgt muziek van Bioshock-componist Garry Schyman

Electronic Arts heeft vandaag laten weten dat de muziek van Dante’s Inferno door niemand minder dan Garry Schyman is verzorgd. Schyman heeft in het verleden onder andere muziek gemaakt voor Bioshock, Destroy All Humans! en Resistance: Retribution.

Jonathan Knight, executive producer van Dante’s Inferno, verklaarde:

  “Our primary goal with this project is to bring Dante Alighieri’s vision of hell to a new audience and a new medium, and that goes beyond the visuals. The sound and music are equally critical to the experience, and Garry’s epic score will add layers of power and tension, as gamers descend through the nine circles of hell. We are incredibly fortunate to be working with talent of his caliber.”


Dante’s Inferno is een game gebaseerd op het eerste deel van het boek “The Divine Comedy”. Deze action/adventure lijkt sterk op God of War. De toewijzing van knoppen op de controller is vrijwel identiek en je kunt vijanden flink bewerken en de lucht in slingeren dankzij eenvoudige combo’s die lichte en zware aanvallen combineren. Er zijn ook magische vaardigheden in de game en als vijanden het loodje leggen zullen ze health en magic orbs opleveren.

Quick-Time Events zijn ook voldoende aanwezig in Dante’s Inferno en zorgen voor de immens grote gevechten, zoals we die inmiddels wel kennen. Denk hierbij aan het beklimmen van een huizenhoog monster die je vervolgens kunt berijden. Ontwikkelaar EA Redwood Shores, die eerder al werkte aan Dead Space, hoopt vooral dat de setting Dante’s Inferno helpt om zichzelf te onderscheiden. Men mikt op een hedendaagse versie van het vagevuur en de hel, wat er voor zorgt dat je de meest vreemde monsters en enge situaties tegen zult komen. Met Dead Space in ons achterhoofd zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen.

Lees meer over Dante’s Inferno in onze E3-preview!

Dante’s Inferno verschijnt op 12 februari voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PlayStation Portable.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  Zal wel geen boeiende muziek zijn geweest, omdat niemand nog gereageerd heeft 🙄 😆

 2.   
  JonsoN's avatar

  Ik zet muziek meestal uit in een game.. 🙄 Soms erg irritant..